Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

World of Beauty penuh dengan inovasi disokong oleh beberapa inovasi yang timbul setiap hari. Pada masa ini, kami mendapati produk yang menakjubkan yang membalikkan tanda-tanda usia, nada kulit dan percuma satu tempat ditakuti sedikit matahari.

Tetapi selalunya apa yang kita perlukan adalah sesuatu yang mudah seperti yang kita pernah dihasilkan dalam badan, tetapi sesuka hati alam kita kehilangan apabila kita mencapai umur tertentu. Seperti halnya dengan kolagen.

Menurut pakar pemakanan Fernanda de Castro, kolagen adalah sejenis protein yang terdiri daripada asid amino di dalam badan yang penting untuk daya hidup organ seperti kulit, kuku, rambut, tulang rawan dan tulang.
Fernanda menerangkan bahawa kita kehilangan kira-kira 1% setiap tahun pengeluaran kolagen semula jadi apabila kita mencapai 30 tahun. kerugian ini secara langsung mempengaruhi daya hidup dan kulit ketegasan, menunjukkan kedutan, kendur dan selulit.

Ia adalah bernilai mengambil kolagen?

Salah satu alternatif terbaru untuk memerangi kehilangan komponen ini ialah gusi kolagen, yang telah memenangi banyak penganut dalam masa yang singkat sejak diperkenalkan.

Ini gusi berfungsi untuk menggantikan kolagen yang badan tidak boleh menghasilkan, yang bertindak sebagai sejenis "pil belia", meningkatkan penampilan kulit, kuku, rambut dan juga tulang dan sendi. Lain-lain faedah gusi kolagen adalah nada otot dan mencegah selulit dan stretch mark.

Juga membaca: 10 penjagaan untuk rambut semua jenis

Kolagen boleh digunakan oleh sesiapa yang berminat dalam kesihatan, kecantikan dan kesejahteraan, wanita terutamanya mengandung atau fasa selepas bersalin dalam rawatan parut dan stretch mark, dan pesakit pulih daripada pembedahan kosmetik. Walau bagaimanapun, ia adalah baik untuk ingat bahawa anda perlu mengambil sumber vitamin C, vitamin E, selenium dan zink, supaya badan mensintesis kolagen dalam badan dan hasilnya dapat dilihat. Mencari makanan seperti oren, lemon, gajus, ceri, kiwi, hazelnuts, buah berangan, antara lain.

Untuk merasakan keputusan perlu diambil setiap hari untuk tempoh tertentu. Sesetengah orang melihat perbezaan positif bulan ketiga penggunaan, tetapi keputusan boleh berbeza-beza oleh kulit, tabiat dan jagaan masing-masing.

Menggunakan peluru kolagen dan di mana untuk membeli mereka

Anda akan mencapai keputusan yang lebih baik dengan makan peluru 30 minit sebelum makan, dengan segelas air atau jus semula jadi (sebaik-baiknya kaya dengan vitamin C) sebagai satu lagi kelebihan gula-gula ini adalah perencatan selera makan dan perasaan berpanjangan kenyang. yang ideal adalah untuk menjaga masa yang sekurang-kurangnya 30 minit antara peluru dan satu lagi, tetapi dua kali sehari adalah rangkaian hotel yang memuaskan.

Terdapat beberapa laman web yang anda boleh membeli gusi kolagen, tetapi ia adalah penting untuk ingat untuk memilih dihidrolisiskan kerana ini adalah format farmaseutikal yang akan memberi anda jumlah yang perlu kolagen setiap hari. Lihat di bawah pilihan untuk membeli peluru kolagen tanpa meninggalkan rumah:

Gelatin Candy bales kecantikan / US $ 7.99 dalam DrogaRaia

Baca juga: 10 tip bagaimana untuk mendapatkan kulit yang cantik

Gelatin Candy bales kecantikan / US $ 7.99 dalam DrogaRaia

Chocolate Care Beauty dengan kolagen / R $ 41.90 dalam Viva Zero

Chocolate Care Beauty dengan kolagen / R $ 41.90 dalam Viva Zero

Collagen Kulit / R $ 109.90 di uni Nature

Collagen Kulit / R $ 109.90 di uni Nature

Baca juga: 10 tips untuk menghabiskan jerawat

Fascia kolagen dalam uncang / R $ 133,54 dalam Farma Penghantaran

Fascia kolagen dalam uncang / R $ 133,54 dalam Farma Penghantaran

Kami mengukuhkan bahawa ia adalah penting untuk berunding dengan doktor sebelum mengambil vitamin tambahan.

Sumber semula jadi kolagen

Selain peluru, buah berangan dan vitamin C, anda boleh mengambil berus pada kolagen makan makanan lain hari sehari-yang yang tinggi pada substrat. Makanan seperti labu, lobak merah dan pic yang sangat kaya dengan vitamin A, yang secara langsung dikaitkan dengan kulit regenerasi dan sihat. yogurt, flaks, tembikai dan ikan seperti salmon dan tuna, pilihan lain yang tidak jatuh pendek apabila ia datang kepada kolagen. Nikmati!

Collagen peluru adalah sekutu kesihatan dan kecantikan anda, memberikan hasil yang boleh dilihat dan semula jadi. Hujung pakar pemakanan ialah: apabila memilih makanan untuk menambah dalam diet melupakan gelatins tradisional, serta menjadi sumber yang sangat rendah kolagen, umumnya mempunyai pewarna, aspartame atau bahan-bahan lain yang mengganggu diet yang sihat dan cerah. Jika ragu-ragu, dapatkan nasihat doktor kulit atau pakar pemakanan dan mencari tanda-tanda. Lagipun, mereka tidak pernah penjagaan yang berlebihan dan kesihatan mereka, dan rambut mereka dan kuku mereka, terima kasih.

Juga membaca: 10 makanan Anti-penuaan anda perlu dimasukkan ke dalam diet anda