Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Salah satu saat yang dinanti-nantikan daripada mana-mana hari jadi adalah masa "tahniah" selepas semua selalu disertai kek!

Dan apa yang menggembirakan ia adalah untuk makan kek hari jadi kemas dan lazat bukan? Selain membuat kegembiraan kanak-kanak dan orang dewasa, sudah tentu, kek hari jadi yang baik adalah sebahagian daripada hiasan dan menarik pandangannya dari awal parti.

Walau bagaimanapun, ia tidak selalunya mudah untuk mencari bahawa kek yang sesuai dengan tema ucapan selamat hari lahir dan tanpa melarikan diri bajet. Satu penyelesaian untuk menyelamatkan atau hanya mendapatkan kek impian, sama ada dalam atau hari lahir orang yang dikasihi, adalah untuk menyediakan di rumah.

Semak mengikuti 25 kek hari jadi yang boleh dilakukan di rumah, dari resipi yang lebih tradisional untuk pilihan yang lebih rumit atau disesuaikan untuk mereka yang mempunyai sekatan pemakanan.

kek mudah dan tradisional

Photo: Main / Kitchen Dalbo

Photo: Main / Kitchen Dalbo

1. Chocolate kek: ia adalah sukar untuk mencari sesiapa sahaja menentang kek coklat yg suka disayangi dan lazat dan ini adalah jisim kek coklat yang tepat untuk kedua-dua kek mudah dan untuk yang paling rumit. Di samping itu, ia membawa pilihan untuk liputan Brigadier tradisional, mentega krim coklat yang akan meninggalkan kek anda lebih istimewa!

Juga membaca: 10 resipi kek cornmeal lazat dan mudah untuk membuat

2. Coklat dan kacang kek, sebab siapakah yang peminat kacang ini adalah kek hari jadi yang betul, selepas baki doh coklat dengan pengisian mentega kacang adalah sangat menarik. Masa untuk mengisi dan menghiasi, anda mungkin perlu untuk mempunyai beberapa amalan, alternatif jika anda tidak mempunyai, adalah untuk membuat hanya satu lapisan mengisi atau membakar dua jisim nipis dipisahkan dan melabur dalam reka bentuk yang lebih mudah.

3. Strawberry Cake: Resipi ini disertai dengan helah super bagi mereka yang tidak tahu atau berfikir proses menyediakan masa yang sangat memakan kek disumbat: ia adalah kek rapuh. Jadi langkah demi langkah mudah, hanya menyediakan jisim yang neutral dan mudah, menghancurkan, meletakkan keping dalam bentuk, membentuk lapisan dan kemudian dengan pemadat dan lapisan kek lain. Mudah mustahil!

Photo: Main semula / Akan makan apa?

Photo: Main semula / Akan makan apa?

4. Black Forest kek: gabungan coklat, krim disebat dan ceri lazat dan super seimbang dan jisim kek hutan hitam juga baik molhadinha, yang menjadikan ia walaupun resipi lebih istimewa. Tetapi pengisian dipenuhi dengan krim disebat segar dan ceri jeli buatan sendiri.

5. nanas kek: kek nanas dengan pes putih dan krim disebat adalah klasik dan tidak boleh tercicir daripada senarai ini, tetapi ini adalah versi vegan. penyediaan adalah sangat mudah dan doh yang sangat lembut. Jika anda mahu untuk menyediakan versi bukan vegan, hanya menyediakan pasta putih tradisional dan menggantikan susu sayur-sayuran dan krim disebat. Tetapi sudah pasti kedua-dua menyebabkan cahaya dan hari jadi lazat kek!

6 walnut kek: satu lagi resipi super tradisional dan seimbang adalah kek walnut ini. doh putih dengan tambahan kacang, yang dulce de leche pengisian dan coklat liputan ganache. Semak langkah demi langkah dan pastikan untuk mencuba.

Juga membaca: Resipi 21 ais krim kek untuk menyegarkan hari anda dengan banyak rasa

7. lemon kek mousse: Berikut adalah idea bagi mereka yang mempunyai hari jadi pada musim panas dan suka sepakan sitrus: kek mousse lemon super menyegarkan, ringan dan mudah untuk menyediakan. Resipi ini terdiri daripada dua pasta putih dengan rasa lemon, dibahagikan pada separuh dan disertai oleh mudah pengisian lemon mousse. Praktikal, rasa dan keindahan dalam kek tunggal!

kek rumit

Photo: Main semula / Membentuk Sayang

Photo: Main semula / Membentuk Sayang

8. Kek coklat dengan karamel: meninggalkan resipi lebih rumit, ini adalah salah seorang daripada mereka dengan pelbagai bahan-bahan dan langkah-langkah, tetapi pada akhirnya hasilnya adalah berbaloi. Jisim coklat mendapat rasa yang istimewa dengan serbuk koko, gula perang dan tanda-tanda bahawa vanila, manakala karamel adalah campuran gula, susu, krim, mentega dan krim bahagian disebat (titik Chantilly ). Hasilnya adalah kek yang cantik dan sangat lazat!

9. coklat brownies dan kek: kek coklat sudah baik, bayangkan dengan sentuhan brownies? untuk menyediakan kek yang menakjubkan ini, hanya menyediakan massa yang mudah untuk membuat coklat, brownies dan resipi interim: lapisan kek, mengisi lapisan brownies, mengisi, lapisan terakhir kek dan perlindungan. Lihat maklumat lanjut pada pautan.

10. kek Kit-kat dan MM-kanak: ini adalah satu idea yang seolah-olah menjadi super bersedia dan azimat semua orang mencari, tetapi ia adalah satu penyelesaian yang bagus untuk mereka yang tidak mempunyai pertalian dengan seni menghias kek. Dalam kes ini, doh dan inti resepi coklat mudah dan silap mata adalah dalam saiz kek, selepas semua itu adalah perlu bahawa kit-kit melebihi ketinggian jisim. Selain itu, segala-galanya adalah sangat mudah dan anda sentiasa boleh menyesuaikan diri atau membuat pembaharuan dalam rasa kek, pengisian dan kuih-muih.

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

11. Cake Chocolate mousse: satu lagi kek dengan sempurna, sesuai untuk menarik perhatian sesiapa sahaja, adakah ini kek coklat mousse. Seperti namanya, tekstur kek ini diudarakan dan humping kering dan di luar lapisan mousse, terdapat satu lapisan massa coklat biasa. Langkah yang paling sukar adalah untuk menyediakan dan menggunakan penutup bahawa ia adalah satu fondant super berkilat dan lisinho. Tetapi sudah tentu, anda boleh menyesuaikan diri hiasan untuk perjalanan mereka untuk membuat perkara yang lebih mudah.

Juga membaca: 50 resipi Kek coklat untuk membawa keseronokan untuk hari anda

12. mudah kek coklat mousse dengan strawberi: bagi mereka yang suka dengan idea menyediakan kek mousse, tetapi perlu resipi yang lebih mudah di sini. Kek ini mengambil masa hanya tiga bahan dan 15 minit dalam ketuhar. Hasilnya ialah kek berkrim, menghairankan, yang seolah-olah diisi, tetapi ia tidak dan tidak mengandungi gluten. Untuk menjadikannya lebih berair, hiaskan dengan krim disebat dan strawberi.

13. dicampur dengan strawberi: bagi mereka yang tidak boleh membuat keputusan jika anda lebih suka massa putih atau coklat, di sini adalah penyelesaian: kek campuran. Lapisan kek berselang-seli dengan ganaches putih coklat, susu dan pahit dan strawberi melalui, ditambah sentuhan wiski digunakan untuk melembapkan lapisan. Akhirnya, ia mewujudkan kek mega disumbat dan super lazat!

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

14. kek coklat Naked dan beri: ini adalah salah satu kek moden yang hampir bertukar klasik, selepas semua buah-buahan bergambar bersebelahan dengan lapisan kek tanpa aising atau penyamaran adalah kegembiraan untuk melihat dan rasa. Resipi ini terdiri daripada jisim coklat dibuat dengan serbuk koko, untuk mencapai nada coklat yang lebih kukuh dan lebih cantik, krim yang mengambil krim disebat, keju krim dan gula dan buah-buahan akhirnya merah. Ia seolah-olah rumit, tetapi ia adalah satu resipi untuk Langkah Mudah, hanya ia memerlukan penjagaan yang lebih dalam dewan.

15. kesemutan kek berwarna-warni: pai kesemutan adalah satu lagi rasa bahawa kerana langkah super mudah mendapat sentuhan istimewa. Dalam kes ini, mereka menggunakan konfeksyen berwarna, meninggalkan kek yang paling menyeronokkan. Terdapat banyak langkah-langkah dan butiran untuk berjaga-jaga, tetapi pada akhirnya, resipi yang berbaloi, kedua-dua visual dan dalam rasa!

16. Rainbow Cake: bagi mereka yang mempunyai anak kecil atau tidak dapat menahan perkara-perkara yang berwarna-warni, di sini adalah idea super: kek yang berwarna-warni di dalam! Untuk membuat lapisan sama antara warna mengambil kesabaran dan perhatian kepada langkah-langkah. jisim mempunyai rasa vanila dan coklat putih dan pengisian itu dibuat daripada campuran krim disebat, keju krim, mentega dan gula, iaitu krim neutral dan biarkan kek gula tepat.

Juga membaca: Bagaimana merancang sebuah parti kanak-kanak murah dan menyeronokkan: idea dan foto untuk memberi inspirasi kepada anda

Photo: Main / Kitchen Dalbo

Photo: Main / Kitchen Dalbo

17. kek biru ombre: Mengikuti baris yang sama, ini adalah resipi kek ombre, atau dengan lapisan warna yang berbeza dengan warna yang sama. Warna pilihan dalam kes ini adalah biru, tetapi ia juga adalah mungkin untuk memilih satu lagi, lebih daripada satu warna, atau membuat lapisan lebih abstrak, pencampuran jisim pada masa baking. Penutup sepenuhnya putih membuat semua perbezaan kerana ia memastikan masa rancangan tersebut untuk memotong kek.

18. kek buah Markisa mousse: di sini adalah idea kek menyegarkan dan berbeza, selepas semua ada asas kek kecil, tetapi mousse yang melakukan semua jisim kertas, mengisi dan pada liputan masa yang sama. Bahan-bahan dan langkah-langkah yang mudah, tetapi proses meminta sesuka hati. Bagaimanapun, rasa dan akhirnya visual berbaloi.

19. lemon dan blueberry kek: walaupun ia mengandungi beberapa langkah dan lapisan, ditambah dengan helah sedikit dalam resipi, kek ini adalah mudah untuk menyediakan. Rasa lemon diserlahkan sisi pengisian blueberry (atau blueberry) dalam bentuk jeli. doh vanila, tetapi ia menolak dengan sirap limau dan tutup adalah krim mentega juga lemon. Hasilnya ialah penuh dengan rasa dan kek personaliti!

20. mascarpone dan raspberry Sponge Cake: Kek span dicirikan oleh doh firma manakala yg dicampur dgn pasir, yang memberikan kek tekstur yang amat lembut. pengisian melengkapkan resipi suasana yang sangat istimewa ini, diperbuat daripada mascarpone disebat dengan gula dalam lapisan pertama campuran yang sama dengan tambahan jem raspberry dalam lapisan kedua dan terakhir hanya jeli, dengan itu mewujudkan sejenis kecerunan warna dan perisa.

Kek untuk alahan atau tidak toleran

Photo: Main semula / Julia Guedes

Photo: Main semula / Julia Guedes

21. Naked kek gluten dan laktosa: bagi mereka yang suka idea yang mempunyai kek telanjang pada hari lahir anda, tetapi anda tidak boleh makan gluten atau laktosa resipi ini adalah penyelesaian. Doh adalah kek lobak merah, pengisian buah-buahan merah dan kelapa krim disebat dan, dari sirap coklat vegan.

22. kek putih dengan coklat dan badam pengisian: kek coklat, tetapi ia hanya pengisian! jisim adalah kek span putih dibuat tanpa gluten, laktosa dan soya. pengisian adalah sejenis coklat ganache, digabungkan dengan slivers badam. Hasilnya ialah kek rasa yg suka disayangi dan seimbang.

23. vegan kek coklat: kerana dalam kes ini jisim adalah ya dan coklat mengandungi gluten. Pemilik resipi menawarkan dua pilihan untuk mengisi, ciuman atau brigadier, dan dari ini anda boleh membuat cara kek yang anda suka, memilih atau menggabungkan kedua-dua. Perlindungan ini hanya cair coklat, mustahil untuk tidak sesuai lazat?

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

Photo: Main / Saya Bolehkah Membunuh untuk pencuci mulut

24. oreo kek gluten dan laktosa: walaupun resipi disesuaikan, meninggalkan apa-apa yang diinginkan. kek lembap dan super lazat! Bahan-bahan yang sedikit berbeza kerana sekatan, tetapi langkah-langkah yang agak mudah: menyediakan jisim coklat sangat gelap, untuk memberi rupa cookie Oreo, dan membuat meringue Swiss (jelas, gula dan vanila), yang akan mengisi dan meliputi kek, kemudian hanya menunggang dan menikmati!

25. Gluten-Percuma Kek Strawberry: bagaimana tidak boleh terlepas, ini adalah gabungan klasik pilihan: doh putih dengan pengisian buah-buahan. Dalam resipi ini perkara itu putih memperoleh sentuhan kelapa dan pengisian adalah campuran sos strawberi dengan krim disebat. Kaedah penyediaan tidak rumit dan kek adalah super ringan dan lazat!

Selain daripada pilihan untuk menyediakan resipi dengan teliti, anda boleh mengeluarkan pelbagai idea untuk menyesuaikan diri dan membuat kek lain pilihan anda. Hanya meletakkan banyak kasih sayang, sesuka hati dan membuat kek yang luar biasa bagi mana-mana hari jadi!