lasagna ayam: pilihan yang praktikal dan lazat untuk hidangan yang kemas

Photo: iStock

Tradisional Itali, lasagna datang sebagai pilihan hidangan lengkap, yang dibuat dengan kepingan doh berselang dengan pemadat, asalnya dibuat dengan keju dan daging merah.

Walaupun pilihan pasta klasik kekal dengan bahan-bahan asli seperti tepung gandum, telur dan air, mengisi pelbagai kemungkinan telah membuat hidangan ini menjadi salah satu yang paling popular di dunia.

Serba boleh, pada masa ini terdapat variasi di mana walaupun kepingan doh mereka digantikan dengan sayur-sayuran seperti terung, zucchini dan kubis, dan pilihan inti yang diperluaskan melalui penggunaan pelbagai sos, daging merah, pilihan vegetarian, sosej, ayam, ikan dan juga makanan laut. Ia masih mungkin untuk menyediakan hidangan alternatif gula yang lazat!

Antara amalan yang paling dihargai dan versi lelangit Brazil, kita boleh menyebut lasagna dengan pengisian ayam, tinggi protein dan penuh dengan rasa. Semak pilihan resipi yang lazat versi ini hidangan:

lasagna ayam dengan massa tradisional

lasagna ayam: pilihan yang praktikal dan lazat untuk hidangan yang kemas

Photo: Main semula / Sini Di Dapur

1. Lanha ayam dalam sos putih: asas lasagna ini menggunakan jisim sebenar untuk hidangan pra-masak ini, yang perlu untuk memuktamadkan memasak anda supaya ia mendapat kelembutan. Untuk rasa lebih, masak ayam dengan dua sup ayam, tambah sos tomato dan rempah. Kemuncak adalah sos putih, yang dibuat dengan susu, tepung, garam dan mentega.

Juga membaca: 16 lazat resipi terung lasagna untuk diet rendah karbohidrat

2. lasagna ayam dengan keju krim: Gabungan klasik, di sini krim jenis keju keju ditambah kepada plat, memastikan pengisian lasagne berkrim. jisim datang mentah dalam perhimpunan, menggunakan sos tomato dalam keadaan yang sangat cair untuk membantu memasak pada masa yang ini pergi dalam ketuhar. Untuk menghias, keju parmesan.

3. Chicken Lasagna dengan kelapa: dalam versi ini, penulis juga menyediakan doh. Oleh kerana itu, mereka terpaksa dimasak di dalam air dengan garam, dan mengetepikan pada masa yang sampai ke tahap al dente itu. Untuk pengisian sedap, masak dan ayam dicincang menerima paprika pedas dan marjoram kering. Sentuhan khas telah disediakan oleh krim sawit menggantikan sos putih tradisional

4. lasagne ayam dengan sos pedas: Untuk pengisian, dada ayam yang telah dimasak dengan kulit sepanjang dua lobak merah kecil dan pelbagai rempah. Tetapi sos itu dibuat dengan tomato dalam tin tanpa kulit, selasih, bawang putih, bawang dan sos lada pedas yang membantu meningkatkan rasa hidangan.

5. Chicken Lasagna dengan jagung creamed: bagaimana tentang pencampuran dua hidangan yang sangat lazat dalam satu? Dalam versi ini, jisim lasagna penuh, mengurangkan kalori hidangan dan meningkatkan nutrien. Jagung creamed disediakan dengan jagung dalam tin, susu skim, garam, lada, bawang putih dan bawang. Untuk menjaga ringan hidangan, keju unripened dipilih.

6. Chicken Lasagna dengan bayam: creaminess adalah perdana resipi ini. Apabila memasak ayam dengan bawang, saderi, bawang putih dan wain putih, daging menjadi lebih rasa. sos lazat mengambil krim masam, sos tomato dan keju krim, dan warna bayam krim khas, yang dibuat dengan keju Parmesan parut dan keju krim.

Juga membaca: 41 resipi untuk lasagna enak dan manis untuk anda untuk menyediakan di rumah

7. Chicken Lasagna dengan jagung dan lobak merah: di sini sudah berpengalaman ayam dengan lemon dan direbus dengan air dan garam adalah lebih lazat apabila tumis dengan bawang, jagung, lobak merah, pes tomato dan paprika pedas. Untuk menutup dengan emas, lapisan atas telah menerima campuran krim ricotta dari atas getilan keuntungan parmesan dan oregano.

lasagna ayam dengan ramai yang berbeza

lasagna ayam: pilihan yang praktikal dan lazat untuk hidangan yang kemas

Photo: Main semula / Resipi Mosaic

8. Chicken Lasagna dengan ubi kayu dan zucchini: pembezaan resipi ini ialah jisim, yang merupakan versi khas, diperbuat daripada ubi kayu. Sos tomato dibeli siap, tetapi dibuat hanya dengan tomato dan dipotong dadu zucchini mengiringi payudara dimasak dan dicincang ayam. Untuk menambah lebih rasa, menggunakan keju kotej dan selasih.

9. lasagna dengan ayam dan bawang ubi: di sini, massa tradisional telah digantikan dengan hirisan nipis parsnips bersama garam dan lada dan diedarkan di seluruh refraktori. pengisian adalah akaun ayam tumis dengan bawang, bawang, lada, garam dan lada. Hanya menukar setiap lapisan dan menyelesaikan dengan sebahagian murah hati keju mozzarella.

10. Chicken Lasagna dengan pastri doh: Resipi mudah dan amalan, menggunakan doh pastri dibeli bersedia bukannya pasta pra-masak tradisional. Menggunakan beberapa bahan-bahan, sos hanya mempunyai krim masam, sos tomato buatan sendiri dan dicincang dan ayam berpengalaman. Untuk pemasangan, hanya menukar doh, tambah sos dan mozzarella keju dihiris atau parut.

11. Chicken Lasagna dengan adunan lempeng: Dalam keluaran ini, untuk bergabung pengisian, adunan pancake dipilih. Disediakan dalam susu, tepung, telur, garam, minyak, dan keju parmesan parut, perlu bersedia dalam kuali sebelum pelekap plat. rasa sos yang mewah termasuk bahan-bahan seperti rebus dicincang ayam, sup ayam, sos tomato, sos tomato, mustard dan krim masam.

Juga membaca: 15 resipi dengan keenakan dada ayam

12. Chicken lasagna dengan terung pasta: di tempat doh, terung dipotong menjadi kepingan. Ini berselang-seli dengan sos putih, dicincang sayur-sayuran ayam yang dimasak dengan keutamaan dan tumis mereka dengan sos tomato. Akhirnya, hanya taburkan keju parut, tutup dengan filem plastik dengan lubang-lubang kecil dan bakar.

13. Chicken Lasagna dengan pasta zucchini: Versi Light hidangan tradisional ini, menggantikan pasta pra-dimasak oleh keping zucchini. Untuk hidangan yang lebih sihat, sos tomato disediakan borang buatan sendiri dan krim putih telah dibuat dengan susu badam, menjadi pilihan yang baik untuk toleran laktosa.

14. Chicken Lasagna dengan jisim kulit pisang hijau: bukan jisim, pengarang digunakan shell dibersihkan dan dimasak pisang hijau, memperkayakan pelbagai nutrien hidangan. Pada masa pemasangan, menukar kulit pisang dengan sos tomato buatan sendiri, dicincang ayam dimasak dan curd sayur-sayuran.

15. Roll Lasagna dengan ayam dan curd: di sini, daripada menggunakan pemasangan tradisional lasagna, penulis memotong doh menjadi kepingan, telah memenuhi mereka dengan krim keju, ayam dicincang berpengalaman, keju parmesan dan sos tomato, membuat kecil gulung dan menampung mereka dalam digris refraktori dengan sos tomato. Kreatif dan lazat!

Sama ada dalam versi asal, yang doh digunakan dibuat dengan tepung gandum, atau menggantikan ini dengan sayur-sayuran dan juga kulit buah-buahan, lasagna ayam sudah pasti hidangan praktikal, serba boleh, indah dan penuh rasa. Cuba!

Juga membaca: 11 resipi ayam Pancake bahawa sempadan pada kesempurnaan