Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Pilih gaya rambut yang wanita akan memakai pada hari perkahwinan anda adalah sama pentingnya dengan menentukan pakaian yang sempurna. Pilihan gaya rambut mempunyai meresapi jenis majlis, lokasi perkahwinan dan masa, dan berkahwin dengan sempurna dengan gaya pengantin perempuan.

"Gaya rambut adalah seperti penutupan pengeluaran. Ia adalah apa yang menyatukan keseluruhan. Jadi adalah penting untuk berfikir seperti visagista. Menyelaraskan pakaian, aksesori, rambut dan solek, "kata Emerson Rakit, salon rambut Torriton Beauty & Rambut.

Rambut yang sempurna adalah salah satu yang tidak akan campur tangan dalam tingkah laku pengantin perempuan semasa parti, oleh itu, menjelaskan pendandan rambut, pilihan gaya rambut dan pelaksanaan itu adalah kunci.

Untuk gaya rambut yang tidak terjejas semasa parti, Emerson adalah amaran. "Nursing adalah asas untuk mengelakkan pelukan hangat, prop pihak dan / atau mengeluarkan lampiran." Selain itu, pengantin perempuan boleh menikmati hari anda akan terus indah seluruh parti.

Gaya rambut perkahwinan ideal untuk anda

Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

gaya rambut ditangkap, separuh longgar, semua longgar, dengan tocang, keriting dan aksesori. Pilihan gaya banyak, tetapi sentiasa ada tertentu yang sesuai untuk setiap pengantin. Untuk memilih gaya rambut anda, anda perlu mengambil kira beberapa perkara:

  • Jenis rambut: menjadi rata atau bergulung sekitar Emerson jenis kedua gaya rambut boleh disesuaikan dengan pengantin yang dikehendaki;
  • Panjang rambut: seperti yang dinyatakan oleh rambut, saiz rambut tidak mengganggu banyak dalam pilihan gaya rambut, kerana ia boleh disesuaikan dengan panjang rambut pengantin perempuan. Hanya jika rambut yang sangat pendek itu adalah bahawa ia adalah lebih rumit. Penggunaan sambungan rambut membantu dalam panjang rambut yang paling kecil;
  • Pakaian Model: ia adalah penting bahawa gaya rambut adalah harmoni dengan gaya berpakaian. "Saya percaya jumlah rupa adalah penting. Untuk mencapai matlamat ini, penggunaan komposisi dan keseimbangan adalah penting, iaitu pelengkap antara satu sama lain, "tambah Emerson;
  • majlis: Kita juga perlu mengambil kira apabila memilih gaya rambut, tempat dan masa majlis tersebut. "Gaya pakaian dan juga parti, dan rasa peribadi trend semasa perlu diambil kira. A pengantin rupa menjadi abadi, mesti ditakrifkan, bertempat dan dilaksanakan dengan gabungan semua pihak, "kata gunting rambut;

Panjang rambut dan gaya rambut

Berikut adalah beberapa tips dan cadangan untuk anda untuk memilih gaya rambut anda, mengikut panjang rambut anda. Menyemak dan mendapatkan semua keraguan anda:

Gaya rambut untuk rambut pendek

Photo: Main semula / Day of Beauty | Anak Momma | Jabatan Beauty

Photo: Main semula / Day of Beauty | Anak Momma | Jabatan Beauty

ia mengelirukan untuk berfikir bahawa rambut pendek tidak membawa gaya rambut kemungkinan. Siapa yang mempunyai rambut pendek boleh, dan harus, penyalahgunaan pelbagai gaya rambut. "Dari romantis untuk moden: romantis, gelombang lembut dan pergerakan, semipresos atau terperangkap di sebelah. Dalam moden, tekstur dan butiran dipenjarakan, jumlah di atas, gerakkan hujung, "mencadangkan Emerson.

Selain kemungkinan ini, yang mempunyai rambut pendek anda juga boleh menggunakan sambungan rambut untuk meningkatkan panjang rambut dan berbeza-beza lebih gaya rambut.

Gaya rambut untuk rambut yang sederhana

Photo: Main semula / Chata galoshes | Anna Fasano | hidup mewah

Photo: Main semula / Chata galoshes | Anna Fasano | hidup mewah

Yang mempunyai rambut sederhana mempunyai kelebihan besar ke atas rambut yang lain kerana ia mempunyai panjang yang cukup untuk membuat gaya rambut yang ditangkap cantik, tetapi juga mempunyai panjang yang sesuai untuk biarkan ia longgar dan bergerak.

Untuk pendandan rambut Emerson, semipresos gaya rambut dan longgar dengan ombak lembut dan terperangkap di sisi dan paling atas adalah yang paling sesuai untuk wanita berambut sederhana. Mereka juga boleh menyalahgunakan aksesori untuk membuat rupa yang lebih luar biasa.

Gaya rambut untuk rambut panjang

Photo: Main semula / Blog Thássia | Super Vain | makanan ringan

Photo: Main semula / Blog Thássia | Super Vain | makanan ringan

Panjang panjang menawarkan kemungkinan untuk bermain dengan gaya rambut yang berbeza. Cokes dengan banyak butiran seperti tocang dan gulung, semipresos dengan gelombang, keriting dan juga lancar dan semua longgar, mewujudkan rupa yang moden dan super canggih.

"Semipresos, tocang, roti naik turun gaya yang berbeza" adalah pilihan pilihan Emerson. Inspirasi juga tidak berkesudahan, hanya mencari satu yang paling sesuai dengan gaya anda dan majlis anda. "

Gaya rambut untuk rambut kerinting

Photo: Main semula / Curves dan Keyakinan | Musings of Curvy Lady | Bellasugar

Photo: Main semula / Curves dan Keyakinan | Musings of Curvy Lady | Bellasugar

Untuk rambut kerinting selalu ada dua pilihan: meninggalkan mereka semula jadi, dengan keriting memberi kesan gaya rambut yang indah, atau meleperkan mereka untuk melaksanakan gaya rambut lain yang memerlukan rambut licin. Sebagai Emerson berkata, tanpa mengambil kira jenis rambut, apa-apa gaya rambut boleh dilakukan. Tetapi rambut kerinting mempunyai kelebihan, kerana ia adalah lebih mudah untuk mengendalikan.

Terdapat beberapa pilihan untuk jenis rambut dan kedua-dua ditangkap seperti longgar, rambut kerinting cantik. Untuk memberikan sentuhan akhir, lagi dengan aksesori seperti headbands atau klip, menambah daya tarikan yang lebih.

Gaya rambut dengan tudung

Photo: Main semula / Girls Stupid | Glam4you | Blog Lala dan Maria Rudge

Photo: Main semula / Girls Stupid | Glam4you | Blog Lala dan Maria Rudge

Bagi wanita yang memilih untuk memakai tudung di majlis-majlis mereka, tanda-tanda yang memberikan rambut adalah untuk gaya rambut yang dilaksanakan dengan baik, kerana tudung akan memerlukan ketegasan yang lebih besar supaya jangan ia jatuh dalam sekelip mata. Menurut Emerson, maka selubung itu juga menentukan gaya rambut pengantin perempuan. Di samping itu, ia mewujudkan suasana yang lebih romantis dan tradisional kepada rupa pengantin perempuan.

Hari ini, terdapat pelbagai jenis tudung yang membuat hidup lebih mudah pada masa yang pengantin perempuan untuk memilih salah satu aksesori yang sesuai dengan gaya anda. Mereka berbeza dari segi panjang, dan lebih lama, lebih klasik dan feminin. Versi yang lebih pendek daripada tudung, dipanggil voilettes mewujudkan udara yang moden dan canggih kepada pengantin perempuan untuk memilih.

Kuasa aksesori rambut

Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

tudung, pengantin perempuan juga boleh memilih untuk aksesori kepala lain yang melengkapkan rupa dan mengukuhkan gaya yang dipilih. "Aksesori ini dipilih mengikut gaya rambut," jelas Emerson.

"Mereka yang jatuh dengan baik dalam semua keadaan adalah tiaras, bunga, kerongsang, titik cahaya, band dan reben," kata pendandan rambut. Bagi seorang wanita memilih gear kepala mereka, ia mesti melihat apa paling melengkapi keseluruhan visual mereka, meninggalkan gaya rambut yang lebih cantik dan elegan dan meningkatkan gaya rupa yang lengkap.

Seterusnya, galeri dengan sembilan aksesori indah yang anda boleh membeli untuk digunakan hari istimewa ini:

rhinestone tiara fesyen Pop oleh R $ 9.90 dalam Posthaus

rhinestone tiara fesyen Pop oleh R $ 9.90 dalam Posthaus

Tiara kelopak emas Barban Mandelli untuk R $ 329.90 dalam Lojas Americanas

Tiara kelopak emas Barban Mandelli untuk R $ 329.90 dalam Lojas Americanas

mutiara tiara untuk $ 32 in Love Too

mutiara tiara untuk $ 32 in Love Too

Strap mutiara untuk $ 24.90 dalam Livbelle

Strap mutiara untuk $ 24.90 dalam Livbelle

tiara mutiara besar untuk R $ 39.90 dalam Crazy untuk aksesori

tiara mutiara besar untuk R $ 39.90 dalam Crazy untuk aksesori

Destar rosé oleh R $ 89 dalam Gloss saya

Destar rosé oleh R $ 89 dalam Gloss saya

Video: gaya rambut untuk pengantin langkah demi langkah

Video tutorial adalah fasilitator hidup mana-mana wanita. Jika anda memilih untuk membuat gaya rambut anda di rumah, video akan mengarahkan kamu dan, berikutan langkah demi langkah, ia adalah lebih untuk mencapai gaya rambut. Jika anda tidak berputus asa untuk melakukan rambutnya di salon, hujung adalah untuk anda untuk mengambil langkah demi langkah untuk melihat pendandan rambut anda dan dengan itu memudahkan pelaksanaan adalah sangat dekat dengan apa yang anda mahu sebagai keputusan akhir.

rambut pendek

Dalam video ini untuk rambut pendek, kita akan melangkah dilakukan oleh pendandan rambut terkenal, Marcos Proença. Di dalamnya, profesional yang mengajar seperti yang dilakukan oleh blogger rambut Vic Ceridono, blog Hari Beauté, untuk tarian amfAR. pendandan rambut berjalan bun yang rendah dengan bahagian atas kepala tanpa jilid, pandangan besar bagi wanita yang akan memakai tudung.

rambut sederhana

Untuk rambut yang sederhana, cadangan ini juga bun dalam gaya donat. Dalam tutorial video, blogger Juliana Goes mengajar melakukan gaya rambut dengan bantuan separuh. Pada akhir video, penulis blog itu rahmat gaya rambut dengan mahkota, tip yang besar bagi wanita yang menggunakan aksesori pada hari perkahwinan anda.

rambut panjang

Tetapi gaya rambut untuk rambut panjang adalah gaya rambut yang dibuat oleh blogger Ella Diniz yang mengajar membuat dua gaya rambut dengan tocang. A longgar, untuk bakal pengantin yang ingin meninggalkan rambut dengan pergerakan, dan sebelah menahan lain. Kedua-dua gaya rambut yang cantik dan sempurna, terutamanya untuk bakal pengantin yang suka mood yang lebih feminin dan romantik.

Lebih inspirasi untuk bakal pengantin

Semak beberapa gambar gaya rambut pengantin dalam pelbagai gaya untuk inspirasi dan pilih yang paling sesuai untuk anda dan perkahwinan anda.

Photo: Main semula / Twist Me Pretty

Photo: Main semula / Twist Me Pretty

Photo: Main semula / Laura Calderwood

Photo: Main semula / Laura Calderwood

Photo: Main semula / Wedding Digest Najia

Photo: Main semula / Wedding Digest Najia

Photo: Main semula / Coordinated untuk Anda

Photo: Main semula / Coordinated untuk Anda

Photo: Main semula / Projek Perkahwinan

Photo: Main semula / Projek Perkahwinan

Photo: Main semula / Oncewed

Photo: Main semula / Oncewed

Photo: Main semula / Luulla

Photo: Main semula / Luulla

Photo: Main semula / Delightful Mendapati and Me

Photo: Main semula / Delightful Mendapati and Me

Photo: Main semula / Etsy

Photo: Main semula / Etsy

Photo: Main semula / One World Design

Photo: Main semula / One World Design

Photo: Main semula / Fordham Hair Design

Photo: Main semula / Fordham Hair Design

Photo: Main semula / Das Guimarães

Photo: Main semula / Das Guimarães

Photo: Main semula / The Perkara Kecil Blog

Photo: Main semula / The Perkara Kecil Blog

Photo: Main semula / Luxy rambut

Photo: Main semula / Luxy rambut

Photo: Perkara Main semula / Kecil Blog

Photo: Perkara Main semula / Kecil Blog