10 kegunaan luar biasa bagi kiub ais - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Jika anda berfikir kiub ais hanya berkhidmat untuk membuat minuman paling menyegarkan akan kagum pada multifunctionality daripada mereka! Mereka mempunyai beberapa ciri-ciri praktikal yang lain untuk kehidupan seharian yang boleh membantu walaupun menjimatkan wang. Semak berbeza kiub ini kegunaan ais dan menambah kemudahan kepada hari anda:

1 - Keluarkan kesan: Setiap kali anda menumpahkan sesuatu pada pakaian anda, hujung adalah dengan menggunakan kiub ais untuk membersihkan noda. Lebih mudah untuk diletakkan di bawah air paip ais tertumpu di satu tempat, mengeluarkan laman noda.

2 - Pada masa yang H: Untuk membuat pasangan yang gila di atas katil, kiub ais secara perlahan-lahan gelongsor di seluruh badannya akan menyedarkan sensasi menakjubkan dan memastikan malam yang hangat.

3 - Mengurangkan bengkak: Satu penyelesaian yang mudah dan cepat digunakan walaupun oleh banyak terkenal: meletakkan kiub ais yang dibalut dengan tuala, atas mata untuk mengurangkan lingkaran hitam dan keadaan bengkak.

4 - gusi unglued: Jika anda berlaku untuk melangkah ke atas gusi atau melekat pada pakaian anda atau rambut (sangat biasa di kalangan kanak-kanak), jangan cuba untuk mengeluarkannya pada masa itu. Mengharapkan gusi untuk menjadi keras, kemudian sapukan ais di atasnya dan menarik.

5 - lemak Bersih: Pengumpulan lemak dalam saluran paip boleh dikurangkan jika anda meletakkan ketulan ais dan biarkan air menjelang sejuk.

6 - udara sejuk: Semasa musim panas, letakkan ais di hadapan kipas membantu untuk membolehkan udara yang lebih baru dimasak. Ia adalah tip yang baik untuk malam itu, ia juga membantu anda tidur dengan lebih baik dan lebih santai.

7 - Menjaga tumbuhan: Yang mempunyai kilang di rumah sentiasa menghadapi masalah apabila perjalanan. Tetapi dengan ais yang boleh diselesaikan dengan mudah. Hanya meninggalkan beberapa kiub di sekitar pangkal pokok dan, kerana mereka akan cair, air sedikit demi sedikit akan.

8 - Melegakan lebam: Apabila terkena sesuatu dan tercedera, cuba meletakkan kiub ais pada kawasan yang cedera. sejuk menyebabkan saluran darah mengecut dan ini membantu mengurangkan kesan lebam dan bengkak.

9 - Ambil duri: Jika anda cedera dengan beberapa cip duri atau kecil, cuba meletakkan ketulan ais untuk mengebaskan kawasan sebelum mengeluarkan mereka.

10 - Sakit Kepala: Cara semula jadi untuk menghilangkan kesakitan tanpa menggunakan ubat-ubatan adalah untuk meletakkan memampatkan kiub ais di kepala. Ice memberikan kelegaan segera dari kesakitan akibat vasoconstriction berlaku.