Francesinha logam pepenjuru - Wanita Tips

Photo: Wanita Tips

Terdapat banyak cara untuk menghiasi kuku anda sudah bosan dengan mengetahui bukan? Inovasi, kami mengambil keputusan untuk menyertai teknik francesinha pepenjuru dengan kecenderungan pengilat logam. Selain moden, anda boleh menggabungkan warna yang berbeza dan Licau tekstur dengan teknik ini.

Licau logam datang dengan segala-galanya dan berjanji untuk tinggal seketika. Kelebihan adalah besar, dan mempunyai liputan yang lebih baik mereka masih boleh memberikan kuku udara yang lebih glamor.

Bagi merealisasikan logam francesinha kami pepenjuru, kami memilih dua warna klasik: hitam dengan emas. Enamel hitam adalah berkrim dan emas mempunyai sentuhan perhiasannya.

Selain daripada Licau diperlukan dua puluh keping kecil pita pelekat untuk melaksanakan teknik.

Langkah demi langkah pepenjuru logam francesinha

Langkah pertama adalah untuk memohon dua lapisan enamel hitam berkrim, kami memilih Sepia agak bersifat cabul Black (harga purata R $ 3.00). Membersihkan enamel dengan aseton berlebihan, pencungkil gigi dan kapas. Anda boleh mencari semua produk-produk ini di kedai-kedai kosmetik, pasaran atau farmasi.

Selesai ia adalah perlu untuk menunggu sekurang-kurangnya satu jam untuk mulakan langkah kedua, kerana jika kuku tidak benar-benar kering, pita boleh melekat dan mengambil enamel yang dipilih untuk asas.

Francesinha logam pepenjuru - Wanita Tips

Langkah kedua adalah untuk menampal pita pelekat menyerong semua kuku. Adalah penting untuk menampal pita kedua-dua tangan dalam arah yang bertentangan supaya mereka harmoni. Sebagai contoh, jika anda memilih untuk paste baris di sebelah kiri paku pada tangan kirinya, tangan kanan tampal pelekat pada sebelah kanan kuku.

Selesai itu hanya memohon lapisan enamel emas pada bahagian hitam kuku. Kami memilih yang saya Kesemua Impala (harga purata R $ 3.00). enamel itu mempunyai tudung yang besar lapisan kedua tidak perlu, tetapi menggunakan dua lapisan untuk liputan yang lebih baik jika perlu enamel anda.

Francesinha logam pepenjuru - Wanita Tips

Ia adalah perlu untuk menunggu selama lima belas hingga dua puluh minit sebelum mengeluarkan kuku pita pelekat. Langkah ini akan penting kerana jika kuku yang basah anda menghadapi risiko merosakkan hiasan. Mengeluarkan jalur kuku selepas mereka benar-benar kering, lap lebihan itu dengan kapas, pencungkil gigi dan aseton.

Akhirnya memohon lapisan berkilau tambahan walaupun tekstur sayu.

Francesinha logam pepenjuru - Wanita Tips

Terdapat beberapa cara untuk menggabungkan warna pengilat kuku untuk hiasan ini. Lebih suka warna gelap dan dengan liputan yang baik untuk kesan gambar di atas.