Diet aseton - memahami bagaimana ia berfungsi - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Selepas diet protein, ia adalah giliran diet ketogenic memenangi hati peminat diet untuk kehilangan berat badan yang cepat. Juga dikenali sebagai diet keto atau ketogenic, ia berjanji untuk menghapuskan sehingga 5 kg seminggu apabila digabungkan dengan senaman, dengan menghapuskan penggunaan karbohidrat.

diet ini terdiri dalam menghapuskan lemak berlebihan yang disimpan di dalam badan melalui menu pada dasarnya terdiri daripada protein dan yang menghadkan pengambilan karbohidrat di dalam beras, roti, pasta, kentang, ubi kayu dan makanan seperti tepung lain .

Untuk membekal dan menjana tenaga untuk badan, untuk otak kepada jantung dan organ-organ lain, badan menggunakan lemak badan. Apabila saham karbohidrat badan habis, badan melakukan proses yang dipanggil ketogenesis, apabila ia berlaku pengeluaran badan ketone bertanggungjawab untuk menjana tenaga untuk badan melalui pecahan asid lemak, yang menyebabkan lemak terkumpul di dalam badan lulus untuk digunakan sebagai sumber tenaga dengan mengurangkan jumlah itu dan menyumbang kepada penurunan berat badan.

Proses ini boleh memudaratkan badan apabila dipegang untuk tempoh yang lama, yang boleh membawa kepada cetocidiose, sejenis asidosis metabolik yang disebabkan oleh kepekatan tinggi asid keto, yang boleh menyebabkan dehidrasi, pengeluaran air kencing, loya, muntah, sakit perut, antara gejala-gejala lain oleh itu, tempoh maksimum diet yang 15 hari.

Pendek kata, prinsip diet itu keto mengganggu bekalan karbohidrat, yang menjana tenaga untuk badan, badan terpaksa mengambil karbohidrat disimpan di dalam badan dan lulus mengambil lemak yang terkumpul,

Seperti mana-mana diet fad lain, ketone Diet juga membahagikan pendapat. Diet Pengkritik berkata penggunaan terhad karbohidrat boleh menjejaskan metabolisme menyebabkan kesakitan, kelesuan, lemah, pening, bau peluh yang tidak normal dan menggantikan kalori karbohidrat untuk daging, boleh meningkatkan penggunaan lemak tepu dan kolesterol, meningkatkan risiko penyakit jantung.

diet ini dibahagikan kepada tiga fasa dengan tempoh maksimum dan jumlah dua minggu. Dalam fasa pertama, yang berlangsung sekitar 2-3 hari, bergantung kepada metabolisme seseorang, menghapuskan sepenuhnya penggunaan makanan karbohidrat sebagai satu cara untuk memaksa badan untuk menghabiskan semua saham mereka. Dalam fasa kedua, yang bermula selepas ketogenesis dan pergi ke akhir lima belas hari kekal sekatan ke atas karbohidrat, tetapi berbeza daripada fasa pertama di mana larangan itu adalah lengkap, ia hendaklah dibenarkan untuk menggunakan sehingga 20 gram setiap hari karbohidrat, yang sepadan dengan kira-kira 10% daripada keperluan badan. Dalam fasa ini, terdapat pengurangan semula jadi dalam selera makan. Pada peringkat terakhir, mereka dibebaskan buah-buahan yang kurang daripada 10% karbohidrat.

Untuk mengekalkan badan, diet yang hanya boleh dilakukan untuk tempoh maksimum 15 hari. Sesiapa yang ingin mengejar, perlu berehat sekurang-kurangnya tiga hari untuk menyambung semula selama 15 hari tanpa gangguan. Ia tidak boleh diambil lebih daripada dua kali ganda dan tidak lebih daripada 15 hari dalam setiap tempoh.

Untuk merangsang penurunan berat badan, penyokong mendakwa bahawa perbelanjaan kalori duante diet, penurunan berat badan yang cepat yang lebih besar akan berlaku, jadi ia adalah penting untuk menggabungkan senaman yang kerap.

Pakar pemakanan dan kipas diet, mengesyorkan bahawa yang akan kali pertama, secara beransur-ansur mengurangkan pengambilan karbohidrat supaya badan merasa kurang dan mengurangkan risiko jatuh sakit.

Tetapi perhatian. Ini, seperti mana-mana diet yang lain, badan boleh mempunyai variasi kepada badan, perubahan bukan sahaja jumlah berat badan yang menjanjikan untuk kehilangan, kerana kesan-kesan yang timbul. Mana-mana jenis kelesuan, sakit kepala atau gejala-gejala lain adalah isyarat badan ada sesuatu yang tidak betul, jadi pengambilan karbohidrat perlu disambung semula.

Jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan atau mempertimbangkan memulakan diet ini, kerana anda boleh mempunyai masalah yang lebih besar.

Sebelum memulakan diet, ia adalah penting untuk berunding dengan pakar pemakanan. Selain anda mempunyai keselamatan yang mempunyai bantuan dari seorang profesional, ia boleh menjawab soalan anda, menunjukkan yang makanan boleh memasuki diet dan menilai sama ada ia boleh dilaksanakan untuk badan anda.

Untuk kelihatan cantik dan cergas, pelbagai usaha adalah sah, tetapi yang paling penting adalah untuk menjadi sihat, jadi apa-apa radikalisme boleh memudaratkan. Fikirkan berapa banyak mereka adalah bernilai dan menjaga!