Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Apabila kita berhenti untuk berfikir tentang makanan kita, perubahan sikap untuk memberi manfaat kepada kesihatan kita, terutamanya apabila matlamatnya adalah untuk menurunkan berat badan, begitu ramai orang membuat keputusan untuk mengurangkan jumlah makanan, mengurangkan karbohidrat daripada diet, menghapuskan makan malam, dan lain-lain Dan akan sikap ini adalah betul?

Mencari seorang pakar pemakanan pada masa ini adalah sangat penting. Dengan iringan pemakanan dihuraikan diet yang mengikut rutin anda, badan anda dan keperluan anda, memastikan diet yang seimbang dan risiko kesihatan anda.

Kita dapat lihat bahawa pada waktu malam metabolisme kita mempunyai kecenderungan untuk menjadi lebih perlahan untuk kenyataan mudah bahawa kita adalah pada kadar yang lebih perlahan, dengan aktiviti kurang, dan sendiri psikologi kita percaya, telah digunakan supaya selepas gelap hari tiba masa untuk kita berehat.

Amaran itu adalah bahawa ia tidak untuk sebab berhenti untuk memberi makan pada waktu petang, selepas semua yang ideal adalah kami memberi makan setiap tiga jam. Makanan adalah sumber tenaga kita dan metabolisme kita memerlukan rangsangan untuk kekal beroperasi (walaupun pada kadar yang lebih perlahan).

Makanan malam tidak dilarang. Ia adalah penting. Tetapi ia perlu dilakukan dengan betul. Yang ditunjukkan untuk akhir hari ini adalah untuk makan makanan yang kurang kalori, lemak, mudah untuk dihadam, dengan kurang natrium dan gula.

Masa makan terakhir untuk hari itu juga penting. Sebaik-baiknya, makan malam adalah sehingga 20h 30min, kerana ia adalah apabila badan kita masih mempunyai aktiviti yang agak tinggi. Bagi mereka yang, oleh keperluan - kerja malam, perjalanan - atau dengan pilihan, mengekalkan standard dengan jadual yang berbeza untuk tidur dan bangun, yang ideal adalah yang akan diadakan makan terakhir sebelum tidur dengan sekurang-kurangnya tiga jam lebih awal, iaitu selagi badan kita mengambil masa untuk melengkapkan penghadaman.

Tetapi apa yang kita perlu makan untuk makan malam itu? salad mentah, sup ayam dengan sayur-sayuran, roti bakar, teh, keju putih, ayam belanda payudara, dan lain-lain

Berikut resipi pate cahaya yang boleh digunakan dalam sandwic semula jadi. A makanan yang enak untuk makan malam:

  • 250g ricotta (boleh didapati di pasaran sederhana);
  • 3 lobak merah masak (200g);
  • 2 Raw Bawang putih dikupas;
  • 1 sudu tambahan minyak zaitun dara zaitun diproses untuk sejuk;
  • 2 sudu besar pasli;
  • Garam secukup rasa;

penyediaan:

  • Kisar semua bahan dalam pengisar.

Menghasilkan 28 sudu 25gr.

Gunakan 1 sudu besar (25gr) pate dalam 2 keping roti dan salad. Setiap menawarkan kira-kira 25gr 20Kcal. Sandwic penuh menyediakan 122 Kcal.