10 helah solek yang setiap wanita harus tahu - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Hampir setiap wanita adalah gila tentang solek adalah perkara baru. Lagipun, yang tidak suka untuk mengambil kesempatan daripada beberapa helah sedikit untuk mendapatkan lebih cantik? Adalah untuk meningkatkan mulut, mata, atau meninggalkan kulit yang indah, sentiasa ada satu rahsia yang boleh membantu meningkatkan lagi keindahan alam semula jadi.

1 - Menghapuskan tanda-tanda keletihan

Selepas malam tidur, lingkaran hitam hampir pasti pada hari berikutnya. Untuk membantu mengurangkan mereka dan juga mengurangkan bengkak pada muka, tip ini adalah untuk membasahi tuala kecil, biarkan dalam peti sejuk beberapa minit dan kemudian diletakkan di atas kulit. Hidrat juga penting, dan untuk menyebarkan produk, mengambil masa untuk mengurut kulit. Pada masa solek, menyembunyikan rupa letih dengan concealer naungan lebih ringan daripada warna asas, sebaik-baiknya dalam versi berkrim atau cecair, yang lebih mudah merebak.

2 - kening Uniform

Kening adalah bingkai mata dan boleh mengubah rupa di wajahnya. Jadi, peliharalah mereka dalam format yang betul adalah kritikal. Jika anda terlepas dan akhirnya meninggalkan beberapa kelemahan, kita mesti mengharapkan untuk berkembang dan, sementara itu, untuk membetulkan dengan produk tertentu menggabungkan krim takrifan, gel yang membantu untuk menetapkan, dan warna, yang harus dekat dengan nada semula jadi. "Adalah penting untuk ingat bahawa produk-produk ini hendaklah khusus untuk kening. Ia tidak baik untuk menggunakan pensil atau bayang-bayang mata kerana mereka mempunyai pigmentasi yang berbeza, "jelas pereka kening Carla Barraqui, Rio de Janeiro.

3 - Makeup Natural

Untuk situasi seperti kerja, sebagai contoh, yang ideal adalah untuk tidak kelihatan seperti anda memakai alat solek. Syor stylist rambut Meire Carriel, Lo Studio Panamby di Sao Paulo, ialah solek asas yang meningkatkan ciri-ciri. padat boleh diketepikan dengan dan, di tempat beliau, anda boleh menggunakan asas tekstur semburan cahaya atau tekstur base bogel, minyak percuma dan dengan kemasan matificado, tidak meninggalkan kulit ditanda.

Seterusnya, memohon pemerah pipi neutral, concealer dan maskara hanya untuk menentukan. Lipstick boleh menjadi naungan bogel atau matte. Dan jika anda mahu, ia boleh meluluskan matte bayangan nada beige seluruh kelopak mata mudah alih dan sekitar kening.

4 - besar Boca

Tidak semua orang dilahirkan dengan nasib terkenal Angelina Jolie dan Alinne Morais, sudah tentu, sudah mempunyai mulut yang kuat. Tetapi mana-mana wanita boleh mencapai kesan ini. Tanda-tanda bahawa solek artis Vanessa Rozan, solek St. Paul High School, adalah memadamkan lukisan bibir dengan menyembunyikan dan menjejaki semula garis 1mm luar format asal dengan pensil mulut. Kemudian memohon gincu dengan asid hyaluronik (itu), terutama dalam warna-warna terang dan berkilau, yang menyerlahkan bibir dan menyebabkan ilusi optik meningkat. Memuktamadkan lulus gloss yang di tengah-tengah bibir yang lebih rendah.

5 - Mata Sexiest

rupa adalah kunci kepada godaan dan menyempurnakan mereka adalah penting untuk memastikan kejayaan pengeluaran. Untuk menjadikan mereka lebih besar, pergi di sekitar bahagian luar akar bulu mata atas dengan pensil berkrim, membuat dash ke arah sudut luar. Di luar menggunakan berus ketepatan untuk mengheret garis dan membuat kitty hujung. Beberapa warna yang kelihatan baik adalah terung, coklat gelap, hitam dan hijau lumut. Shadow dalam nada coklat sederhana pada kelopak mata, pada pensil, melengkapkan rupa. Akhir sekali, gunakan jumlah topeng untuk bulu mata.

6 - bulu mata kuat

Cilia juga berhak mendapat perhatian dan walaupun semula jadi, boleh mendapat kesan palsu terima kasih kepada kesan pelentik bulu mata. Hanya tekan ia dekat dengan akar thread selama 5 saat dan kemudian mengambil separuh panjang dan mengetatkan lagi sedikit. Selepas itu, memohon topeng, sentiasa menyokong berus pada pangkal bulu mata dan pergi ke arah tips, serta membuat beberapa langkah halus mendatar. Membuat kepada tiga lapisan: yang pertama dalam keseluruhan panjang, yang kedua dari tengah ke hujung dan yang kedua hanya di sudut sebatan. Yang lebih rendah, gunakan berus menegak.

7 - ditakrifkan Face

Caranya adalah dengan ikut bermain cahaya dan bayang-bayang, meninggalkan beberapa kawasan lebih ringan dan lebih gelap lain. Untuk mengetahui tempat menyala, artis solek kanan untuk MAC, Fabiana Gomes, mengajar: "Di hadapan cermin dengan sumber cahaya di atas kepala, bergerak dan melihat di mana bayang-bayang muncul. Ini adalah tempat yang patut menjadi gelap, "katanya. Untuk lagu muka, gunakan berus luas dan memakai bedak berikut garis khayalan yang pergi dari bahagian atas epal ke sudut mulut dan mencerahkan tengah-tengah dahi dengan concealer cecair naungan yang lebih ringan daripada kulit anda. Dan, tanpa mengira warna kulit, yang ideal adalah dengan menggunakan serbuk longgar dua warna pangkalan warna.

8 - kulit Disamak

Tidak perlu berjemur untuk bersama dengan lelaki yang telah perangan. Sesetengah produk boleh membantu untuk mencapai kesan ini. Untuk memulakan, memilih asas sehingga dua nada sehingga kulit anda. Dengan berus, sapukan ke seluruh muka dan esfume dan garis leher, meninggalkan peralihan semula jadi. A serbuk lut boleh digunakan di tempat-tempat strategik, seperti dahi, di bawah buah mata, dagu dan batu pada hidung. Kuil-kuil, ke arah mulut, menyebarkan serbuk bronzing.

9 - Beautiful semua pihak

Setiap wanita tahu bagaimana mengecewakan ia adalah untuk membuat solek cantik untuk apa-apa acara dan juga di tengah-tengah solek malam bermula. Oleh itu, penyediaan kulit adalah satu langkah yang penting untuk membuat solek yang lepas. Penggunaan buku asas, manakala melindungi solek kulit sendiri, membantu dalam menetapkan dan keseragaman warna. Menggunakan sentuhan kering solek juga pilihan yang baik.

10 - Jangan lupa leher

Asas dan serbuk dua warna lebih daripada nada kulit yang diperlukan untuk membuat solek yang lengkap dan seragam. Tanda-tanda bahawa solek artis Viviane Costa, Studio Kecantikan Sonia Nesi, di Rio de Janeiro, teliti berus hujung dagu dan di bawahnya, gelongsor berus.