10 makanan sihat di dunia - Wanita Tips

Photo: Pengeluaran semula

Mempunyai diet yang sihat mencerminkan kedua-dua berfungsi dengan baik badan serta keindahan rambut, kuku dan kulit. Jadi, pilih juga apa yang berlaku pada menu adalah asas untuk membawa kesihatan kepada badan. Menurut penyelidik, ada makanan tertentu dianggap sangat sihat dan menambah mereka kepada kehidupan seharian mungkin outlet yang tepat bagi mereka yang mahu kualiti hidup yang lebih baik.

1 - Flaxseed

Keturunan flaxseed tanah kaya dengan omega 3 dan membawa manfaat besar kepada tubuh badan manusia. "Beberapa kajian telah menunjukkan kesan cardioprotective makan flaxseed kerana ia kaya dengan omega-3, menggalakkan peningkatan dalam kolesterol HDL (baik) dan pengurangan LDL dan trigliserida," kata Leila Froeder, pakar pemakanan klinik Vivid.

2 - Strawberry

Mereka mempunyai sejumlah besar flavonoid, antioksidan yang mencegah penuaan pra-matang sel. "Ia juga mengelakkan bermulanya kanser dan pengoksidaan LDL (kolesterol jahat dipertimbangkan apabila berlebihan) yang boleh menjana 'ateroma' atau aterosklerosis dalam arteri, menyebabkan serangan jantung dan strok," kata Leila.

3 - Minyak zaitun

Tambahan minyak zaitun dara, ditambah dengan sentuhan khas pada menu, menghalang penyakit. "Minyak zaitun mempunyai kesan kuat yg melarang daripada radikal bebas, pengoksidaan LDL dan juga antithrombotic" kata pakar pemakanan.

4 - Mackerel

"Ini jenis ikan mempunyai dua kali ganda lebih banyak omega-3 daripada sardin dan salmon, cemerlang dalam perjuangan dan pencegahan penyakit kardiovaskular," mencadangkan pemakanan. Ia boleh disertai dengan nasi yang lazat dengan kacang yang baru dimasak!

5 - Labu

Semua jenis labu boleh dimakan tanpa rasa takut, selepas semua, dan membawa manfaat kepada fungsi badan, ia menghasilkan kenyang. "Mereka kaya dengan beta-karotena dan juga serat," kata Leila.

6 - jus anggur merah

Ia secara saintifik terbukti bahawa penggunaan yang sederhana wain merendahkan tekanan darah. "Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa jus anggur merah adalah lebih kaya dengan flavonoid daripada wain merah, meningkatkan faktor-faktor risiko yang berkaitan dengan perkembangan aterosklerosis dan mengurangkan tekanan darah," jelas pakar pemakanan.

7 - Acerola

Oren, acerola mempunyai kandungan vitamin C yang tinggi, untuk mengelakkan selsema dan flu. "Mereka adalah antioksidan dan mempunyai indeks glycemic yang rendah, dan kalori rendah" kata pakar pemakanan.

8 - Chestnut-Brazil Nut

Mereka memuktamadkan gula-gula dengan sempurna, membawa sentuhan khas untuk rasa dan adalah lebih baik untuk kesihatan. "Chestnut A mempunyai jumlah yang tepat selenium yang kita perlukan sehari," kata pakar pemakanan yang.

9 - Beans

Masakan tradisional Brazil, kacang kaya dengan serat. "Kebaikan kacang Brazil lama kaya dengan serat dan sayur-sayuran protein, yang menggalakkan kenyang, menghalang makan berlebihan," kata pakar pemakanan.

10 - Brokoli

"Selain kaya dengan antioksidan, ia mempunyai kandungan yang tinggi vitamin C, vitamin B kompleks, sekali gus mengekalkan walaupun selepas baking, jumlah yang baik daripada vitamin yang mempengaruhi metabolisme tenaga dan imuniti," Leila berakhir.