Photo: Main / Kitchen Lane

Photo: Main / Kitchen Lane

Tiada apa-apa rasa bahawa makan sekeping kek apabila ia mencecah yang menggesa untuk makan gula-gula. Tetapi kadang-kadang memberikan terlalu malas untuk menyediakan resipi, bawa ia ke ketuhar dan tunggu bakar. Oh, jika proses ini pergi lebih cepat ... Jadi kek cawan semakin lebih ramai peminat.

Juga dikenali sebagai kek cawan, kek cawan mempunyai asal Bahasa Inggeris berkemungkinan, yang kek telah menjadi popular untuk praktikal mereka, kerana mereka dibakar dalam cawan sendiri atau mug, bersiap sedia dalam masa 2-3 minutinhos.

Dengan beberapa kemungkinan perisa dan bahan-bahan, kek cawan adalah serba boleh, memenangi mereka yang ingin untuk memuaskan kelaparan anda dengan cepat dan mudah untuk membuat gula, dan sangat lazat. Semak pilihan resipi kek cawan yang lazat dan memilih kegemaran anda:

versi tradisional

Photo: Main semula / Gordelícias

Photo: Main semula / Gordelícias

1. Chocolate kek: rasa kegemaran kebanyakan orang, ini adalah resipi kek cawan yang paling popular dan tradisional. Siap dalam hanya 3 minit, memaniskan dan akan menggembirakan lelangit mereka yang rasa.

2. Ovaltine Cake: sesuai untuk disertakan dengan krim bola vanila ais, kek ini mengambil pendapatannya coklat yang terkenal, yang memberi jaminan tekstur rangup terima kasih kepada kepingan produk ini. Masa penyediaan adalah lebih kecil, kira-kira satu minit dan setengah.

Juga membaca: 10 resipi alfajor untuk membuat tangan di belakang dan makan berdoa

3. Nutella kek: pilihan yang hebat untuk peminat krim hazelnut yang terkenal ini, resipi ini menggunakan sedikit bahan-bahan - hanya empat, iaitu tepung gandum, serbuk penaik, susu skim dan kemiri krim lazat. konsisten dan molhadinha lembut rayuan kepada semua yang mengalaminya.

4. Carrot Cake: Satu lagi semangat Brazil, kek lobak merah juga memenangi versi mug beliau. Siap dalam 2 minit cercaa juga memenangi caldinha coklat meninggalkan lebih banyak resipi tradisional.

Photo: Main semula / secubit

Photo: Main semula / secubit

5. kek cornmeal: untuk pencinta kek cornmeal, short ideal ini untuk berkhidmat kepada satu orang, mengambil beberapa bahan-bahan, siap dalam tempoh tiga minit dan juga boleh dihidangkan dengan jeli kegemaran anda, jambu batu berkrim, atau dengan kelapa parut dan ditaburkan perlindungan. Satu kegembiraan!

6. Kek kelapa: pilihan yang baik untuk menghiburkan rakan-rakan, resipi ini menghasilkan tiga cawan dan akan memenangi selera tetamu anda. Siap dalam hanya 1 minit setengah, juga memenangi perlindungan dengan sos santan dan gula aising dan kelapa parut taburkan.

7. kek susu manis: untuk membiarkan rasa lebih lazat kek, ditambah susu manis, resipi ini masih mengambil kayu manis, memastikan aroma yang unik. Selain daripada itu, Bagels runtuh gabus memberi lebih rasa dan gaya manis.

Juga membaca: 27 resipi untuk lempeng keenakan

versi yang lebih rumit

Photo: Main semula / gambar di Mesa

Photo: Main semula / gambar di Mesa

8. nakal kek cawan: bagaimana tentang kek cawan disumbat? Dan jika coklat dengan strawberi mengisi, lebih baik, bukan? Sanggup memudahkan selera yang paling arif, kek ini. Di samping itu, masih ia mempunyai kemungkinan yang dibakar di dalam oven, jika anda tidak mempunyai microwave.

9. Rainbow Cake: menggunakan pewarna makanan dalam pelbagai warna, mari sarapan anda lewat paling ceria dan lazat dengan ini menyeronokkan cawan kek. Berjanji untuk siap dalam 45 saat, ia juga boleh dihidangkan dengan krim lazat.

10. vanila kek dan buah Markisa sirap: berkhidmat sebagai mini telanjang kek, dan juga lazat, kek ini meninggalkan apa-apa yang diinginkan dengan visualnya. Lebih-lebih lagi, ia adalah gluten resipi dan laktosa, dan pilihan yang baik untuk mereka yang mempunyai alahan atau sekatan pemakanan.

Photo: Main semula / Dunia Calliope

Photo: Main semula / Dunia Calliope

11. Coklat dan kek ceri dengan krim lemon dan vanila: kaya dengan perisa, kek cawan ini siap pada kira-kira 5 minit dan mengikuti sos lemon krim dan vanila, ditambah ceri yang indah dan lazat.

12. Brownie pada Mug: menggunakan badam, atau menggantikannya dengan minyak dan kacang lain, sebagai contoh, resipi ini membawa kek cawan dengan tekstur brownies, yang bersedia dalam hanya satu minit. Bernilai cuba.

Juga membaca: 30 resipi untuk pencuci mulut yang mudah dan menyegarkan untuk musim panas

13. Kopi Birthday Cake: Bagaimana dengan kek hari jadi mini untuk membuat parti anda lebih menawan? Versi ini mempunyai jisim dengan rasa kelapa dan inti, susu pekat bakar dalam ketuhar gelombang mikro untuk satu minit, sambil menambah tekstur dan bahan perisa. Selain lazat, cantik untuk dilihat.

versi sesuai dan sekatan

Photo: Main / Food Ideas Fit

Photo: Main / Food Ideas Fit

14. Cake rendah karbohidrat: gluten atau resipi laktosa menggunakan kelapa dan oat tepung dalam adunan, dan juga yogurt Yunani dan serbuk kayu manis, menambah perisa kepada manis. Disumbat dengan mentega kacang, ia masih boleh disampaikan oleh seluruh yogurt Yunani.

15. kek protein: menggunakan bahan-bahan yang sihat seperti yogurt tanpa lemak, bran gandum dan coklat gelap, kek ini mempunyai banyak rasa dan sesuai untuk mereka pada diet sekatan kalori - dua bahagian mengandungi hanya 165 kcal.

16. gluten Cake, susu dan gula: sebagai pengarang itu sendiri mendedahkan, kek ini adalah mudah untuk membuat, selain menjadi berkhasiat dan rakan diet. Siap dalam satu minit dan setengah, boleh dihidangkan dengan mentega macadamia, kayu manis ditaburkan dan buah-buahan pilihan anda.

17. belalang kek kacang dan Chia dengan tekstur lembut, kek ini kaya dengan serat kerana ia menggunakan oat dan chia, yang kedua kaya dengan kalsium, serat, omega-3. Boleh perkhidmatan dengan yogurt Yunani dan diet hazelnut krim, meninggalkan ia lebih sedap.

Juga membaca: 100 resipi makanan laktosa bebas untuk sihat dan lazat

18. vegan kek coklat dengan mentega kacang: menggunakan koko tulen, susu badam, mentega kacang dan epal puri, kek vegan ini adalah rasa yang berbeza dan luar biasa dan sesuai untuk mereka yang mengikuti makanan vegan atau mempunyai apa-apa sekatan.

19. vegan kek coklat dan gluten percuma: tempat yang sesuai untuk alahan atau tidak toleran terhadap makanan seperti gluten, susu dan telur, kek ini mengambil tepung dan kelapa beras bukan gandum tradisional, dan jus buah-buahan, menambah perisa kepada manis. Siap dalam 1 minit dan 10 saat, boleh disertai dengan sirap coklat super mudah disediakan.

Sama ada dalam versi tradisional, dengan bahan-bahan beberapa, atau resipi walaupun disesuaikan, idea-idea untuk penghidap alergi, peminat tidak toleran atau diet, kek cawan adalah tempat yang sesuai untuk resipi mudah dan praktikal untuk memaniskan lelangit anda pada bila-bila. Pilih pilihan kegemaran anda dan "hands-on"!