Cara yang lebih baik untuk menjalankan atau berjalan? - Tips Wanita

Apabila memilih untuk mengamalkan aktiviti fizikal untuk mengekalkan badan yang cantik dan sihat, ramai wanita yang ragu-ragu antara berlari dan berjalan kaki.

Malah, kedua-dua aktiviti yang sesuai bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Lagipun, mereka adalah aktiviti aerobik, yang menyediakan pembakaran kalori yang ketara.

Sebaik-baiknya, bagaimanapun, membuat campuran kedua-dua aktiviti, mengimbangi masa yang setiap daripada mereka dan mengambil manfaat yang masing-masing boleh menyediakan.

Walau bagaimanapun, tiada aktiviti-aktiviti ini, walaupun berjalan, perlu diamalkan tanpa teliti dan bimbingan.

Oleh itu, kami cadangkan bahawa sekurang-kurangnya untuk mendapatkan anda berunding dengan pendidik fizikal untuk membantu anda dalam melaksanakan aktiviti-aktiviti fizikal.

Pakar mengesyorkan seli antara berjalan dan berlari semasa latihan fizikal. Saya cadangkan berjalan naik ke titik di mana anda boleh merealisasikan berjalan kaki yang semakin meletihkan dan sebagainya yang ideal adalah untuk bergerak ke berderap. Cahaya berjalan, dalam kes ini, mungkin lebih kurang meletihkan daripada berjalan.

Ia adalah penting untuk tidak memaksa badan anda bergerak terlalu cepat, kerana bergerak boleh dilakukan dengan cara yang salah, menyerang badan anda dan menyebabkan kesakitan yang anda rasa semasa dan selepas amalan.

Itulah sebabnya ia adalah penting untuk memberi perhatian untuk melihat masa bergerak dengan pantas mula mendapat tidak selesa - sebagai contoh - apabila anda berasa sakit di bahagian abdomen.

Ini sakit adalah disebabkan oleh peningkatan dalam pengeluaran asid laktik dan mereka juga boleh membuat seseorang menyerah mengamalkan senaman, kerana secara amnya adalah sangat kuat.

Ia adalah disyorkan kemudian berjalan cepat dan berjalan ringan seli lima aktiviti dalam masa lima minit.

Dengan cara itu anda memaksimumkan masa amalan dan juga meningkatkan peluang untuk mengurangkan berat badan dengan membakar kalori berjalan dan berjalan berikan.

Ingat, bagaimanapun, bahawa ia adalah penting untuk berunding dengan profesional penjagaan kesihatan sebelum meneroka dalam latihan fizikal tanpa bimbingan, kerana ia mungkin dikenakan bayaran kesihatan anda.