Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

wanita yang tidak pernah berputus asa apabila ditanya pendandan rambut untuk memotong dua jari dan rambut dia memotong 5? Ini usaha tidak terkawal untuk pertumbuhan rambut untuk mendapatkan semula apa yang ada dalam salon, pam syampu datang!

Campuran yang telah menarik ramai wanita dan merebak, terutama di Internet, terdiri daripada syampu tanpa garam, Monovin A dan Bepantol penyelesaian. Gabungan ini berjanji untuk mempercepatkan pertumbuhan rambut, yang biasanya tumbuh 1cm setiap bulan, sehingga 6 cm sebulan, dan juga berjanji untuk menyediakan lebih banyak penghidratan untuk rambut, dan daging daripada wayar.

hasil pam syampu

Hasil menunjukkan bahawa digunakan syampu tanpa garam, 1 ml A dan 1ml larutan Monovin Bepantol, kedua-dua untuk setiap 100ml syampu.

pam Syampu: Monovin A + Bepantol Derma Remedy Syampu +

pam Syampu: Solution Monovin A + Bepantol Derma + syampu tanpa garam

Komposisi kontroversi besar ini berkisar Monovin bahawa kepekatan yang tinggi vitamin A, yang menunjukkan keperluan untuk syampu tanpa garam supaya ia tidak membatalkan vitamin.

Produk yang biasanya terdapat di rumah-rumah pertanian, digunakan dalam kuda untuk mengukuhkan mane, kerana ia menambah dermatologi Bruno Vargas itu, "Monovin A adalah vitamin pekat A dibangunkan untuk menangani kekurangan haiwan ini, jadi penggunaan doktor haiwan eksklusif. Lebih-lebih lagi, seperti yang dinyatakan dalam arahan, ia adalah produk yang menyuntik dadah dan Tidak ada, dan tidak ada cadangan untuk digunakan pada manusia. "

Juga membaca: 10 makanan yang boleh membantu meningkatkan penampilan rambut anda

Bernilai menggunakan campuran ini?

Ia adalah perkara biasa untuk mencari banyak ulasan blogger yang telah menggunakan produk dan diluluskan terutamanya disebabkan oleh pertumbuhan kukuh sebanyak wayar. Banyak jawatan adalah membandingkan pertumbuhan dalam tempoh satu bulan dan "isi" rambut yang boleh dilihat, memberi gambaran wayar telah berganda-ganda.

Berbeza dengan laporan blogger dan juga rakyat biasa yang diuji gabungan itu, terdapat pendapat profesional, seperti Dr Bruno, yang memberi amaran tentang akibat menggunakan: "Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan ialah bahawa jika formula adalah digunakan pada orang dengan kulit kepala berminyak, ini boleh menjadikan kulit lebih berminyak rantau dan memburukkan kejatuhan, kerana minyak dari kulit kepala - dermatitis seborrheic - adalah punca keguguran rambut ".

Pakar itu juga menunjukkan bahawa kekurangan vitamin A, yang menjejaskan pertumbuhan dan kesihatan rambut perlu dirawat secara lisan, sentiasa dengan iringan doktor.

Alternatif untuk pertumbuhan rambut

Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Pencarian berterusan alternatif untuk mempercepatkan pertumbuhan wayar menyebabkan wanita untuk mengikuti dalam mencari produk yang sesuai, dan permintaan ini adalah lebih sengit di kalangan mereka yang menggunakan rambut kimia, yang seterusnya menyebabkan kerosakan yang lebih besar daripada wayar, jatuh dan kesukaran pertumbuhan.

Menurut Dr. Bruno, beberapa rambut ciri-ciri ditentukan secara genetik dan beberapa kekurangan pemakanan boleh mengubahnya, baik dalam pertumbuhan dan pada musim gugur.

Juga membaca: 10 penjagaan untuk rambut semua jenis

Professional menambah: "Ia adalah penting penilaian dermatologi untuk diagnosis yang betul dan rawatan berikutnya. Terdapat situasi di mana kerugian kenaikan rambut, seperti apabila terdapat perubahan hormon, dermatitis seborrheic kulit kepala, tekanan atau kekurangan pemakanan. Tidak ada formula ajaib untuk kesihatan rambut; ia adalah perlu bahawa semua sebab-sebab di atas didiagnosis dan dirawat. "

6 idea untuk meningkatkan produk mereka untuk rambut

  1. Menambah penyelesaian Bepantol kepada topeng penghidratan atau penghawa anda;
  2. Membubarkan syampu dalam air, supaya ia merebak lebih baik dan tidak menumpukan perhatian kepada hanya beberapa kawasan di masa untuk mencuci;
  3. Urut kulit kepala semasa mencuci untuk merangsang peredaran darah;
  4. Campurkan masker penghidratan dengan minyak argan;
  5. Bergabung perapi dengan minyak zaitun dan biarkan selama beberapa minit, untuk penghidratan yang dipertingkatkan;
  6. Jangan sekali-kali menggunakan produk berminyak berhampiran akar, terutamanya jika rambut anda berminyak. Ini boleh memburukkan lagi keadaan lagi.

Jika sebelum semua maklumat yang anda masih mahu menguji pam syampu, bimbingan adalah bahawa diperhatikan apa-apa kesan sampingan seperti keguguran rambut atau kulit berminyak melampau wayar, penggunaan produk ini harus dihentikan. Cara yang terbaik di luar untuk mendapatkan kesihatan rambut, masih dengan iringan pakar - dan gaya hidup yang sihat dengan diet yang seimbang, senaman dan kesejahteraan.