Belajar resipi yang mudah dan murah untuk menamatkan lingkaran hitam

Photo: iStock

Hanya malam tidur dan bersedia: hari yang lain, anda bangun dengan bintik-bintik hitam yang besar dan mendalam di bawah mata, mendedahkan kepada seluruh dunia bahawa anda telah tanpa tidur untuk sebab-sebab tertentu.

Tetapi tidur satu malam tidak mencukupi bukan satu-satunya sebab bagi kemunculan tompok ini. Mereka yang mengalami lingkaran hitam tahu bahawa faktor-faktor lain juga boleh memburukkan mereka, kerana penggunaan dadah vasodilator, gejala alahan dan juga keletihan dalam kehidupan harian.

Hakikatnya ialah, apa jua alasan, anda akan perlu menggunakan baldi concealer untuk menyembunyikan tempat-tempat ini, mereka meninggalkan kita dengan penampilan yang kecewa dan lebih tua.

Jika anda mengalami lingkaran hitam, tip ini adalah khas untuk anda: ini adalah buatan sendiri, helah murah dan diguna pakai oleh dermatologi dari yang terkenal, Dr. Barbara Faria Correa Gomes, yang menjaga kulit penyanyi Kelly Key.

pencampuran mudah dan berkesan

Belajar resipi yang mudah dan murah untuk menamatkan lingkaran hitam

Photo: iStock

Instagram profil, Dr. Barbara mengajar tip yang mudah untuk melembutkan lingkaran hitam yang timbul dari orang-orang kita lebih letih. Jika ini adalah kes itu, menulis bahan-bahan dan bagaimana untuk melakukannya:

Juga membaca: 6 resipi rawatan kosmetik Hipoglós

bahan-bahan

  • salap Hirudoid atau gel
  • Hipoglós

Bagaimana untuk membuat dan menggunakan

Sebelum tidur, gunakan sawit tangan anda untuk campuran yang "jari" daripada Hirudoid dan ukuran yang sama Hipoglós. Memohon misturinha ini di sekitar mata, dengan gerakan membulat dari luar dan dalam, dan kemudian memberi paip cahaya. Mengelakkan lulus produk ke dalam mata, kerana mereka boleh menyebabkan kerengsaan.

Tidur dengan campuran pada muka dan pada waktu pagi, basuh kawasan tersebut, melaksanakan segala upacara mereka penjagaan kulit biasa.

Mengapa kerja-kerja silap mata ini

Belajar resipi yang mudah dan murah untuk menamatkan lingkaran hitam

Photo: iStock

Menurut Dr .. Barbara, campuran berfungsi hematoma kerana harta anti-Hirudoid dan pelembab dan harta menggiatkan Hipoglos, yang boleh melembutkan penampilan lingkaran hitam.

Walaupun membantu memberikan dikurangkan masalah itu, doktor kulit menunjukkan bahawa tip ini tidak harus dilihat sebagai rawatan muktamad untuk lingkaran hitam kerana ia tidak menggantikan penilaian muka dengan doktor dan rawatan yang berkaitan.

rawatan estetik untuk lingkaran hitam

Belajar resipi yang mudah dan murah untuk menamatkan lingkaran hitam

Photo: iStock

Jika anda menderita dengan lingkaran hitam berterusan, beberapa prosedur kosmetik disediakan untuk carboxiterapia, mengelupas, pengisian dan laser.

Baca juga: Akibat insomnia

Carboxitherapy ditunjukkan untuk pesakit yang mempunyai lingkaran hitam, garis-garis halus dan kendur. Rawatan ini terdiri daripada suntikan karbon dioksida subkutaneus untuk meningkatkan aliran darah dan oksigen kawasan bulatan gelap.

kulit itu ditunjukkan untuk pesakit yang mempunyai lingkaran hitam yang disebabkan daripada pigmen yang berlebihan, terutamanya yang mengambil warna coklat.

Lingkaran hitam, seterusnya, boleh dirawat dengan mengisi dengan asid hyaluronik, yang menjadikan curahan permukaan kulit dan mengurangkan ketelusan tisu, melembutkan pewarnaan.

Akhir sekali, rawatan laser adalah disyorkan untuk pesakit dengan lingkaran hitam sangat berpigmen, yang tidak terlicin dengan penggunaan krim. Laser rasuk terus bertindak ke atas melanin berlebihan yang terkumpul di rantau ini, memusnahkan molekul pigmen.

Sebelum memilih rawatan untuk lingkaran hitam, sentiasa berunding dengan doktor kulit untuk itu untuk menilai kes anda sendiri dan menunjukkan pilihan yang terbaik untuk anda.

Juga membaca: Bepantol Derma: penyelesaian penghidratan untuk kulit dan rambut anda