Lebih? 7 bahan-bahan yang boleh digantikan dalam resipi - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Memasak boleh menjadi aktiviti yang menyeronokkan, tetapi bagi mereka yang melakukannya setiap hari, beberapa bahan-bahan pinggang dan pengetahuan dari permainan ini adalah sangat perlu. Kreativiti yang perlu digunakan di dapur mempunyai kaitan bukan sahaja dengan jenis makanan yang dipilih untuk menu, tetapi juga dengan cara dia akan bersedia sebelum pergi ke meja.

Tiada apa-apa yang lebih menjengkelkan daripada mendapatkan preskripsi dan kemudian kepada "meletakkan tangan anda kotor", menyedari bahawa anda tidak ada di rumah bahawa bahan tertentu, penting untuk ia dimuktamadkan. Pada masa ini, beberapa perubahan boleh dibuat tanpa menjejaskan keputusan akhir.

1 - Beer

Beberapa resepi meminta anda untuk memasukkan kaca atau tin bir, untuk membantu memberikan rempah untuk daging panggang dan periuk daging, sebagai contoh. Jika anda tidak mempunyai bir di rumah atau memilih untuk menyimpan alkohol seperti berada di dapur anda, penyelesaian yang sangat mudah: menggunakan sup. Kerana matlamat adalah hanya untuk sabar yang dijangka tidak akan membuat banyak perbezaan.

2 - skru Flour

digunakan secara meluas untuk pelbagai jenis roti, serbuk roti adalah ramuan biasa yang cenderung untuk "hilang" di dalam almari apabila anda memerlukannya. Jika pada masa ini anda mempunyai roti kering ada, rendah daripadanya dalam pengisar untuk mendapatkan tepung. Jika, di sisi lain, ini bukan satu pilihan, hanya runtuh air dan garam keropok atau roti bakar - kesannya adalah sama.

3 - Corn Syrup

Beberapa resipi menggunakan sirap jagung dalam komposisinya. Tetapi melainkan jika anda seorang tukang masak yang indah ini, tidak mungkin mempunyai sirap jagung di rumah. Oleh itu, kerana ia digunakan untuk menggantikan gula, anda boleh bertukar-tukar untuk produk lain, sangat popular: madu.

4 - Krim masam

Dalam resipi praktikal seperti daging lembu stroganoff, krim tidak sentiasa di tangan. Jika anda sudah separuh jalan kepada pendapatan meja dan tiba-tiba menyedari bahawa krim masam yang ada lebih, gunakan susu untuk menggantikannya. Hanya tambah 1/3 cawan teh mentega ¾ cawan teh susu.

5 - Telur

Yang tidak pernah mendapat kek dan hanya selepas mencampurkan pelbagai bahan-bahan, menyedari bahawa terdapat telur di dalam peti sejuk, tidak tahu apa yang ia adalah untuk marah. Percaya atau tidak, mereka boleh digantikan dengan tidak kurang daripada pisang lecek dengan yis. Separuh pisang setengah yis sudu teh adalah bersamaan dengan telur.

6 - Minyak

Satu lagi bahan yang penggantian adalah hampir sukar dipercayai. Menukar minyak dalam resipi anda untuk epal. Ya, buah-buahan. Dan kurang berminyak, epal adalah pilihan yang baik untuk memasukkan lebih banyak buah-buahan dalam diet - dan perbezaan tidak dapat dilihat. Secawan epal menggantikan cawan yang sempurna minyak dalam resipi untuk kek dan biskut.

7 - Sugar

Sesetengah orang suka untuk mempunyai alternatif yang lebih sihat untuk digunakan bagi menggantikan gula putih - sama ada halus atau tidak. Sebuah pilihan yang baik adalah gula perang. nisbah adalah 1 ¼ cawan dan setiap coklat cawan gula untuk gula putih. Satu lagi cadangan adalah dengan menggunakan madu ¾ cawan untuk setiap cawan gula putih.