latihan gimnasium untuk nada kaki anda - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Bagi mereka yang ingin kaki yang kuat dan berbentuk indah, akademi menawarkan pelbagai peranti tertentu untuk bekerja badan yang lebih rendah. Senaman setempat membantu untuk mengekalkan stabil dan sihat kaki mencari Lelaki, memastikan keputusan yang memuaskan untuk wanita.

Melakukan latihan di bawah dalam dua siri dengan 10 hingga 15 ulangan setiap satu.

mencangkung

Meletakkan kaki anda selain selari. Sekarang mencangkung, meniru pergerakan yang duduk di kerusi. Perbaikilah tulang belakang dan pinggul dipasang, manakala lutut lulus garis kaki.

kaki tekan

Duduk biasanya pada peranti dan menyokong kaki anda di atas platform. Menolak platform dan kembali ke kedudukan permulaan. Berhati-hati untuk tidak melanjutkan sepenuhnya lutut, kerana ia boleh menjejaskan sendi dalam jangka masa panjang. peranti ini berfungsi paha dan betis.

lanjutan dan kaki curl

Duduk di atas mesin dan membuat pergerakan mengangkatnya tanpa regangan mereka sepenuhnya, untuk melindungi sendi. Apabila kembali ke kedudukan permulaan, pastikan untuk membentuk sudut 90 darjah antara lutut dan jari kaki anda.

Kerusi adductor dan penculik

Pergerakan adduction adalah yang diamalkan dengan paha dalaman, menolak unit. Dengan cara itu anda akan bekerja otot paha dalaman. Tetapi gerakan penculikan dilakukan dengan menolak peranti untuk bahagian luar paha, yang bekerja otot yang terletak di rantau ini dan otot gluteal.

Seluar sama sendat

The pembalut kaki adalah alternatif yang baik untuk bekerja kaki anda bukan sahaja di gimnasium, kerana ia boleh digunakan walaupun di rumah. Berat aksesori menggantikan berat peralatan profesional.

Meletakkan pembalut kaki dan meletakkan selari kaki anda. Menjaga tulang belakang anda lurus, bengkok kaki belakang, cuba untuk menarik paha tumit. Selepas acara itu, duduk di atas bangku dan mengangkat satu kaki pada satu masa, sentiasa tanpa regangan mereka sama sekali.

elastik

Duduk di atas lantai dan tahan band anjal dengan tangan anda dengan kukuh. Letakkan kaki di tengah-tengah trek dan meluruskan kaki anda, meniru pergerakan tekan kaki. Kemudian mengikat pergelangan kaki rangkaian hotel yang lebih pendek dan berbaring di belakangnya, membuka dan menutup kakinya sebanyak mungkin. Langkah ini menggantikan latihan dilakukan dalam adductor kerusi dan penculik.

merangkak

Menggunakan tikar, berlutut dan memberanikan siku anda di atas lantai. Cuba untuk menjaga siku anda dalam penjajaran bahu dan lutut dalam arah yang sama bahagian pinggang. Mengangkat satu kaki tanpa regangan ia, menaikkannya ke atas dan ke bawah ke kedudukan permulaan. Kepelbagaian senaman ini boleh dilakukan dengan meletakkan pembalut kaki.

anak lembu

Meletakkan kaki yang sangat rapat antara satu sama lain. Kekal di hujung jari kaki dan kembali ke kedudukan permulaan beberapa kali. Selepas beberapa lama amalan, cuba latihan yang sama di pinggir langkah, menghapuskan tempat letak kaki yang pada masa keturunan.

Apa-apa senaman perlu dimulakan hanya selepas penilaian perubatan. Juga, sebelum memulakan sesi aktiviti, pastikan untuk menghulurkan betul, prosedur perlu diulangi pada akhir siri ini.