Penggunaan alat dengar tidak baik? - Tips Wanitayang earphone Ia telah menjadi rakan kongsi sejak lama dahulu, apabila terdapat hanya Walkman dan discmans masih. Pada masa kini terdapat begitu banyak pilihan alat elektronik dengan alat dengar dan mereka begitu berpatutan, yang memiliki telefon yang telah menjadi biasa untuk lebih ramai orang, termasuk warga tua dan kanak-kanak.

Hasilnya, perbincangan sekitar kesan-kesan bahaya penggunaan berlebihan alat dengar Ia jauh lebih meluas dan akhirnya menjadi sukar untuk membezakan apa yang benar-benar berbahaya daripada bermanfaat apabila ia datang kepada penggunaan peranti kecil ini. Jadi mari kita menjelaskan beberapa maklumat penting mengenai fon kepala.

Apabila menggunakan alat dengar yang tidak baik?

yang menggunakan alat dengar boleh mendatangkan mudarat apabila bunyi ia melebihi tahap yang sihat untuk pendengaran kita. Ini adalah apabila unit pengukuran bunyi - desibel - melampaui 90, telinga anda mungkin mula mengalami beberapa kerosakan. Bahayanya meningkatkan apabila itu berlaku selama tujuh jam atau lebih. Kuasa maksimum peranti anda, dalam desibel, boleh disemak dalam manual ini, supaya anda boleh mengelakkan pendedahan berbahaya.

Ia adalah perkara biasa dalam beberapa jenis perkhidmatan, orang yang boleh bekerja mendengar muzik pada telefon sepanjang hari. Walau bagaimanapun, ini boleh bererti risiko kepada kesihatan orang itu. Mereka yang suka mendengar muzik yang kuat dan mendapat keseluruhan kerja syif dengan penerima untuk telinganya boleh merosakkan pendengaran anda serius.

Menganalisis mendengar anda: Jika anda mempunyai masalah pendengaran want seseorang itu berkata, dalam nada suara yang biasa dalam persekitaran bunyi yang rendah, ia adalah mungkin bahawa anda sudah menderita akibat penggunaan alat dengar yang berlebihan. Dalam kes ini, ia adalah dinasihatkan untuk mendapatkan ahli patologi pertuturan untuk mengkaji semula status bantuan pendengaran anda dan serta-merta mengurangkan keamatan penggunaan telefon.

Mengapa menggunakan alat dengar yang baik?

nasib baik, penggunaan alat dengar bukan sahaja berbahaya, ia juga mempunyai aspek-aspek positif dan boleh baik untuk kesihatan anda dan kesejahteraan. Telefon ini boleh menjadi sekutu yang hebat untuk membantu anda berehat di masa terlalu banyak tekanan di tempat kerja atau memberi anda lebih banyak pike untuk melakukan bahawa gimnasium senaman yang anda tidak suka begitu banyak.

Ia juga dinasihatkan untuk menggunakan alat dengar luaran, bukan dalaman. Dalaman mempunyai hubungan secara langsung dengan saluran telinga dan boleh meninggalkan kekotoran di dalamnya, yang boleh memberi alahan atau kerengsaan. Ingat juga bahawa penggunaannya bermanfaat hanya apabila ia adalah tepat. Jangan keterlaluan dalam jumlah dan bilangan jam penggunaan dan anda akan mempunyai hanya kegembiraan dengan set kepala anda, dan menyelamatkan orang-orang yang di sekeliling perlu mendengar muzik yang sama seperti anda.