12 resipi buatan sendiri strawberry yogurt dengan rasa zaman kanak-kanak

Photo: Getty Images

Bermain di jalan, melompat tali, bermain catch-up atau sorok-sorok ... Terdapat banyak kenangan zaman kanak-kanak dan, bagi kebanyakan orang, di antara mereka adalah strawberry yogurt yang terkenal! Lagipun, yang tidak pernah merasai bahawa sedikit periuk Danone (kerana tidak lazat!) Sangat perlahan-lahan, menikmati setiap sudu kecil dan berharap dia tidak akan berakhir?!

Walau bagaimanapun, meninggalkan sedikit mengetepikan rasa Soalan, anda perlu tahu bahawa, seperti banyak produk industri yang lain, strawberry yogurt yang terkenal menawarkan banyak bahan yang tidak adalah undang-undang untuk kesihatan, sebagai contoh, pewarna dan bahan pengawet. Bahan-bahan, lebih-lebih lagi, bahawa kebanyakan orang (yang tidak boleh digunakan dalam industri makanan atau kesihatan) tidak tahu apa yang ia adalah!

Semua ini tanpa menyebut harga: selepas semua, danones, secara umum, adalah mahal untuk dibeli secara pukal.

Resipi buatan sendiri strawberi yogurt berakhir kemudian menjadi pilihan yang hebat, kedua-duanya dalam kategori ekonomi, tentang kemungkinan dibuat versi sihat. Di samping itu, mereka dewasa mudah dan menyenangkan dan kanak-kanak! Bernilai pembelajaran dan membuat di rumah versi kegemaran anda!

12 resipi buatan sendiri strawberry yogurt dengan rasa zaman kanak-kanak

Photo: Main semula / Chocorango

1. Mudah buatan sendiri strawberry yogurt: Resipi mudah. Anda memerlukan krim masam, yogurt dan strawberi Tang. Anda boleh meninggalkan bahan-bahan (susu dan krim yogurt) pembekuan sebelum memulakan resipi.

Juga membaca: 10 alternatif yang sihat untuk membunuh keinginan anda untuk gula-gula

2. Strawberry yogurt dengan susu tepung: ia adalah satu mousse tepung susu tanpa susu pekat, mudah untuk dilakukan, sesuai untuk hari-hari apabila memukul malas untuk melakukan pencuci mulut yang lebih rumit.

3. Strawberry yogurt dengan susu pekat: pencuci mulut yang lazat, jenis yang membuat anda mahu "menjilat periuk," tidak kekal satu bit! Anda akan menggunakan tanpa lemak plain yogurt, susu pekat, krim dan strawberi berperisa jus paket (menaip Clight).

4. keladi strawberry yogurt: sesuai untuk berkhidmat kanak-kanak, tetapi juga akan meninggalkan sangat dewasa dengan mudah! Anda hanya akan menggunakan keladi dan strawberi. Pendapatan mudah, lazat dan sihat ... Worth belajar!

5. tauhu Strawberry yogurt: tidak tahu apa yang perlu makan pada waktu pagi?! Sama ada makanan ringan untuk makan sebelum tidur! Mahu meningkatkan snek anak anda dengan pilihan vegan berkhasiat! Ini adalah pilihan yang hebat! Ia adalah strawberry yogurt berkhasiat tanpa pewarna dan bahan pengawet.

6. Strawberry yogurt dengan ricotta dan strawberi jelly: untuk membuat resipi ini yang berkenan kanak-kanak dan orang dewasa, anda perlu strawberi, gula, lemon, ricotta segar dan susu sejuk, krim sejuk dan esen strawberi.

Baca lebih lanjut: Ketahui perbezaan antara yogurt, susu fermentasi dan minuman susu

7. yogurt Homemade Strawberry dengan coklat icing: yang berkata apa yang sudah lazat tidak boleh mendapatkan apa-apa yang lebih baik! Ini strawberry yogurt buatan sendiri dibuat dengan krim masam, susu pekat, seluruh yogurt, Tang strawberi dan mendapat perlindungan yang dibuat dengan susu dan krim coklat.

12 resipi buatan sendiri strawberry yogurt dengan rasa zaman kanak-kanak

Photo: Main semula / Frufruta

8. berkhasiat strawberry yogurt: pilihan terbaik untuk melarikan diri Strawberry yogurt perindustrian. Versi rumah mungkin ditawarkan kepada kanak-kanak berumur 12 bulan dan mudah untuk menyediakan. Berbaloi!

9. vegan strawberry yogurt: alternatif susu yang sihat dan tanpa untuk kanak-kanak! Anda akan menggunakan strawberi, tauhu firma mengalir, pisang masak, susu kelapa, limau, gula demerara dan titis intipati strawberi (pilihan).

10. Strawberry yogurt patut: mudah untuk membuat dan lazat, serta mempunyai kurang kalori. Rasanya hampir sama dengan strawberry yogurt asal, tetapi dengan kelebihan yang lebih sihat. Untuk melakukan bila-bila masa der keinginan untuk makan sesuatu yang manis!

11. Parfait strawberi buatan sendiri yogurt: anda akan menggunakan Oreo perisa strawberi, krim masam, yogurt rendah lemak, jus strawberi serbuk rasa, susu pekat dan balang untuk berhimpun gula-gula! Pencuci mulut yang mudah, cantik dan seksi!

Juga membaca: 50 resipi untuk makanan bayi bayi lengkap dan lazat

12. aiskrim strawberry yogurt: Resipi paling mudah mustahil! Anda hanya akan menggunakan krim masam, susu pekat, yogurt dan jus strawberi serbuk. Hanya campuran segala-galanya dan kemudian mengambil untuk peti sejuk.

Mahu strawberry yogurt yang lebih menjimatkan, malah sihat? Lakukan di rumah adalah pilihan terbaik! Diilhamkan oleh resipi dan membuat satu yang anda suka terbaik, untuk berkhidmat kepada seisi keluarga!