Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Majlis perkahwinan adalah satu aktiviti yang memerlukan membuat banyak keputusan dan penjagaan untuk maklumat lanjut. Lagipun, setiap pilihan, tidak kira betapa kecil, boleh membuat impak yang besar kepada bajet dan keputusan akhir acara.

Salah satu kesan yang lebih besar daripada keputusan adalah pilihan minuman untuk berkhidmat di penerimaan tetamu. "Perkara pertama adalah untuk menentukan apa yang profil tetamu dan menu akan dihidangkan. Sebagai contoh, dalam sesetengah perkahwinan evangelis minuman beralkohol adalah dilarang, "kata Cris Paloni, pemilik Dynamic Productions.

Satu lagi perkara yang mungkin akan mempengaruhi minuman yang hendak disampaikan adalah jenis parti sendiri - masa, lokasi dan juga musim. "Jenis minuman secara langsung berkaitan dengan masa acara dan profil parti yang berniat untuk: contohnya, wain merah yang lebih gemuk, tidak berjaya di satu majlis perkahwinan di pantai, di sebelah petang," jelas Vinícius Favale , Peristiwa Pelbagai.

Selain cabaran untuk memilih jenis hak untuk menggembirakan tetamu dan sepadan dengan pilihan menu dan dengan profil parti, masih mengambil berat untuk menetapkan jumlah. Walaupun banyak vendor membantu dalam pengiraan, mendapatkan rasa berapa banyak yang anda perlukan ialah kritikal ke genggaman tidak pergi selepas - atau di dalam poket anda, bukan parti.

Sepanjang teks ini, anda akan mencari tips mengenai cara untuk mengatur pembekalan minuman perkahwinan anda. Semak!

Juga membaca: Gula-gula untuk perkahwinan: 30 idea indah dan lazat

Bagaimana untuk mengira jumlah optimum minuman?

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Dan jika hilang minuman? Ini mungkin kebimbangan ramai bakal pengantin. Lagipun, tiada siapa yang mahu perlu berurusan dengan akhir minuman di tengah-tengah perayaan. Walau bagaimanapun, masih ada peluang untuk membeli lebih banyak minuman daripada yang diperlukan dan berakhir dengan kerosakan yang agak besar dan banyak botol tidak disentuh.

Apabila membuat pengiraan, ia adalah penting untuk mempunyai di tangan jumlah tetamu yang dijangka pada majlis itu. Bagaimanapun, bahawa jumlah yang betul, seseorang itu perlu juga mengambil kira tempoh perayaan dan pelbagai jenis minuman yang akan dihidangkan.

Satu lagi perkara yang boleh mencapai berat dalam keputusan muktamad adalah untuk berfikir dalam profil tetamu anda, jika mereka minum terlalu banyak, yang kebanyakan lingkungan umur (ia adalah perkara biasa bagi orang-orang muda untuk mengambil lebih banyak minuman) jika mereka mengambil alkohol atau tidak. Jika jenis minuman adalah sangat berjaya di kalangan rakan-rakan dan keluarga, ia mungkin idea yang baik untuk membuat anggaran jumlah yang dikira; atau jika sebahagian besar tetamu tidak mengambil alkohol, anda boleh membeli kurang daripada yang dikira, sebagai contoh.

Semak cara untuk mengira jumlah jenis minuman, memandangkan jumlah tetamu dan mempertimbangkan penggunaan purata:

  • Champagne atau berkilau: 1 botol 3 untuk setiap tetamu;
  • Wain merah: 1 botol untuk setiap 10 tetamu;
  • bir: 1,5 tin untuk setiap tetamu;
  • Vodka dan wiski: 1 botol untuk setiap 10 tetamu;
  • minuman ringan: 1 botol untuk setiap tetamu;
  • air: 1,5 botol untuk setiap tetamu;
  • tenaga: 1 tin bagi tiap-tiap 3 tetamu.

Consignment berbaloi?

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Sebuah pilihan yang baik bagi mereka yang tidak mahu mengambil risiko dengan jumlah adalah untuk mengupah perkhidmatan pengirim. "Ia adalah satu cara untuk menyelamatkan, dan tidak ketinggalan. Dan aku berkata tidak membuat kesilapan, tidak membuat kesilapan atau untuk lebih atau kurang, mengelakkan pembaziran atau berjalan kerana kekurangan "menunjukkan Vinícius Favale, yang mencadangkan tugasan terutamanya bagi wain dan wain berkilauan.

Baca juga: 15 tips untuk menghidupkan lantai tarian di majlis perkahwinan anda

Dalam sistem deposit, kontraktor menyediakan beberapa minuman dan menawarkan peluang untuk kembali orang-orang yang tidak digunakan. Cara ini akan dipersetujui bergantung kepada kontrak syarikat, jadi pastikan untuk memeriksa apakah penggunaan minimum peraturan dan skop berapa banyak yang boleh dikembalikan.

Oleh itu, pengantin perempuan dan pengantin lelaki mampu hanya apa yang benar-benar dimakan dan tidak terkejut jika tetamu mengambil lebih atau kurang daripada yang dijangkakan. "Dalam format ini, ia adalah mungkin untuk mengambil lebih banyak minuman daripada yang dicadangkan ideal untuk mengelakkan hilang dalam kes penggunaan yang lebih tinggi daripada purata," kata Vinicius.

Bagaimana untuk memilih minuman

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Seperti dalam banyak daripada jumlah itu, pemilihan jenis minuman yang hendak disampaikan perlu berdasarkan profil tetamu anda. Satu lagi perkara penting adalah hidangan yang dipilih untuk menu. Jadi, selain daripada bertanya diri anda sendiri apa yang tetamu suka minum, ia adalah penting untuk mendamaikan rasa ini dengan apa yang sesuai dengan pilihan makanan.

Untuk keselamatan tambahan, alternatif yang baik adalah untuk bertaruh pada campuran yang baik jenis yang berbeza. "Yang benar adalah bahawa pelbagai adalah apa yang paling dicari hari ini. Minuman tidak menghapuskan yang lain, kepelbagaian adalah apa yang terbaik sesuai dengan acara yang mengalu-alukan orang gaya dan citarasa yang berbeza, "kata Vinicius.

Semak tips untuk memilih jenis terbaik minuman untuk pihak anda:

1. Air

Air adalah minuman asas, kerana semua tetamu boleh mengambil - kedua-dua semasa makan malam seperti di lantai tarian. Jika perkahwinan itu adalah di pantai, di luar atau di hari yang sangat panas, ia adalah bernilai melabur dalam jumlah yang lebih besar air, kerana memerlukan penghidratan akan lebih tinggi.

2. Minuman ringan

Perkara utama yang perlu difikirkan apabila memilih minuman ringan untuk pihak anda adalah profil para tetamu. Dalam perkahwinan evangelis yang tidak mau mengabdi alkohol, sebagai contoh, pengambilan minuman ringan akan menjadi lebih tinggi. Jika pihak yang mempunyai ramai kanak-kanak, ini juga boleh menjadi penggunaan yang tinggi.

Apabila membeli, selalu memilih botol. "Secara umumnya sebagai jumlah orang besar tin adalah tidak dibolehkan dari segi kewangan. botol cenderung untuk menjadi pilihan terbaik, "nasihat Cris Paloni.

3. Jus

Jus adalah pilihan yang besar minuman ringan kepada parti dan prinsip untuk mengira jumlah yang berkenaan penyejuk yang sama. Jika anda mahu melawat acara itu, ia adalah yang terbaik untuk mewujudkan rasa dan membeli jus bersedia untuk berpesta. Apabila telah masak, anda boleh memilih untuk sama ada balang dan cawan oleh dosed.

4. Tenaga

Secara umumnya, penggunaan tenaga yang lebih tinggi yang dilakukan oleh mereka yang mengambil wiski atau vodka. Dalam kes ini, ia adalah lebih baik untuk melabur dalam tin daripada botol, untuk berkhidmat kepada mereka dengan dos minuman keras.

5. Beers

Oleh itu, seperti dalam kes minuman ringan, ia lebih menjimatkan untuk membeli bir di dalam botol daripada tin. "Hari ini semakin pesat membangun berkhidmat bir botol leher panjang, lurus di bar atau dengan pelayan yang disediakan untuk botol dalam cawan," kata Vinícius Favale.

Dalam parti lebih rasmi, ini adalah minuman yang boleh agak dimakan, terutamanya jika dihidangkan sesuka hati. Jika penerimaan anda adalah lebih formal dan anda tidak mahu membuka tangan bir, tip yang baik adalah untuk memilih jenama yang menawarkan minuman buatan tangan, yang akan memberikan sentuhan canggih untuk acara tersebut.

6. Wine

Pilihan wain secara langsung berkaitan dengan hidangan yang disediakan atas menu. Merah atau putih, kering atau manis: segala-galanya akan bergantung kepada sama ada pilihan minuman mengharmonikan dengan pilihan hidangan. Wain boleh dihidangkan di dalam botol dan biasanya hanya semasa makan malam.

7. Wine Sparkling atau Champagne

Berkilauan, yang dilihat sebagai minuman perayaan, mereka sudah tradisional di majlis perkahwinan dan boleh dihidangkan di majlis itu, di dalam gelas atau botol. Jika anda mahu sentuhan yang lebih istimewa dalam parti, saat roti bakar boleh dibuat dengan champagne atau berkilauan selain daripada yang disediakan secara umum.

8. minuman suling

Spirits, seperti vodka dan wiski boleh dihidangkan dalam dos untuk tetamu, dengan pilihan tenaga dan ais selain. Di sini, anda boleh membuat keputusan sama ada penggunaan akan terhad kepada bar atau jika dos boleh dihidangkan di meja sepanjang acara tersebut.

9. Liquors

"Yang paling biasa adalah untuk dihidangkan di meja sarapan dengan merangkak petit, separuh ke akhir majlis itu," mata Cris. Sebuah meja kopi dengan minuman keras ialah pengkamiran dalam acara itu. Bagaimana rayuan kepada pihak yang lewat, ia adalah mungkin bahawa jumlah tetamu yang hadir masih baik dikurangkan. Jadi, anda boleh melabur dalam beberapa botol - jika anda mengubah jenis minuman keras, salah satu daripada setiap jenis harus cukup untuk memenuhi permintaan.

10. paip dan koktel

Jika idea ini adalah untuk menubuhkan sebuah bar diketepikan, ini adalah tempat untuk menawarkan tetamu paip, koktel, caipirinhas dan minuman beralkohol yang lain. Bagaimana beribadah hanya kepada mereka yang meminta, jumlah yang tidak harus menjadi terlalu tinggi.

Mempunyai kawalan ke atas apa yang anda perlukan dan meninggalkan majlis itu dengan muka anda, pilih jenis minuman untuk dihidang. Satu idea yang bagus untuk mereka yang ingin melakukan sesuatu yang berbeza di bahagian ini dan mengejutkan tetamu ialah untuk menamakan minuman mengikut personaliti pasangan itu.

15 pilihan berkilauan untuk menggantikan champagne

Harga champagne biasanya masin: dengan nilai tiga digit setiap botol, minuman itu boleh mencapai berat dalam bajet untuk acara yang sederhana atau besar. Jadi, memilih berkilauan adalah penyelesaian yang baik untuk menggantikan champagne dan menjimatkan kewangan.

Untuk ini, ia adalah bernilai check-jenama negara, mereka boleh mendapatkan lebih banyak kira bahawa diimport minuman. "Anda juga boleh mengambil perjalanan untuk membeli minuman yang diimport bebas cukai dan harap sabar menunggu untuk minuman promosi di pasaran dan atacadões" mengimbas kembali Cris Paloni.

Semak di galeri kami pilihan yang berkilauan dan separa berkilau di kedai-kedai maya, untuk menggantikan champagne dalam parti anda:

wain berbuih Muscat Newfoundland untuk $ 31,59 di Amerika Syarikat

wain berbuih Muscat Newfoundland untuk $ 31,59 di Amerika Syarikat

Sparkling Casa Valduga Brut Seni Lukis oleh R $ 45.43 di Amerika Syarikat

Sparkling Casa Valduga Brut Seni Lukis oleh R $ 45.43 di Amerika Syarikat

Sparkling Brut Pierlant untuk R $ 48,28 di Amerika Syarikat

Sparkling Brut Pierlant untuk R $ 48,28 di Amerika Syarikat

Miolo Brut wain berbuih untuk $ 50,06 di Amerika Syarikat

Miolo Brut wain berbuih untuk $ 50,06 di Amerika Syarikat

Vallebelbo Moscato berkilauan oleh R $ 60.00 dalam wain dan Point

Vallebelbo Moscato berkilauan oleh R $ 60.00 dalam wain dan Point

André berkilauan California dengan harga AS $ 34.00 dalam Wine

André berkilauan California dengan harga AS $ 34.00 dalam Wine

Toro Loco Cava Brut untuk $ 32,00 di Wine

Toro Loco Cava Brut untuk $ 32,00 di Wine

Sparkling Brut La Chamiza untuk R $ 39.00 dalam Wine

Sparkling Brut La Chamiza untuk R $ 39.00 dalam Wine

wain berbuih Aurora Moscatel oleh R $ 22.50 dalam Angeloni

wain berbuih Aurora Moscatel oleh R $ 22.50 dalam Angeloni

wain berbuih Salton untuk $ 16.65 dalam Angeloni

wain berbuih Salton untuk $ 16.65 dalam Angeloni

wain Lambrusco White Cascina Santa Maria untuk R $ 16,90 dalam Angeloni

wain Lambrusco White Cascina Santa Maria untuk R $ 16,90 dalam Angeloni

Chandon Brut wain berkilauan untuk $ 69.90 dalam Submarine

Chandon Brut wain berkilauan untuk $ 69.90 dalam Submarine

Sparkling Brut Almaden oleh R $ 20.36 dalam Submarine

Sparkling Brut Almaden oleh R $ 20.36 dalam Submarine

Sparkling Brut Imperial Grand untuk $ 54,90 di Submarine

Sparkling Brut Imperial Grand untuk $ 54,90 di Submarine

Mumm Cuvée Brut Sparkling Reverve untuk R $ 57,90 dalam Submarine

Mumm Cuvée Brut Sparkling Reverve untuk R $ 57,90 dalam Submarine

Pilih minuman dan memukul tukul pada jumlah yang tidak mudah, tetapi memikirkan perkara ini boleh mengurangkan sedikit kebimbangan pada masa ini. Lagipun, perkara yang paling penting adalah untuk menikmati parti tanpa ditindas, minuman yang berakhir lebih awal daripada tetamu dijangka atau tidak puas hati. Nota tips dan parti yang baik!