Photo: Main semula / Gastrolâdia

Photo: Main semula / Gastrolâdia

Beberapa perkara dalam hidup adalah seselesa yang sedang berehat pada waktu petang dan mengambil kopi disertai kuki! Malah lebih baik jika ia adalah kek yang mempunyai wajah dan zaman kanak-kanak bau, bukan?!

Dan perasaan yang baik zaman kanak-kanak meneruskan kek ubi kayu tradisional menyediakan bagi kebanyakan orang. Atau akan kek ubi kayu? Atau, ubi kayu?

Apa sahaja! Kerana sesungguhnya, ubi kayu mempunyai nama yang berbeza di pelbagai tempat di Brazil. Di Pernambuco, sebagai contoh, orang bercakap ubi kayu; Bahia, nama dan ubi kayu; dan São Paulo, adalah ubi kayu.

Tetapi anda adalah salah yang berfikir bahawa kek ubi kayu (atau ubi kayu, ubi kayu atau) adalah sentiasa yang sama! Walaupun terdapat beberapa resipi tradisional yang baik (yang berjaya), sesetengah orang suka untuk membuat pembaharuan dan memberi "sentuhan khas" untuk kek dengan meletakkan, sebagai contoh, susu pekat, jambu batu, keju ...

Memberi inspirasi kepada diri anda dengan resipi di bawah dan membuat kek ubi kayu kegemaran anda, membolehkan ia dengan itu untuk sensasi lazat mengingati zaman kanak-kanak!

Juga membaca: 10 cepat dan sihat makanan ringan idea untuk hari ke hari

Photo: Main semula / Lada hitam

Photo: Main semula / Lada hitam

. 1. telanjang Mané Cake: satu gula sentiasa hadir dalam perayaan-perayaan bulan Jun Minas Gerais dan Goiás Nama ingin tahu menghormati seorang petani khayalan - oleh kepercayaan karut atau kecondongan memperlihatkan kecakapannya tulen - ubi kayu dituai telanjang!

2. Mudah kek ubi kayu: resipi mudah untuk kek yang sangat lazat. Anda hanya perlu ubi kayu, telur, santan, gula, mentega dan dicincang kelapa kering. Pilihan hebat dengan kopi petang!

3. kek ubi kayu dengan susu pekat: keenakan yang! Dan terperinci ialah untuk mengambil ia pada hari berikutnya adalah lebih baik, kerana kek rangup dengan kon di atas, dan squishy dalam. tip yang baik untuk apabila anda akan menerima kunjungan.

4. ubi kayu kek dengan keju: untuk membuat kek yang lazat anda hanya perlu mentega, telur, kelapa segar, susu pekat, keju Parmesan, parut ubi kayu mentah, tepung gandum, serbuk penaik, garam, santan dan gula.

5. kek ubi kayu dengan kelapa: penyediaan yang mudah untuk membuat kek, tetapi ia adalah lazat dan ia menggabungkan dengan baik dengan secawan kopi pada waktu petang atau pagi kopi. Alternatif untuk apabila anda akan menerima pelawat di rumah dan mahu berkhidmat sesuatu yang dikehendakiNya, tetapi juga jangan biarkan anda jam di dapur.

Juga membaca: 24 resipi dari kek nanas sangat berbeza dan super lazat

Photo: Main semula / secubit

Photo: Main semula / secubit

6. kek ubi kayu dengan kelapa dan keju: lembap dan lazat. Gabungan yang tidak boleh ketinggalan! Anda hanya perlu telur, mentega, ubi kayu, santan, gula, kelapa parut, parmesan, tepung, serbuk penaik dan garam.

7. kek ubi kayu dengan kelapa dan jambu batu: variasi kecil dalam resipi cookie yang terkenal ini. pilihan yang baik bagi mereka yang suka rasa manis yang baik! Hujung hasil penulis adalah dengan menggunakan buah kelapa (bentuk) dan bukannya pakej kelapa parut untuk kek mendapatkan lebih panas.

8. kek ubi kayu berkrim dengan kelapa: kek yang indah dan sangat Brazil. Dapat tekstur rangup diberikan oleh kelapa, dan seperti sutera, dari ubi kayu. sirap dibuat hanya dengan gula pasir, kelapa parut segar dan air.

9. kek ubi kayu berkrim dengan kelapa dan susu pekat: untuk membuat kek ini yang kekasih lembap dan tepat, anda memerlukan susu, telur, gula, tepung, susu pekat, kelapa parut dan sudah tentu ubi kayu. Resipi untuk kejayaan!

10. kek ubi kayu dengan pisang: satu cara untuk mengubah (tambahan) kek ubi kayu yang terkenal! Selain daripada ubi kayu dan pisang, anda menggunakan telur, gula, kelapa, susu, mentega, garam dan serbuk penaik.

Juga membaca: 4 resipi yis buatan sendiri dan bagaimana untuk menggunakannya dalam roti dan kek

11. kek ubi kayu cahaya: Siapa kata anda tidak boleh makan kek ubi kayu tanpa melarikan diri dari diet? Versi ini dibuat dengan ubi kayu rebus, telur, gula perang, mentega minyak sapi, susu kelapa ringan dan segar atau kelapa kering tanpa gula tambahan.

12. pengisar ubi kayu kek yang praktikal, kek biasa, sesuai untuk apabila anda berada dalam tergesa-gesa, sebagai contoh, atau hari anda akan mendapat lawatan atau kanak-kanak perlu mengambil cookie di sekolah.

13. ubi kayu kek gluten: kek yang lazat dan lembap yang kelihatan baik. Terbaik dari semua adalah bahawa ia tidak akan tepung, jadi ia adalah satu gluten kek percuma. Anda hanya perlu ubi kayu, gula kristal, minyak, telur, keju parut, susu dan yis.

Photo: Main semula / No langkah

Photo: Main semula / No langkah

14. ubi kayu kek berkrim bebas laktosa dan bebas gluten: Resipi ini adalah mudah, menghasilkan kek purata dan anda hanya akan menggunakan dimasak ubi kayu, santan, gula perang, tepung beras, tepung flaxseed, minyak kelapa, telur, serbuk penaik dan kelapa parut.

15. kek ubi kayu dengan kelapa dan gluten rotan ceng: adalah lembap tetapi cahaya, memandangkan ketiadaan gluten. Sesungguhnya ini adalah pilihan yang sangat baik untuk celiacs (yang mempunyai sikap tidak bertoleransi gluten). Bagi yang lebih berani, ia meletakkan kayu manis sedikit atau mana-mana rempah lain.

Juga membaca: Mudah kek: 20 resipi buatan sendiri mudah dan lazat

16. Puba kek: Puba adalah ubi kayu, anda sudah menjumpai sedia untuk dijual di beberapa pasar raya. Dalam resipi ini, di luar itu, anda akan menggunakan santan, mentega, telur, gula, serbuk penaik dan kelapa parut.

17. Puba kek tidak beragi: Satu lagi pilihan pendapatan bagi mereka dengan mudah dalam mencari massa Puba itu. Resipi ini tidak mengambil yis dan menghasilkan kek yang besar, dengan kira-kira 40 keping, apatah lagi ia amat mudah untuk dilakukan.

kek ubi kayu adalah jaminan kejayaan, sesuai untuk berkhidmat kepada lawatan atau makan bersama keluarga, untuk kopi petang. Mudah untuk menyediakan dan lazat, adalah jenis resipi yang akan terus berlalu dari satu generasi ke generasi!