Photo: Main semula / Dudi dan Lariz

Photo: Main semula / Dudi dan Lariz

Beras bakar adalah hidangan yang telah menyimpan tempat di meja keluarga Brazil. Menuntut semula mayat santapan yang sebelum, menyediakan beras yang dibakar adalah pilihan yang baik untuk mengelakkan pembaziran, membangunkan hidangan baru dari makanan yang akan dilemparkan ke dalam tong sampah.

Resipi nasi ketuhar mengalami perubahan dan penyesuaian selama ini, tetapi beberapa ciri-ciri kekal hari ini: creaminess itu, pelbagai bahan-bahan tambahan seperti sayur-sayuran dan pelbagai daging yang memperkaya hidangan dan kemudahan dalam persediaan.

Menjadi makanan daripada hari-hari atau di makan tengah hari Ahad yang membawa bersama-sama seluruh keluarga, nasi oven telah menjadi hidangan yang lengkap dan serba boleh: dikehendakiNya selera yang paling pelbagai. Bertujuan untuk penggunaan semula makanan, memberi inspirasi resipi di bawah dan mula untuk menyediakan hidangan lazat ini.

Resipi dibakar amalan beras

Photo: Main semula / secubit

Photo: Main semula / secubit

1. Mudah beras ketuhar: resipi ini mengambil bahan-bahan yang mudah dan akses mudah untuk menambah perisa kepada hidangan. Semua mampu penggantian mengikut apa yang ada dalam peti sejuk.

2. Oven Rice parmigiana: menggunakan bahan-bahan seperti keju, ham dan sos tomato, beras bakar ini mempunyai udara Itali, menyenangkan orang-orang yang suka pizza.

Juga membaca: 10 makanan paling kaya dengan zat besi

3. mudah dan cepat beras ketuhar: menggunakan ketuhar gelombang mikro, resipi ini di samping mengamalkan, tidak mengambil lebih daripada 10 minit untuk selesai. Sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai masa untuk menyediakan makanan yang panjang.

4. beras ketuhar dengan bayam dan keju: Di sini bayam adalah bintang hidangan. Sayur-sayuran yang kaya dengan nutrien, mineral dan vitamin, adalah tambahan dalam melindungi kanser prostat.

5. Oven Rice dalam Bahasa Portugis: beras Creamy mengambil penyediaan pepperoni anda, keju, kacang dan labu. Pelbagai perisa yang bergabung untuk membawa kami ke hidangan Portugis.

beras bakar dengan daging yang pelbagai

Photo: Main semula / Best Restaurant di Dunia

Photo: Main semula / Best Restaurant di Dunia

6. beras dengan sos daging cincang dan putih: menambah sos putih, daging lembu tanah, parut lobak merah dan keju nasi sudah masak dan bersedia! Hanya membakar gratin.

7. Duck Rice ketuhar: menggunakan daging itik, daging yang kaya dengan zat besi dan vitamin, beras ini kepada ketuhar menang udara gourmet.

Juga membaca: 10 cara pandai sisa makanan kitar semula

8. beras bakar dengan ayam untuk Pizzaiolo: beras dengan muka pizza, mengambil panggang dada ayam, sos tomato dan krim masam. Ideal untuk membunuh keinginan untuk makan makanan ringan.

9. beras ketuhar dengan daging kering dan curd: beras hasil rasa amat berkrim yang mengingatkan kita daripada campuran dua plat lain: carter beras dan tersentak-sentak Escondidinho.

beras bakar dengan ikan dan makanan laut

Photo: Main semula / Chef Taico

Photo: Main semula / Chef Taico

10. beras tuna ketuhar: dengan hanya 4 bahan-bahan, penyediaan hidangan ini adalah mudah dan cepat, dan kaya dengan omega 3 asid lemak yang membantu dalam fungsi otak yang betul.

11. Rice cod: hidangan praktikal yang boleh disediakan lebih awal untuk berkhidmat dan diambil untuk ketuhar hanya pada waktu makan. Mengambil ikan kod, tomato dan buah zaitun dalam komposisi.

beras 12. Oven dengan udang: berkrim beras, kaya dengan zink, magnesium dan fosforus daripada penggunaan udang, menyebabkan pinggan visual indah.

13. beras ketuhar dengan makanan laut: untuk pencinta makanan laut, dan juga sotong, kupang dalam hidangan ini menggunakan penyediaannya, menjadikannya kaya dengan zat besi dan vitamin.

14. nasi ayam dengan makanan laut dan keju: menggunakan campuran makanan laut dan ayam, hidangan ini penuh dengan vitamin dan perisa.

15. beras ketuhar dengan salmon: beras ini kepada relau menggunakan beras perang dan salmon potong dadu. Pilihan yang baik untuk tidak mahu lari dari diet.

dibakar berkrim beras

Photo: Main balik / Cooking untuk 1 atau 2

Photo: Main balik / Cooking untuk 1 atau 2

16. Rice untuk ketuhar kepada santan: santan, masakan timur laut biasa, adalah bahan yang digunakan untuk memberi creaminess untuk hidangan. Disertakan dengan keju dan sayur-sayuran, menjadikan hidangan lebih sedap.

17. Creamy nasi ayam bakar: hidangan ini, perkataan ini digunakan semula. Untuk menyediakan, menggunakan ayam sisa masak, krim keju dan sayur-sayuran.

18. beras berkrim dengan daging salai: kemuncak hidangan adalah sos salai bacon dan cendawan dihiris, yang memberikan hidangan perbaikan khas.

19. Creamy dibakar nasi ayam dan curd: dengan bahan-bahan mudah diakses, penyediaan hidangan ini mengambil dicincang ayam dan keju, yang memastikan creaminess dan rasa yang sama.

20. beras ketuhar dengan krim masam: mengambil susu dan krim Parmesan, hidangan ini adalah mudah disediakan dan creaminess unik.

berbeza dibakar beras / patut

Photo: Main semula / Chicken Pequi

Photo: Main semula / Chicken Pequi

21. beras oven tanpa daging: menggunakan dua jenis keju dan bit, beras ini ditambah krim kaya dengan vitamin dan antioksidan disebabkan oleh penggunaan akar ini.

22. vegetarian beras bakar: sesuai untuk mereka yang ingin untuk tidak mengambil daging, beras ini menggunakan sayur-sayuran yang pelbagai dan lombong keju untuk memastikan rasa yang tersendiri.

23. berwarna beras ketuhar: resipi praktikal dan cepat, hanya campurkan bahan-bahan dan membawa mereka ke dalam ketuhar. Jika anda makan daging, menggantikan glutadela untuk ham.

24. penuh dan vegan beras bakar: untuk plat ini, ia menggunakan seitan yang "daging gluten", iaitu makanan yang diperbuat daripada protein gandum yang digunakan untuk menggantikan daging dalam resipi vegetarian. Bernilai cuba.

25. Oven Brown nasi: Hasil patut, mengambil nasi dan ayam dipotong dadu dalam persediaan. pilihan terbaik bagi mereka pada diet rendah kalori.

Sekarang periksa apa yang di dalam peti sejuk dan mengamalkan resipi ini. Mengingatkan bahawa hidangan yang serba boleh, dan mana-mana sayur-sayuran atau daging sos ialah iringan besar, meninggalkan hidangan lebih lazat!