Memenuhi 10 aplikasi mudah alih yang membantu anda mengurangkan berat badan - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Permohonan untuk telefon bimbit Telefon pintar adalah semakin popular. Selain menghiburkan anda dengan permainan dan jenis rangkaian sosial, beberapa aplikasi juga mempunyai utiliti, seperti "Langkah Satu" dan "Diet 2Go" yang membantu anda menurunkan berat badan. Terdapat beberapa aplikasi lain dengan fungsi yang sama, yang boleh didapati dengan teknologi Android, iOS (iPhone dan iPad), BlackBerry dan Windows Phone. Di samping itu, terdapat versi percuma dan lain-lain dengan harga antara $ 1.99 kepada $ 4.99, kira-kira R $ 2 untuk R $ 10. Memenuhi sepuluh aplikasi yang berjanji untuk membantu mengawal kira-kira:

1 - Kalori Tracker ($ 2.99)

Lengkap, permohonan memberi kelebihan kepada pengguna untuk mengira pengambilan kalori setiap hari melalui graf, carta, kalkulator dan juga menawarkan buku masakan dengan cadangan hidangan yang sihat. The Kalori Tracker mempunyai pangkalan data sekitar 30,000 makanan, supaya pengguna boleh mendapatkan jumlah yang tepat kalori yang diambil, juga boleh tahu dengan tepat berapa banyak yang anda ingin menurunkan berat badan.

Disediakan untuk: iPhone dan iPad.

2 - Diet dan Kesihatan (Percuma)

Salah satu kelebihan permohonan ini adalah bahasa: dibangunkan dalam Bahasa Portugis, pengguna yang tidak mempunyai kemudahan dengan biasa English, boleh mengambil alih alat aplikasi, termasuk baki dikemaskini dengan keuntungan dan kerugian kalori pengguna. Tambahan pula, sistem itu juga mempunyai mata kiraan, setiap makanan mempunyai nilai tertentu.

Disediakan untuk: iPhone dan iPad

3 - Diet 2Go (Percuma)

Jika anda suka untuk mengikuti beberapa diet bersedia untuk menurunkan berat badan, maka ia adalah bernilai memuat turun Diet 2Go. Permohonan ini menawarkan pelbagai makanan dan menyediakan butiran masing-masing. Di samping itu, masih menyediakan pengguna tiga diet: diet karbohidrat, jenis darah diet dan diet vegetarian.

Disediakan untuk: iPhone

4 - JEFIT (FREE *)

JEFIT yang tidak dikaitkan dengan diet, tetapi amalan senaman fizikal. Aplikasi ini menunjukkan pengguna lebih daripada 300 jenis aktiviti fizikal yang berkaitan dengan berat badan. Sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai masa untuk pergi gym tetapi mahu kehilangan beberapa pound tambahan.

Disediakan untuk: Android dan iPhone

* Versi Pro dibayar.

5 - Meal Snap (US $ 2.99)

No Meal Snap, pengguna mengambil gambar sepinggan makanan, menulis penerangan ringkas dan permohonan itu sendiri menyediakan anggaran kuantiti kalori hidangan dan berapa banyak kalori yang anda masih boleh mengambil untuk mengekalkan diet.

Disediakan untuk: iPhone

6 - Mengukur Satu (Percuma)

Aplikasi ini telah dibangunkan sebagai satu program insentif praktikal latihan fizikal dan pendidikan pemakanan. Inisiatif ini adalah program televisyen "Cemerlang", yang mengeluarkan satu gambar dengan nama yang sama, di mana Zeca Camargo dan Renata Ceribelli pembentang telah melalui proses penyesuaian semula tiga bulan makanan digabungkan dengan amalan harian aktiviti fizikal. Aplikasi ini menunjukkan indeks Pertubuhan Kesihatan Sedunia dan mempunyai video daripada jurulatih peribadi Márcio Atalla, yang memberikan tips kepada aktiviti fizikal dan pembentang, yang dikira sebagai berjaya meninggalkan tabiat lama di belakang

Disediakan untuk: Android dan iPhone

7 - My Pal Kecergasan (Percuma)

My Fitness Pal mempunyai banyak ciri-ciri: di samping kalori mengira dan menyediakan lebih banyak pendapatan daripada 600,000 lampu kepada pengguna, aplikasi masih selari dengan laman web, yang membolehkan anda untuk membuat blog untuk berkongsi pengalaman mengenai aplikasi.

Disediakan untuk: Android dan iPhone

8 - Nutra Well (US $ 0.99)

Salah satu fungsi Nutra Well membolehkan pengguna untuk mengikuti kumpulan makanan yang diambil setiap minggu, untuk mengetahui jika anda mengalami diet yang seimbang atau tidak seimbang, pengiraan kalori untuk mencapai matlamat kehilangan atau pertambahan berat badan dan juga membolehkan pengguna untuk mensimulasikan makan.

Disediakan untuk: iPhone dan iPod Touch

9 - Sukan Tracker (Percuma)

The Sports Tracker adalah sesuai untuk mereka yang suka berjalan dan berlari. Aplikasi ini memantau langkah-langkah semasa aktiviti fizikal dan kemudian memaparkan keputusan semasa dan lama supaya pengguna boleh membuat perbandingan dan melihat evolusinya.

Boleh didapati untuk Android, iPhone dan Blackberry

10 - Weightbot ($ 1.99)

Dalam Weightbot, pengguna memberikan maklumat peribadi seperti umur, berat badan dan ketinggian dan permohonan itu mengira BMI (indeks jisim badan) dan menyediakan graf menunjukkan data pada kalori dan evolusi pengguna.

Boleh didapati untuk Android, iPhone, iPod Touch dan iPad