Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Mitos dan pantang larang mengenai tampon yang banyak. Tidak mengetahui bagaimana untuk menggunakan, kerana takut kehilangan kesuciannya, merasa sakit, tidak membersihkan badan daripada produk, helah, hakikatnya adalah bahawa ramai wanita akhirnya meninggalkan untuk menggunakan pilihan yang lebih bijaksana dan bersih untuk perlindungan semasa haid kerana keraguan dan kebimbangan mengenai mengenainya.

Salah satu kelebihan utama tampon adalah untuk menjadi lebih bijaksana daripada konvensional dan meninggalkan wanita lebih selesa. Lebih-lebih lagi, ia boleh menjadi sekutu yang besar dalam keadaan di mana menyerap biasa boleh menjadi suatu kacau ganggu, seperti di pantai dan kolam.

Pakar Sakit Puan memastikan ia benar-benar selamat dan selesa, tetapi ia mengambil sedikit penjagaan asas. Ketahui apa yang mereka dan menjelaskan sekali dan untuk semua keraguan tentang tampon.

tampon yang diperbuat daripada kain kapas dan boleh didapati dalam saiz yang berbeza, setiap yang sesuai untuk satu jenis aliran. Biasanya produk tidak menimbulkan bahaya kepada kesihatan wanita, dan penjagaan kebersihan perlu menggandakan. Sebaik-baiknya menukarkannya dengan maksimum empat jam. Jika aliran adalah berat, kita perlu berubah sebelum, kerana jika tampon kekal dalam faraj lebih lama daripada yang dibenarkan, boleh menyebabkan jangkitan.

Ia adalah perkara biasa untuk mempunyai kesukaran meletakkan ia beberapa kali pertama, tetapi hujung adalah untuk menjadi sangat selesa dan tenang. Jangan takut dan menolak jauh ke dalam kedalaman jari anda. Apabila ragu-ragu, gunakan aplikator penyerap dan ikut arahan yang datang pada bungkusan produk.

Tidak perlu takut tampon yang hilang di dalam anda. tampon tersebut dalam faraj, yang merupakan tiub dengan 8 hingga 13 sentimeter dalam. Terdapat pembukaan antara faraj dan rahim, pangkal rahim terletak, tetapi terlalu kecil untuk tampon melaluinya. Tambahan pula, terdapat cordinha untuk memudahkan masa untuk membuat menyerap hanya berhati-hati menarik wayar yang berada di luar faraj. Jika anda kehilangan kord, mengeluarkan tampon ke dalam faraj dengan menggunakan jari.

Tiada siapa yang kehilangan keperawanan mereka dengan menggunakan tampon. selaput dara merupakan membran elastik yang withstands juga penempatan tampon. Namun, untuk berasa lebih selamat, rujuk pakar sakit puan anda sebelum menggunakan tampon. Kemudian hanya mengambil kehidupan agak tenang, walaupun "pada masa itu".