Photo: Main semula / Dalam Pan saya

Photo: Main semula / Dalam Pan saya

The salami, sejenis salad biasanya dibuat dengan asas dicincang ayam, kentang, sayur-sayuran dan epal cincang dicampur dengan mayonis dan mendahului dengan kayu kentang, adalah hidangan yang tidak diketahui asal, walaupun ramai mempertahankan asal-usulnya sebagai Brazil. digunakan secara meluas dalam makan tengah hari Ahad adalah tempat yang sesuai untuk hari-hari panas atau sebagai snek di mesyuarat tidak rasmi.

Selain mudah untuk membuat, ia merupakan makanan yang berkhasiat dan visual indah. Dish dengan profil bahan-bahan semula, boleh disediakan dengan sisa daging dari santapan yang sebelumnya.

Kecuali di bawah pengecualian, seperti vegan versi, salami adalah terdiri daripada bahan-bahan berikut: a cam, buah-buahan dan sayur-sayuran atau sayur-sayuran. Untuk membolehkan dia lebih berkrim, sos boleh dibuat dengan krim masam atau mayonis.

hidangan serba boleh dan demokratik dikehendakiNya semua citarasa hanya menukar satu atau bahan lain. kehadiran kerap dalam Makan lewat malam di Brazil, menikmati dan inspirasi dalam resipi di bawah dan membiarkan dia hari-hari raya lebih istimewa dan lazat.

salami ayam

Photo: Main semula / Idea hancur

Photo: Main semula / Idea hancur

1. semula Salpicão ayam: lebih ringan daripada versi tradisional, di samping mengambil yogurt dan bukannya mayonis, ayam dibakar dalam ketuhar untuk mendapatkan lebih sedap. Great untuk menikmati ayam panggang sisa hari sebelum.

Juga membaca: 15 resipi dengan keenakan dada ayam

Salpicão 2. ayam: menggunakan lada, resipi ini kaya dengan antioksidan dan ubat-ubatan anti-radang, mempunyai keupayaan untuk membantu mencegah kanser.

3. Salpicão Kegunaan: buah-buahan pilihan resipi ini adalah aprikot, kaya dengan serat, vitamin dan beta-karotena, dan sekutu yang besar dalam kesihatan kulit dan rambut. Untuk bahan-bahan lain, lebih suka versi organik, lebih sihat kerana tidak mempunyai penggunaan racun perosak dalam penanaman mereka.

4. Salpicão levinho: menggunakan krim ricotta dan bukannya mayonis, versi ini lebih ringan, dengan rasa kurang ketara, tetapi tidak kurang lazat.

5. Chicken Salpicão: Di sini mustard ditambah kepada sos, memastikan lebih kuat, rasa ketara. Untuk membuat resipi berkrim, sos krim telah dipilih.

6. Salpicão ayam dengan mayonis buatan sendiri: bagi mereka yang suka untuk menyediakan setiap perincian hidangan, resipi ini menggunakan mayonis buatan sendiri pada persediaan anda, meninggalkan hidangan yang lebih istimewa.

Juga membaca: 20 resipi dari salad ringan dan lazat

Photo: Main semula / Life Fit

Photo: Main semula / Life Fit

7. Traditional Salpicão: Hasil daripada satu lagi versi mayonis buatan sendiri, menggunakan buah-buahan yang luar biasa dalam masa sajiannya; pisang. Kaya dengan serat, vitamin dan kalium, meninggalkan plat dengan rasa yang manis.

8. Salpicão ayam salai: cepat dan mudah untuk membuat, salami ini adalah cahaya dan lazat. Menggunakan ayam salai sebagai daging utama dan yogurt untuk memastikan creaminess.

9. Salpicão lain: bukannya mayonis, resipi ini memerlukan masin disebat seperti krim, yang memberikan keringanan dan rasa yang unik apabila dicampur dengan bahan-bahan lain.

10. Salpicão dengan yogurt: resipi serba boleh membolehkan anda untuk menggunakan bahan-bahan yang mudah diakses atau pemain gantian yang tidak mempunyai di rumah anda. Lagi yogurt asli adalah pilihan yang dipilih untuk membuat hidangan lebih berkrim.

11. salai ayam dan nanas dalam sirap Salpicão: ideal untuk masa tergesa-gesa, kursus ini praktikal menggunakan nanas dalam sirap buah-buahan dipilih untuk memastikan keseimbangan antara rasa manis dan masin.

12. Salpicão cahaya: dengan mayonis buatan sendiri yang dibuat dengan susu skim, hidangan ini lazat serta cahaya dan juga mempunyai persediaan mudah dan cepat.

Salpicão dengan daging babi

Photo: Main semula / Clay Pot & sudu kayu

Photo: Main semula / Clay Pot & sudu kayu

13. Salpicão dicincang daging babi steak dengan kubis: menggunakan daging babi tenderloin menjadi stik, resipi ini mengambil masa lebih santan dan yogurt, membawa rasa yang berbeza dan lazat untuk hidangan.

14. Salpicão salai pinggang: menggunakan pinggang salai daging babi dan nanas dalam sirap, resipi ini mempunyai keseimbangan rasa manis dan masam. Untuk memastikan berkrim, krim masam dan mayonis bersama-sama membuat perbezaan.

15. Salpicão tenderloin ayam dengan yogurt Kanada dan Greek: resipi ini menggunakan dua jenis daging ayam dicincang dan tenderloin Kanada, memastikan nilai pemakanan yang kaya untuk hidangan. Untuk membuat hidangan yang lebih indah, ia dihidangkan di "berjalan" daripada arugula, membawa hidangan gourmet kepada udara.

16. Salpicão pinggang, ayam dan ham: Di sini, di samping menggunakan tenderloin daging babi dan ayam ham dicincang ditambah kepada resipi, yang menjadikan hidangan lebih sedap.

17. Salpicão shank: pilihan untuk berkhidmat sebagai snek, versi ini disediakan dengan daging babi panggang shank dan dicincang dan dihidangkan di Penjaring filo doh.

Salpicão dengan daging ikan

Photo: Main semula / Sini di dapur

Photo: Main semula / Sini di dapur

18. Salpicão Kani: pilihan yang berbeza dengan salami ayam tradisional, resipi ini mengambil kani, kayu yang dibuat dengan daging ikan dan daging ketam tiruan rasa, item digunakan secara meluas dalam masakan Jepun.

19. Cod Salpicão: menggunakan ikan kod yang desalted dan dicincang, versi ini menang udara Portugis ke disertakan dengan buah zaitun, kentang dan telur puyuh.

20. salmon Salpicão: resipi yang berbeza menggunakan daging salmon dalam penyediaannya. Ikan yang sangat berkhasiat, kaya dengan omega-3, vitamin dan asid lemak.

21. tuna Salpicão: bahan-bahan yang mudah dan lazat, ianya adalah pendapatan ditambah amalan adalah cepat dan sangat lazat.

22. Ikan Salpicão: menggunakan tilapia dicincang daging, salami versi ini mengandungi protein yang tinggi serta menjadi makanan sokongan dalam penurunan berat badan.

23. tuna dan nanas Salpicão: dengan bahan-bahan yang mudah untuk mencari, resipi ini menggunakan nanas buah-buahan dipetik. Buah-buahan yang kaya dengan serat, yang mempunyai enzim pencernaan yang mampu membantu dalam penurunan lemak ..

Salpicão dengan sejuk

Photo: Main semula / Best Restaurant di Dunia

Photo: Main semula / Best Restaurant di Dunia

24. amalan salad Hasil pepperoni: menunjukkan kepelbagaian hidangan ini, resipi ini tidak menggunakan daging dalam penyediaan, tetapi payudara ayam belanda dan mozzarella mereka, membuat penyediaan hidangan yang lebih tangkas.

25. Salpicão sejuk: satu lagi versi yang tidak menggunakan daging dalam persediaan mereka, hidangan ini mengambil keju, ayam belanda payudara dan ham dipotong menjadi kiub, menyebabkan visual indah.

26. Salpicão timun sejuk dan perbualan: untuk menyempurnakan lagi rupa, resipi ini memerlukan timun perbualan dalam penyediaannya. Selain keindahan, hidangan mendapat vitamin A dan C dan mineras garam dengan tambahan ini.

27. Salpicão lada sejuk dan: menambah lada dan sayur, resipi ini mendapat rasa menarik dan lebih banyak nutrien daripada versi tradisional. Untuk membuat hidangan lebih berkrim, campuran mayonis dan yogurt.

28. sejuk Salpicão cahaya: resipi sesuai untuk mereka pada diet rendah kalori, mengambil menaip keju ricotta keju, ayam belanda payudara dan yogurt rendah lemak, bahan-bahan yang menjamin ringan hidangan.

29. Salpicão sejuk dengan mangga dan kacang: buah dipilih untuk dipaparkan dalam resipi ini adalah mangga, kaya dengan mineral, zat, vitamin dan serat. Untuk menambah kerangupan untuk hidangan, gunakan kacang.

Salpicão meatless

Photo: Main semula / Mistureba Chic

Photo: Main semula / Mistureba Chic

30. tauhu Salpicão: menggunakan tauhu, keju soya dalam masakan tradisional Jepun, resipi ini juga membawa kepada glutadela, daging gluten juga digunakan oleh vegan dan vegetarian.

buah-buahan 31. Salpicão: untuk menggantikan daging, resipi ini menggunakan "nangka daging" kenalan lama peminat veganism. daging ini dimasak dalam pulpa nangka hijau dalam periuk tekanan. Bernilai cuba!

32. Salpicão endive dan sayur-sayuran muncung bijirin: kacang kuda, makanan yang digunakan dalam resipi ini adalah salah satu makanan yang paling lengkap dari segi pemakanan, dan membantu untuk mengurangkan kolesterol, adalah lazat dan serba boleh. Ini disertai oleh endives, rasa pahit sayur-sayuran, kaya dengan zink.

33. sayuran Salpicão: dengan beberapa bahan-bahan, hidangan ini adalah rangup, lazat dan rasa kebanyakannya manis. Untuk keluar dari rutin.

sayur-sayuran 34. Salpicão: resipi praktikal dan cepat, ingat salami resipi klasik, dengan pengecualian kehadiran ayam, yang meninggalkan apa-apa yang diinginkan berhubung dengan rasa.

35. Salpicão vegetarian dengan lada merengus: satu lagi pilihan salpicão meatless, versi ini mengambil merengus lada, rasa lada manis kaya dengan mineral. Lazat!

36. kubis Salpicão vegetarian: dengan putih kubis dipotong menjadi kepingan nipis, keuntungan ini salami vitamin A dan kalium, meninggalkan makan nutrien.

37. Salpicão tiada ayam: dalam versi ini, ayam belanda payudara menggantikan ayam, yang bersama-sama ricotta jenis keju, memastikan ringan untuk hidangan.

Dengan begitu banyak resipi terperinci dan lazat akan mudah untuk memilih jenis salami kegemaran anda. Hanya ikut langkah demi langkah dan garis panduan supaya semuanya berjalan mengikut perancangan. Menikmati tips dan mengejutkan dengan hidangan yang lazat, menyegarkan dan mudah disediakan.