Anda akan melakukan perjalanan? Ikut 10 Tips untuk mengurangkan kit solek anda - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Perjalanan adalah kegembiraan, tetapi untuk membungkus tidak selalunya satu tugas yang mudah! Ianya tidak mungkin untuk mengambil semua yang anda mahu, kerana bagasi tidak boleh menjadi begitu besar dan terdapat banyak perkara yang perlu diambil. Jadi persoalan timbul: apa yang sebenarnya adalah perlu? Apa yang dibuang?

Membuat penapis ini adalah penting, bukan sahaja masa untuk menetapkan pakaian dalam beg itu, tetapi dalam juga semasa memisahkan kasut, kebersihan dan kecantikan barang-barang, antara lain, yang pergi ke perjalanan.

Dan sudah tentu solek yang tidak boleh dibiarkan, bagaimanapun, terutama bagi wanita lebih sia-sia, ghairah tentang jenama, anda perlu membuat pilihan yang baik dalam masa untuk meletakkan diri necessaire itu.

"Makeup adalah bahawa kedua anak perlu mengambil mana-mana," Jenaka Valentim Bruno, cermin solek rambut Ophicina itu. yang penting adalah untuk membuat pilihan yang baik dan mengurangkan kit solek anda dengan beberapa tips dan juga beberapa helah. Mendaftar keluar:

  1. "Buat beg tandas dengan asas-asas: asas, concealer dan serbuk. Maskara, tiga pilihan bayang-bayang dan gincu, "mencadangkan solek artis Valentim Bruno.
  2. "Anda boleh mengetepikan variasi warna bayang-bayang, pensil dan gincu dan mengambil hanya asas-asas," artis solek.
  3. Pada pendapat Raphaella Bahia, artis solek Studio Longevita, yang penting adalah: pelindung matahari berasaskan atau krim BB, maskara, bayangan duo mata, liner mata, pemerah pipi dan gincu. "Tidak perlu mengambil kit lengkap dengan segala bayangan atau gincu warna," katanya.
  4. Taruhan terhadap produk pelbagai fungsi! Ini adalah tanda-tanda bahawa solek Valentim Bruno.
  5. "Terdapat produk yang mempunyai lebih daripada satu fungsi. Ini sudah memberikan menyapu dalam beg itu, "tambah Raphaella Bahia. Antaranya: Krim BB (yang, secara umum, membawa bersama-sama manfaat primer, pelindung matahari, pelembap dan asas); asas yang sudah mengandungi pelindung matahari (penting bagi tiap-tiap hari); gloss Gincu (yang mempunyai warna yang berasal dari gincu tetapi dengan sinaran satu kilauan a); gincu dengan pelindung matahari untuk bibir (Superinteressante terutamanya bagi mereka yang pergi ke pantai).
  6. Bet solek kecil! Mereka juga berguna untuk saiz penuh, tetapi mengambil banyak ruang yang kurang. Gincu, concealer, serbuk, berus, bayangan mata, maskara dan pemerah pipi, sebagai contoh, adalah dalam senarai apa yang anda boleh membeli dalam saiz yang lebih kecil.
  7. Jika anda mendapat dua atau tiga warna bayang-bayang dalam lawatan itu dan, satu hari atau satu lagi, berazam untuk membuat pembaharuan, anda boleh menggantikan tempat teduh oleh gloss yang membawa nécessaire itu. make adalah supermodern!
  8. Menggunakan kotak kanta kenalan. Mereka adalah pilihan yang baik untuk meletakkan asas cecair atau Correctives, di luar BBCream. Mereka adalah kecil, praktikal, murah dan superfáceis itu (di mana-mana farmasi). Yang menggunakan kanta biasanya mempunyai banyak di rumah.
  9. Mengambil "swab mini." Ia boleh digunakan untuk membersihkan bayang-bayang kabur dan juga untuk mengaburkan bayang-bayang (gadis-gadis dan wanita yang sudah mempunyai lebih banyak latihan dengan solek), jadi tidak boleh ketinggalan! Dan tip utama adalah untuk memotong mereka pada separuh, menjadikan mereka "swab mini," dan memasukkannya ke dalam sebuah kotak kosong benang gigi. Superprática idea dan ia akan membantu anda mengurangkan saiz kit anda!
  10. Satu lagi cadangan adalah untuk bertaruh pada laman penampilan segera. Mereka adalah individu dan boleh guna. Ideal untuk digunakan pada perjalanan yang singkat.

Lebih tips untuk mengoptimumkan solek percutian anda

Selain solek, kesihatan dan kecantikan lain barangan juga boleh mengambil ruang yang kurang di dalam beg pakaian anda jika anda mengikuti beberapa tips!

Syampu dan perapi, sebagai contoh, adalah produk utama, tetapi yang pasti menduduki ruang yang cukup. silap mata, maka, adalah untuk mendapatkan mereka di dalam bekas lain daripada asalnya.

Jika anda mempunyai di rumah mereka botol yang lebih kecil, yang terdapat biasanya di hotel-hotel, hebat! Hanya memuat turun beberapa syampu dan perapi kegemaran anda untuk mereka sebaliknya, idea ini adalah untuk menambah baik. Bahawa kotak pembungkusan vitamin C tablet, sebagai contoh, adalah pilihan yang baik. Begitu juga dengan sebotol ubat / vitamin / makanan tambahan anda menghantar memanipulasi dan berakhir ...

Krim badan juga boleh diletakkan dalam apa-apa bekas sementara. Ingatlah bahawa jika anda menggunakan beberapa bekas untuk produk yang berbeza, ia adalah penting untuk menyusun mereka dengan meletakkan, sebagai contoh, label. Dan jangan lupa bahawa pembungkusan mestilah kukuh dan mempunyai penutup yang benar-benar mengelak pembukaan untuk mengelakkan kemalangan di dalam beg pakaian atau beg semalaman. Menggunakan beg plastik untuk meletakkan pakej dengan risiko tumpah produk dalam krim atau cecair.

Sebahagian daripada bau kegemaran anda juga boleh dimuat turun untuk sampel percuma minyak wangi sedikit periuk sudah kosong. Ingat, bagaimanapun, untuk mencuci dengan baik sebelum itu, supaya kedua-dua rasa yang berbeza tidak bercampur.

Dalam perjalanan anda berniat untuk membuat gaya rambut tertentu atau hanya mempunyai satu cara untuk memegang rambut dengan klip! Satu idea yang baik untuk mengambil beberapa (tetapi tidak seluruh kotak kokot!) Adakah patut mereka pada kad perniagaan. Mereka mengambil ruang yang sangat sedikit dan anda tidak menghadapi risiko kehilangan mereka. elastics rambut juga boleh diletakkan di sebelah!

Seperti tips? Memilih produk yang baik (yang paling asas) dan menggunakan beberapa helah yang anda dapat mengurangkan kit solek anda dan kecantikan. Ini, sudah tentu, sambil membawa barang keperluan asas bagi perjalanan anda! Dan jika anda perjalanan dengan kapal terbang teliti undang-undang yang mengawal pengangkutan produk kecantikan dalam beg.