Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Selain keseronokan, berkelah telah menjadi tempat yang hebat untuk bertemu rakan-rakan dan keluarga, serta menyediakan detik-detik yang menyenangkan di luar rumah. Dalam masa jangka dan tekanan, apa yang lebih baik daripada membiarkan sisi teknologi, menikmati alam semula jadi dan menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang tersayang.

Ia telah menjadi trend berkelah untuk meraikan majlis-majlis khas. Sama ada untuk hari lahir, pancuran pengantin atau mandi bayi, sambutan pertunangan, atau hanya satu sebab untuk bersama-sama dengan rakan-rakan di satu petang, pilihan berkelah semakin lebih ramai pengikut.

Untuk Luciane Rosa, pemilik Berkelah Chic, sebuah syarikat yang menganjurkan perkelahan di taman-taman di Rio de Janeiro, bila-bila sentiasa tempat yang sesuai untuk disambut dengan berkelah. "Idea ini adalah bahawa anda boleh mempunyai sambutan yang hebat, yang berbeza dan kita boleh menerima tenaga yang menghubungi dengan alam semula jadi," kata ahli perniagaan itu.

Beberapa contoh aktiviti luar, memetik berkelah romantis, pengantin ujian, pembaharuan nazar, berkelah malam, praianos, korporat, mandi bayi, mandi dengan pakaian kanak-kanak, malam ayam, selain daripada orang dewasa dan kanak-kanak, sama ada tematik atau tidak.

Bagaimana untuk menganjurkan berkelah?

Photo: Main semula / Giovanna Borgh

Photo: Main semula / Giovanna Borgh

Untuk menganjurkan berkelah beberapa perkara yang mesti dipatuhi, sebagai tema, tempat, makanan dan minuman untuk dimakan, perkakas dan bagaimana untuk menampung tetamu anda. Pilihan laman web yang perlu dibuat sebelum keputusan mengenai makanan dan minuman.

Juga membaca: 12 pilihan untuk bersenang-senang dengan anak-anak semasa cuti

Kebanyakan bandar-bandar mempunyai taman-taman awam di mana ia adalah mungkin merealisasikan acara anda. Ia adalah bernilai menghubungi dewan bandar bandar anda untuk memeriksa kekosongan ini. Satu lagi perkara penting ialah sama ada kawasan yang dipilih adalah rata, yang amat memudahkan komposisi meja atau susunan elemen pada tuala.

Selepas lokasi yang akan diputuskan, ia adalah penting untuk memeriksa keadaan cuaca tidak mempunyai kejutan pada majlis itu. Masa adalah satu lagi faktor yang perlu diambil kira. Satu masa yang baik akan menunggu sehingga selepas 15 jam, apabila matahari tidak begitu kuat dan cahaya itu akan kekal untuk beberapa jam. Kerana ia juga bergantung kepada musim, memerhatikan aspek ini.

Apa barangan untuk membawa?

Luciane mencadangkan yang berikut sebagai perlu: kutleri tuala catur boleh guna (tiada kaca), kotak atau beg haba, beg sampah untuk mengumpul sisa pada akhirnya, gel alkohol, beg organza dengan Carnation kepada semut mengejutkan, penghalau serangga, pelindung matahari dan pad untuk memberi keselesaan yang lebih baik. Bergantung kepada keadaan, meja dan najis melengkapkan rupa. Jika mahu, stereo boleh membuat iklim yang lebih selesa.

Makanan dan minuman untuk berkelah anda

Photo: Main semula / I Love Anda Hari ini

Photo: Main semula / I Love Anda Hari ini

Untuk Luciane, dalam makanan ringan dibakar umum adalah pilihan yang terbaik, kita perlu menganggap bahawa kita tidak mempunyai struktur untuk memanaskan makanan ringan. Sebagai percuma adalah perlu untuk mengambil beberapa tindakan pencegahan dengan penyimpanan, ia adalah menarik untuk memilih makanan ringan dan buah-buahan.

Jumlah makanan bergantung kepada jumlah tetamu. yang ideal adalah untuk mempunyai sekurang-kurangnya dua pilihan minuman dan tiga pilihan berperisa. Semaklah idea bahawa selain daripada apa makanan dan minuman membawa kepada semua jenis berkelah:

Baca juga: 8 aktiviti yang boleh dilakukan semasa cuti

Berkelah untuk kanak-kanak: jus semula jadi dan menyegarkan seperti oren, lemon dan nanas. Jika ada suqueiras, tambah kiub ais untuk membantu memuliharanya. Kita tidak boleh lupa air mineral. Cincang buah-buahan seperti epal dan pear, pisang dan anggur. Memberi keutamaan untuk makanan yang dipanggang seperti bebola daging, roti keju dan anjing panggang panas.

berkelah Vegan: yang naturas jus dan air mineral kekal pilihan yang tepat untuk berkelah. Sebagai cadangan makanan, kerepek kentang, penyepit sayur-sayuran (lobak merah, saderi dan asparagus), quiche sayur-sayuran, buah-buahan yang pelbagai dan campuran kacang adalah pilihan yang hebat.

laktosa berkelah: jus, air, air kelapa, pelbagai buah-buahan, makanan ringan percuma laktosa, sandwic jeli dengan buah-buahan dan kek buah-buahan.

dewasa berkelah: dengan kemungkinan termasuk minuman beralkohol dan koktel, air mineral masih memikirkan sebagai unsur utama di kalangan minuman. A jadual sejuk boleh menjadi pilihan yang baik. Sedap barangan dibakar, mufin dan kek cawan membantu memuaskan kelaparan.

Berkelah romantis: jus, air dan champagne atau wain membantu mewujudkan iklim. sandwic mini, buah-buahan seperti strawberi dan anggur, kek, kek cawan dan mufin membentuk tempat kejadian. Vale menambah bunga untuk melengkapkan hiasan.

berkelah Beachy: idea ini adalah untuk menikmati alam semula jadi, mengapa tidak mempunyai berkelah di pantai? air mineral, air kelapa dan jus membantu sejuk. makanan yang dipanggang enak, sandwic mini, menyegarkan buah-buahan seperti tembikai, tembikai dan nenas, melengkapkan menu.

hari jadi berkelah: sesuai untuk pertemuan keluarga, jus dan minuman bukan alkohol menemani air untuk menyejukkan diri. Gula-gula yang tidak boleh berdiri diketepikan. barang enak dibakar, cupcakes dan kek, sebaik-baiknya tanpa krim pengisian, menjamin makan.

penglibatan berkelah: peristiwa Seperti ideal untuk parti yang lebih intim dan tidak formal, meraikan penglibatan mereka dengan berkelah di tengah-tengah alam semula jadi adalah pilihan yang hebat. Untuk minum, jus berkhidmat dalam suqueiras, air mineral dan air kelapa untuk memudahkan selera yang paling pelbagai. Pada menu tidak boleh ketinggalan sandwic mini, barangan bakar sedap, kek cawan, mufin dan kek buah-buahan yang indah ..

Inspirations berkelah

Masih ada soalan? Menikmati gambar-gambar di bawah dan mendapat inspirasi untuk menganjurkan berkelah anda, tidak kira majlis itu. Nikmati!

Photo: Main semula / A House Full

Photo: Main semula / A House Full

Photo: Main semula / Gabbie Fadel

Photo: Main semula / Gabbie Fadel

Photo: Main semula / Kopi Perjalanan

Photo: Main semula / Kopi Perjalanan

Photo: Main semula / Cupcake Reader

Photo: Main semula / Cupcake Reader

Photo: Main semula / Female Universe saya

Photo: Main semula / Female Universe saya

Photo: Main semula / Blog First Date

Photo: Main semula / Blog First Date

Photo: Main semula / Atelier Jenis

Photo: Main semula / Atelier Jenis

Photo: Main semula / peta Kanak-kanak

Photo: Main semula / peta Kanak-kanak

Photo: Main semula / Blog Dreams Girl

Photo: Main semula / Blog Dreams Girl

Photo: Main semula / Blog Talita

Photo: Main semula / Blog Talita

Photo: Main semula / Chata Wellington Boot

Photo: Main semula / Chata Wellington Boot

Photo: Main semula / Dinoleta

Photo: Main semula / Dinoleta

Photo: Main semula / Mari Pergi Blog

Photo: Main semula / Mari Pergi Blog

Photo: Main semula / Sonia Colvara

Photo: Main semula / Sonia Colvara

Photo: Main semula / Fabiana Cristina

Photo: Main semula / Fabiana Cristina

Ingat bahawa berkelah yang terbaik tidak penampilan anda, tetapi mengambil masa dengan orang ramai dan menikmati makanan dan lazat minuman yang telah disediakan bersama-sama. Tetapi untuk menyempurnakan hiasan juga memberikan udara lebih sejuk untuk acara itu!

penjagaan selepas berkelah

Photo: Main semula / Blog Math

Photo: Main semula / Blog Math

"Kita perlu memastikan tapak yang sama mengekalkan pembersihan dan pemeliharaan alam sekitar. beg sampah dan gel alkohol adalah penting. Tidak meninggalkan apa-apa di atas tanah, tidak kurangnya yang jerami, sisa makanan atau kekasih kertas telus. Ia adalah penting bahawa kita mempunyai kesedaran alam sekitar. Satu lagi terperinci penting: jika di atas ais, kita tidak membuangnya dalam rumput, kerana ia boleh datang untuk membakarnya, "nasihat Luciane.

Dengan tips ini hanya memutuskan tarikh dan memanggil orang yang tersayang untuk menikmati waktu petang persekutuan dan makanan luar.