Photo: Main semula / gaya saya cantik

Photo: Main semula / gaya saya cantik

Meraikan hari lahir adalah kegembiraan, terutama apabila hari lahir adalah salah satu yang paling penting kepada anda di dunia: anaknya.

Parti itu kanak-kanak hampir tradisi dan adalah satu cara untuk mengumpul rakan-rakan dan keluarga, membantu kanak-kanak menyerap pertumbuhan mereka sendiri dan mencipta memori gembira untuk si manja anda.

Tetapi apabila ia datang kepada pihak, hanya memikirkan tentang perbelanjaan dan fakta ini berakhir tidak menggalakkan ramai ibu bapa dalam merancang hari lahir anak-anak anda.

Tetapi kreativiti adalah sekutu dalam situasi ini dan membuat ia mungkin untuk membuat yang indah, menyeronokkan dan parti murah. Mahu beberapa idea? Semak tips, tutorial dan banyak inspirasi untuk meraikan hari jadi anak anda dengan gaya dan ekonomi.

10 langkah-langkah untuk memastikan parti yang bagus dan murah

Sekali lagi, menghasilkan parti yang sejuk, tidak bermakna berbelanja besar. Hanya menjadi kreatif, untuk menyempurnakan pilihan dan mempunyai orang-orang rela untuk membantu anda. Berikut adalah 10 langkah-langkah mudah yang boleh membantu dalam menjayakan sambutan anda.

1. Pilih tema agak menyesuaikan diri: di pihak kanak-kanak, subjek mengatakan banyak tentang pilihan yang lain dalam hiasan, jadi memilih tema yang membolehkan anda untuk membuat di atas ia boleh menjadi satu perkara yang baik. Warna, haiwan dan unsur-unsur dengan nada suka bermain, seperti cendawan dan payung adalah inspirasi yang sesuai dengan bidang ini.

2. Caprice di tempat: memilih tempat yang sudah sejuk tanpa sebarang hiasan adalah cara yang baik untuk menyimpan. Apabila memilih mengambil kira jumlah tetamu dan, kerana parti itu adalah kebudak-budakan, mencari tempat-tempat di mana kanak-kanak boleh bermain dengan bebas dan selamat.

3. Membuat hiasan sendiri: hiasan boleh menjana banyak perbelanjaan bergantung kepada jenis yang dipilih, tetapi hiasan boleh membuat sentuhan khas dan menjadi lebih mudah untuk melabur dalam perhiasan dibuat dengan tangan. Iaitu sebilangan besar dari idea dan tutorial boleh didapati di Internet adalah besar!

4. Lend barangan kanak-kanak rakan-rakannya pihak: satu lagi alternatif untuk menyelamatkan hiasan adalah sama ada beberapa rakan atau rakan anda mempunyai barang-barang hiasan untuk meminjam. Selalunya kanak-kanak dalam kumpulan umur yang sama mempunyai rasa yang sama, jadi anda boleh menggunakan semula hiasan daripada pihak yang lain dan juga membeli perhiasan bersama-sama dengan rakan-rakannya.

5. Mendengar pandangan kanak-kanak: tidak baik pelan semua butir-butir parti masa kecil dia tidak menikmati apa yang telah dilakukan. Anda juga boleh menjadi orang yang paling tahu anak anda, tetapi ia tidak menyakitkan untuk berkongsi proses dengan beliau dan mendengar-Nya. Tidak syak lagi ia boleh membantu anda!

6. Keluarga itu perlu mengambil bahagian dalam organisasi: bantuan yang super-alukan adalah bahawa ahli keluarga, ia mempunyai konfigurasi yang. Ini pergi dari keputusan perancangan pertama sehingga masa untuk memuktamadkan butiran sebelum parti. Adakah ini sebagai sebuah keluarga adalah satu cara untuk membuat sambutan itu lebih istimewa.

7. Panggil kawan-kawan anda untuk membantu: bergantung kepada bantuan tambahan sentiasa baik, asalkan ada kemahuan yang baik dan hormat. Berfikir tentang hal itu, memanggil seseorang yang anda percayai (rakan-rakan dan saudara-mara) untuk membahagikan tugas dan idea-idea yang saling melengkapi. Selain lebih ringan, kerja akan menjadi lebih menyeronokkan!

8. Invest dalam makanan mudah dan murah lakukan: tiada siapa yang boleh menahan kebaikan anjing panas lama, popcorn, dimasak jagung ... Apabila menentukan menu, cuba untuk memikirkan hidangan berpatutan, mudah untuk membuat dan makan dan kegembiraan bahawa kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

9. Lebih suka berkhidmat jus bukannya minuman ringan: jus, serta menjadi pilihan yang lebih sihat, boleh menyebabkan ekonomi dalam cara yang berbeza. Jika anda atau seseorang yang rapat mempunyai pendirian buah-buahan di rumah, jika anda memilih buah-buahan musim ini (yang lebih murah) atau jika anda memilih untuk pilihan pulangan tinggi perindustrian, seperti jus pekat.

10. Caprice dalam permainan: permainan adalah satu cara untuk menghidupkan parti tanpa sebarang kos atau perbelanjaan yang sangat sedikit. Fikirkan aktiviti yang sesuai dengan tema parti dan umur para tetamu. Pilihan yang melibatkan orang dewasa dan kanak-kanak boleh menjadi satu perkara yang baik untuk meletakkan semua orang berdiri dan untuk keseronokan.

6 hiasan mudah yang memberikan nada parti hari jadi

Sering tertakluk menjana idea-idea untuk hiasan tertentu, tetapi terdapat beberapa idea yang kelihatan baik pada setiap ulang tahun. Lihat di sini dan belajar bagaimana untuk membuat enam idea-idea mudah dan serba boleh untuk digunakan dalam hiasan parti anda:

1. Marquee Happy Birthday / Selamat Hari Lahir

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Untuk membuat marquee mudah Happy Birthday anda perlu EVA, gunting dan pita. Hanya memotong huruf dan melampirkannya ke dinding. Untuk kemudahan, ia adalah dinasihatkan untuk menggunakan template untuk huruf.

Plus pilihan untuk memotong huruf individu, anda boleh melabur dalam model jenis bendera, memotong bendera, pegangan mereka kepada tali dan menulis surat dengan pen atau memotong bentuk-bentuk huruf dalam bendera, mewujudkan kesan yang berongga.

2. Lampu dan Flasher

Photo: Main semula / Fancy That

Photo: Main semula / Fancy That

Melabur dalam jadual adalah cara yang baik untuk menghiasi dan pada masa yang sama termasuk sentuhan khas pada hari raya pencahayaan. Terdapat beberapa jenis cahaya, tetapi di sini adalah dua idea untuk digunakan dalam parti kanak-kanak: yang flasher dan lampu awan.

Pada flashers, anda hanya boleh menggantung mereka di tempat strategik parti, di belakang meja kek sebagai contoh, atau menyesuaikan ia untuk menjadikannya lebih selaras dengan tema parti.

Semak di sini idea untuk menyesuaikan lampu tanda bahaya anda dan membuat ia lebih elegan.

Idea ini adalah agak neutral dan oleh itu sesuai dengan baik pada tema yang berbeza dan garis hiasan. Tetapi anda boleh mengubah kedua-dua warna lampu sebagai tali, polka, atau memilih hanya bola atau tali.

Sebagai awan cahaya, adalah tempat yang sesuai untuk hari lahir kanak-kanak kerana ia membawa sentuhan suka bermain untuk parti dan juga campuran dengan tema yang berbeza. Belajar bagaimana untuk membuat lampu ini mudah dan menawan dalam video ini.

3. hiasan dengan belon mudah

Photo: Main semula / Inspire blog

Photo: Main semula / Inspire blog

Belon adalah hiasan murah dan super serba boleh, dan juga berkhidmat sebagai cenderahati untuk anak-anak. Salah satu hiasan mudah untuk menyebabkan pundi kencing adalah bunga, anda perlu dua warna belon, satu untuk kelopak dan satu untuk otak, warna-warna mungkin berbeza-beza bergantung kepada tema yang dipilih.

Hanya mengembung belon (kelopak hendaklah lebih besar daripada otak), ikatlah dua pada satu masa, roll dua pasang kelopak dan teras di tengah-tengah bunga terbentuk. Akhirnya, hanya menetapkan bunga belon di dinding, mewujudkan komposisi yang anda mahu. Semak langkah demi langkah dengan lebih terperinci dalam video ini.

Di samping itu, terdapat banyak cara-cara lain untuk menghiasi menggunakan belon, kerana kuku mereka pada siling dengan pita, menggunakannya sebagai pusat meja atau mencipta lajur dan gerbang untuk mengarang catatan atau latar belakang untuk foto.

4. pita Curtain

Photo: Main semula / Inspire blog

Photo: Main semula / Inspire blog

Latar belakang untuk gambar atau meja utama parti, ia biasanya sesuatu yang memerlukan perhatian khusus. Satu idea yang mudah untuk mewujudkan panel bawah menarik adalah tirai pita. Lihat cara untuk membuat anda di rumah di sini.

Seperti yang anda lihat dalam video, idea ini adalah super mudah untuk bermain. Selain praktikal dan ekonomi, satu lagi kelebihan idea ini adalah keupayaan untuk menyesuaikan diri, anda boleh menggunakan pelbagai jenis pita (kertas crepe, satin reben, benang, kertas berwarna) dan mewujudkan komposisi yang berbeza sebagai langsir rata dengan bahagian pita tetap tangan, dari gabungan wayar berpintal, rantai kertas, dan banyak lagi.

5. Silk Pompom

Photo: Main semula / Perkahwinan Cenderahati Australia

Photo: Main semula / Perkahwinan Cenderahati Australia

The pompons mendapatkan populariti pada pihak-pihak menghias, selepas semua adalah alternatif kepada pundi kencing tradisional. Sebagai satu kelebihan, yang pompoms mempunyai serba boleh yang menakjubkan kerana mereka boleh dibuat dalam pelbagai saiz dan warna yang berbeza dan mengarang latar belakang ke meja yang melekat pada dinding atau tergantung dari siling, pusat pong, antara lain.

Belajar bagaimana untuk membuat pompom sutera dalam video.

Selain mengubah saiz, warna dan fungsi pompons, anda boleh melabur dalam lain-lain jenis bahan dan pompom, bagaimana untuk menghasilkannya menggunakan tulle atau melabur dalam bekas lampu, belon dan bunga kertas yang sedia dibuat.

6. Tiaras untuk haiwan kesayangan

Photo: Main semula / Deconstrut

Photo: Main semula / Deconstrut

Melabur dalam aksesori yang berkhidmat untuk kedua-dua menghiasi, menghibur dan meningkatkan mainan kanak-kanak di parti dan sebagai hari jadi cenderamata adalah cara yang super sejuk untuk menyimpan.

Penutup, topeng, tiaras, tongkat ... apa-apa jenis aksesori adalah sah, segala-galanya bergantung kepada umur kanak-kanak dan tema parti. Satu idea yang sangat comel dalam hal ini adalah anak kucing Tiara, yang menyesuaikan diri dengan tema yang berbeza. Belajar model tiara di sini.

Tutorial tiara dibuat dengan manik, tetapi anda boleh bekerja dengan E.V.A. atau dirasai. Untuk aksesori lain, pilihan bahan adalah lebih luas. Cuba fikirkan berdasarkan tema parti dan kemahiran manual mereka dan membiarkan kreativiti bergolek.

Lebih inspirasi untuk parti hari jadi

Lihat lebih banyak idea-idea dan inspirasi untuk membantu anda dalam merancang dan menghias percutian kanak-kanak, menggabungkan ekonomi dan gaya:

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / Beritahu cinta dan parti

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Main semula / Style Sweet Blog

Photo: Main semula / Style Sweet Blog

Photo: Main semula / Style Me Pretty

Photo: Main semula / Style Me Pretty

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Photo: Main balik / So akan gembira

Photo: Main balik / So akan gembira

Photo: Main balik / So akan gembira

Photo: Main balik / So akan gembira

Photo: Main semula / Lemonade dan Lenses

Photo: Main semula / Lemonade dan Lenses

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Main semula / The TomKat Studio

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Photo: Main semula / Tangkap parti saya

Photo: Main semula / Tangkap parti saya

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Photo: Idea Parti Main semula / Kara

Sebuah parti yang memang boleh menjadi cantik dan pada masa yang sama kesederhanaan murah dan digabungkan dalam masa untuk membuat pilihan. Mengumpulkan tips terbaik dan inspirasi untuk anda dan melepaskan semua kreativiti anda untuk mencipta sebuah parti super special dan kemas untuk anak anda (a)!