Bagaimana untuk membersihkan barang kemas dan tips untuk memelihara mereka untuk lebih lama

Photo: Unsplash

Ia tidak hari ini bahawa perhiasan sebelah kiri kategori aksesori yang lekat dan telah menjadi perkara yang amat diperlukan untuk mengarang pengeluaran kami.

Menjadi dalam gaya desa, halus dan elegan, barang kemas yang boleh didapati dalam pelbagai bahan, bentuk sempurna dan saiz dan aksesori untuk melengkapkan rupa kami pada masa yang berlainan.

Tanpa mengira dramanya telah kos kekayaan dan ia adalah satu tawaran yang sebenar, sudah tentu anda mahu ia bertahan seberapa lama yang boleh, bukan? Terutamanya apabila Biju mempunyai reka bentuk klasik dan tidak pernah keluar dari gaya.

Berfikir tentang hal itu, kita memisahkan beberapa tips untuk anda untuk membersihkan perhiasan anda dengan betul, mengambil tempat gelap dan pulih kecerahan, dengan beberapa prosedur yang sangat mudah untuk dilakukan. Pada akhirnya, masih helah yang sangat berkesan untuk menghalang bentuk semasa mereka orang-orang kita superdifficult pecah.

Bagaimana untuk mendapatkan kembali kilauan barang kemas

Jika kemampuan anda adalah apagadinhas bijus, legap dan gelap, tip ini adalah sangat mudah: anda hanya membiarkan mereka rendam sepanjang malam di dalam mangkuk dengan air dan bahan pencuci pakaian! Keesokan harinya, anda akan terkejut dengan warna air dan kecerahan bahagian-bahagiannya.

Juga membaca: 10 kedai online aksesori yang anda perlu tahu sekarang

Penting: Jangan gunakan kaedah ini dengan mutiara dan batu seperti karang dan biru, kerana sabun boleh merosakkan mereka.

Bagaimana untuk membersihkan keping hitam perak

Keping perak adalah barang kemas atau barangan perak, menjalani pengoksidaan dari masa ke masa dan akhirnya semakin gelap. Untuk membersihkan mereka, anda boleh menggunakan helah lama ubat gigi, hanya sapu produk di bahagian-bahagian mereka.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak menggosok atau jika keping terlalu kecil, terdapat kaedah lain. Langkah pertama adalah untuk beratur bekas dengan aluminium foil dan kemudian meletakkan bahagian-bahagian mereka dari dalam.

Meliputi bahagian natrium bikarbonat dan tambahkan secubit garam bagi tindak balas kimia berlaku lebih cepat. Tambah air mendidih ke atas keping dan menutup foil seperti sebuah bungkusan. Tunggu 10 minit, buka pakej dan bilas bahagian-bahagian di bawah air yang mengalir.

Pembersihan dengan gincu

Bagaimana untuk membersihkan barang kemas dan tips untuk memelihara mereka untuk lebih lama

Photo: iStock

Pilih gincu yang anda tidak lagi digunakan dan menyebarkannya kain lembut, menggosok dalam maka dalam barang kemas. Kemudian hanya mengeluarkan produk menggunakan kain bersih.

Baca juga: Bagaimana untuk menggunakan aksesori: panduan lengkap untuk anda untuk memberi inspirasi dan berani

Pembersihan dengan aspirin riang gembira

Bagaimana untuk membersihkan barang kemas dan tips untuk memelihara mereka untuk lebih lama

Photo: Kaboom Pics

Untuk silap mata ini, hanya meletakkan perhiasan anda dalam segelas air dan menambah tablet aspirin riang gembira. Biarkan selama 10 minit dan bilas.

Pembersihan dengan peluntur

Bagaimana untuk membersihkan barang kemas dan tips untuk memelihara mereka untuk lebih lama

Photo: iStock

Campurkan setengah cawan teh peluntur dengan setengah cawan teh air suam. Rendamkan bahagian dan tunggu 10 minit.

Bagaimana untuk menyimpan anting-anting

Bagaimana untuk membersihkan barang kemas dan tips untuk memelihara mereka untuk lebih lama

Photo: YouTube / Flavia Ferrari

Anda terus kehilangan masa kerana anda tidak boleh mencari anting-anting yang lain? Maka silap mata ini akan membantu anda menjaga bahagian anda yang dianjurkan.

Masa untuk menyimpan anting-anting anda, meletakkan mereka dalam butang baju. Jadi untuk mendapatkan butang, dua keping sudah akan bersama-sama, dan anda tidak akan tertekan mencari perhiasan atau barang kemas anda.

Bagaimana untuk mencegah lencong semasa mereka

Jika rantai kecil anda sudah dibalut, cara yang akan merayu dengan kepercayaan popular dan memikirkan orang fofoqueira- yang baik di samping mempunyai banyak kesabaran dan kelembutan - cuba untuk menguraikan knot. Saya tidak melawak, perkara yang terbaik adalah untuk menjaga lencong semasa mereka.

Juga membaca: permata Semi: aksesori berkualiti dan indah visual

Hanya anda meluluskan setiap satu di dalam jerami soda, menutup luar. Jadi, anda boleh menyelamatkan mereka atau meletakkan mereka di dalam beg pakaian itu takut mereka kusut.

Sekarang, jika semasa anda sudah dibalut dan tidak ada cara anda boleh menguraikan knot, berfikir tentang orang yang suka memfitnah atau dengan bantuan pencungkil gigi, pilihan yang terbaik adalah untuk mengambil bahagian untuk pembuat jam yang. Di sana, profesional cawangan boleh menyelesaikan masalah untuk anda tanpa merosakkan rantai anda.