senaman cepat dan berkesan untuk melakukan pada waktu makan tengahari - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Kekurangan masa adalah salah satu aduan utama orang-orang yang tidak bersenam. Dengan tergesa-gesa kehidupan sehari-hari, yang biasanya melibatkan kerja, menjaga rumah, ahli keluarga dan lain-lain, ramai wanita, apabila mereka tiba di rumah pada waktu malam, hanya mahu berehat.

Tetapi apa yang beberapa tahu bahawa, membenarkan hanya beberapa minit dalam sehari, anda boleh melakukan apa-apa aktiviti dan menikmati semua faedah yang ditawarkan. Dengan itu memastikan kualiti hidup yang lebih baik dan badan dalam bentuk!

"Hari ini anda boleh mencari gimnasium yang menawarkan pelbagai latihan yang lengkap dalam masa 30 minit. Anda boleh, sebagai contoh, menggunakan rehat tengah hari, bersenam dan masih makan yang sihat, "kata Luciana Mankel, Curves profesional gimnasium yang dikenali untuk menawarkan pelan yang lengkap aktiviti fizikal - dengan aktiviti kardiovaskular (aerobik) dan daya (berat) - dalam masa 30 minit.

"Tetapi jika perempuan itu tidak mempunyai walaupun seperti pergi ke gimnasium, terdapat peluang-peluang lain untuk menjalankan, sama ada di jalan, di pejabat, dataran dan lain-lain Apa yang penting adalah untuk sentiasa mempunyai pakaian yang sesuai dalam beg dan sepasang kasut ada, "kata Luciana. "Dan supaya anda boleh pergi hiking, jogging, senaman otot pengukuhan dan regangan terletak," jelas beliau.

senaman cepat dan berkesan untuk melakukan pada waktu makan tengahari - Wanita Tips

Jika kamu menghendaki untuk mula bersenam dan hanya memerlukan rangsangan, mengambil kesempatan daripada nasihat profesional Luciana Mankel, yang menyediakan satu contoh senaman cepat, selama seminggu dengan aktiviti-aktiviti yang sentiasa boleh dibuat pada waktu makan tengahari. Mendaftar keluar:

isnin:

 1. Berjalan pada kadar yang cepat selama 15 minit - kerja kardiovaskular.
 2. Memanjat tangga dua dalam dua langkah selama kira-kira 5 minit - kaki kerja dan glutes, dan kerja kardiovaskular.
 3. Push-up di dinding: dengan kaki selain pada lebar pinggul, condongkan badan, berehat tangan anda pada dinding ke arah bahu. Mula dengan tangan yang teracung dan bengkokkan siku anda sehingga mereka pada sudut 90 darjah. Simpan semua masa yang abdominals ketat dan lurus tulang belakang anda. Adakah 10 ulangan dan 3 set - kerja-kerja kawasan dada, lengan, bahu dan abdomen.
 4. Regangan - 5 minit.

selasa:

 1. Berjalan pada kadar yang cepat selama 25 minit.
 2. memanjangkan

rabu:

 1. Berjalan pada kadar yang cepat selama 15 minit.
 2. Mencangkung di atas kerusi: dengan kerusi, membuat langkah seperti duduk, tetapi tidak menyentuh kerusi. Apabila hampir duduk dengan cepat. Pastikan lengan anda dilanjutkan di hadapan, di bahu semasa keseluruhan jangka masa. Adakah 10 ulangan dan 3 set - kerja-kerja kaki dan glutes anda.
 3. Triceps di atas kerusi: duduk di tepi tempat duduk anda dengan tangan berehat di pihak anda. Membawa pinggul ke hadapan dan lenturan lengan amplitud purata (maksimum 35 °). Membuat lapan ulangan dan 3 siri - bekerja lengan belakang (triceps).
 4. Perut dengan mengangkat kaki: berbaring di atas lantai dengan kaki anda berehat di kerusi pada 90 °. Dengan tangan di leher, menaikkan batang tubuh anda sehingga anda rasa tulang belikat ditolak lantai dan kembali ke kedudukan permulaan. Melaksanakan 20 ulangan dan 3 siri.
 5. Regangan.

khamis:

 1. Mengulangi berjalan Selasa yang sama.
 2. memanjangkan

jumaat:

 1. Berjalan pada kadar yang cepat selama 15 minit.
 2. Tenggelam berjalan: dengan kaki kanan susu di hadapan, membawa lutut kiri ke lantai, seolah-olah hendak menjamah-Nya. Apabila lutut depan untuk mencapai hampir 90 darjah, memegang jawatan tersebut selama kira-kira 5 saat dan menukar kaki untuk bergerak ke hadapan dengan langkah. Melaksanakan 15 ulangan pada setiap kaki dan 2 siri.
 3. Bahu berdiri dengan tulang belakang anda lurus, pastikan lengan terulur di sisi badan pada paras bahu. Membuat pergerakan putaran dengan lengan, dengan amplitud purata. Melakukan 20 ulangan beralih lengan ke hadapan dan 20 dengan mengubah lengan belakang. Ulang 3 siri.
 4. Abdominal lebih rendah: berbaring di atas lantai dengan kaki tinggi di atas pinggul, sudut 90 ° dengan badan, menaikkan pinggul membuat punggung lantai. Apabila kembali ke kedudukan permulaan, mari kaki turun kira-kira 40 ° dan kembali ke kedudukan permulaan. Melaksanakan 15 ulangan.
 5. Regangan.

sabtu:

 1. berjalan kaki sama Selasa dan Khamis.
 2. Regangan.

Pada hari Ahad, cadangan ini adalah untuk berehat!

Sekarang anda tidak mempunyai alasan lagi untuk tidak mengamalkan aktiviti fizikal! Senaman di atas boleh dilakukan dengan cepat, pada waktu makan tengahari, sebagai contoh. Ia menawarkan banyak faedah kepada kesihatan anda dan akan menduduki hanya sedikit dari masa anda!