Kertas pasir: 15 kegunaan yang berbeza bahawa anda tidak boleh bayangkan - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Kertas pasir sudah pasti satu komponen penting dalam nécessaire item feminin dan juga berharga dalam kit peralatan rumah mana-mana. Selain bertindak untuk penjagaan kuku dan juga dinding, terdapat banyak cara lain untuk mendapat manfaat daripada alat ini.

Cuba untuk mempunyai sekurang-kertas pasir rumah kertas bijirin yang berbeza-beza untuk menyelesaikan beberapa masalah sehari-hari dan menjadikan kehidupan anda lebih mudah.

Dengan sedikit kreativiti, mereka juga boleh menjadi alat bantuan penting untuk kerja rumah dan lukisan anak-anak mereka dan teknik juga boleh mengasah atau melembutkan tepi gunting, pisau dan objek tajam.

Pencegahan jatuh kepada wajah baru untuk pakaian anda, menemui 15 cara yang tidak dijangka untuk menggunakan kertas pasir.

cara-cara kreatif untuk mengambil kesempatan daripada kertas pasir di rumah

  Memberi udara yang dibelanjakan

 1. Dalam bingkai atau gambar bingkai: Selepas lukisan bingkai atau bingkai dengan cat semburan, gunakan kertas pasir untuk citarasa anda untuk memberi kesan "tua oleh masa."
 2. Pakaian dalam seluar jeans atau kulit: Fesyen sentiasa tidak menentu kadang-kadang nilai sejarah dan masa penggunaan sehelai pakaian, mencapai caj lebih jeans basuh atau pengelupasan jaket kulit. Membuat kesannya di rumah dengan kertas pasir!
 3. Anti-slip

 4. Di atas tangga: Tetapi apa yang baik adalah undang-undang. Jabatan bomba memerlukan permohonan pengkakis pada tangga untuk mengelakkan daripada tergelincir yang boleh menyebabkan kemalangan.
 5. Tapak kasut: Apabila tunggal memakai dan kasut yang licin pada hari hujan, Mengempelas tapak kaki adalah satu penyelesaian yang berhemat.
 6. Pembersihan dan penggilap

 7. Jari kaki dan tumit: Menakluk kaki dan licin tangan. Walaupun alat khusus wujud untuk ini, kabel kayu atau plastik, elemen fungsi objek adalah kertas pasir.
 8. Mengasah gunting: Gunakan kertas pasir bijirin halus memotong kepada kepingan. Ini akan mengeluarkan sebarang najis yang melekat di gunting dengan masa.
 9. Perlahan wayar: objek tajam atau sangat tajam boleh membahayakan. Untuk melambatkan wayar, mendapatkan kertas pasir kasar ke arah yang anda mahu memakai, tetapi dengan berhati-hati untuk tidak menyakiti.
 10. Menghilangkan kotoran pada dinding: terhadap cat atau mortar, kertas pasir lama yang baik adalah sentiasa pilihan terbaik.
 11. Buang slug: A kertas pasir di pangkalan kapal menghalang mereka adentrem dan memberi makan kepada tumbuh-tumbuhan anda.
 12. pemuliharaan pakaian

 13. Skip fabrik berlipat: Sekeping kecil kertas pasir di bawah berlipat menyimpan kain di tempat dan adalah lebih mudah untuk lulus. Ia adalah penting bahawa kertas pasir yang halus dan bahawa anda menggunakan teknik ini dengan berhati-hati untuk tidak menarik wayar atau guli pakaian.
 14. Tanggalkan pakaian Polka Dot: A kertas pasir halus yang diluluskan pada arah yang bertentangan plot sweater lama membantu mengeluarkan bola.
 15. Tambahan suede pembersihan: Lulus kertas pasir halus dan kemudian perlahan-lahan berus ke hujung yang lain membuang calar dan kesan suede.
 16. di dapur

 17. Membuka balang degil dengan bantuan masa lalu Mengempelas sisi. Jadi anda membuat geseran dan mencapai tangan mantap untuk membuka periuk.
 18. Menggunakan kertas pasir untuk memudahkan pembersihan besi atau tanah liat yang telah dilupakan dalam kuali api.
 19. art

 20. kertas pasir boleh digunakan untuk seni dengan cara yang tidak terkira banyaknya, kemasan atau proses kreatif. Menggalakkan kreativiti anaknya, menawarkan kepadanya krayon atau pensel warna, kertas dan kertas pasir untuk mencipta kesan bertekstur.