10 mitos mengenai hamil - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Tidak dapat dinafikan bahawa ajaran yang ibu bapa menyampaikan kepada anak-anak mereka, dari generasi ke generasi, sarat dengan kebijaksanaan popular dan pengetahuan, yang telah tinggal situasi dan mempunyai pengalaman hidup. Walau bagaimanapun, beberapa peraturan yang popular berkaitan dengan kehamilan adalah salah, hanyalah mitos. Memenuhi 10 mitos mengenai hamil.

1. Basuh vagina selepas hubungan tidak menghalang kehamilan. Sebaik sahaja memancut rakan kongsi, sperma dilepaskan terus kepada serviks dan langkah pada 45 km / h kelajuan, tidak ada cara untuk menghentikan proses melalui mandi.

2. Sesiapa yang percaya bahawa kedudukan seks boleh mempengaruhi jantina bayi, anda salah. Tidak terdapat hubungan antara lokasi yang dipilih dan jantina kanak-kanak itu.

3. Satu soalan yang berulang di kalangan pasangan yang ingin mempunyai anak adalah: kita perlu melakukan hubungan seks setiap hari? jawapannya tidak. sperma masih dalam tiub selama dua hari. Untuk memastikan bahawa sperma akan berada di sana apabila ovulating wanita, dinyatakan untuk melakukan hubungan seks tiga kali seminggu.

4. Anda boleh menjadi seorang ibu walaupun selepas 30 tahun. Tiap-tiap perempuan yang belum masalah yang sedia ada, ovulate dalam intensiti linear sehingga 35 tahun. Selepas usia itu, pengeluaran berkurangan, yang menjadikan kemungkinan untuk hamil lebih sukar. Bagaimanapun, selagi haid, terdapat peluang untuk mengandung. Masalahnya ialah bahawa lebih tua ibu, kanak-kanak boleh mengalami kecacatan.

5. Ada yang percaya bahawa suhu badan menunjukkan apabila wanita itu ovulating, tetapi ia hanya mitos. suhu badan pilihan dari status kesihatan wanita, oleh itu, ia tidak boleh digunakan sebagai parameter untuk mengesan ovulasi.

6. Sesetengah wanita percaya bahawa jika mereka tinggal dengan kaki yang dibangkitkan selepas hubungan seks, lebih cenderung untuk menjadi hamil. Seperti yang dijelaskan di atas, sperma dilepaskan kepada serviks kepada 45 km / h, tanpa mengira kedudukan di mana pihak perempuan itu.

7. Sejak kanak-kanak, wanita makan impian mempunyai anak. teknologi canggih hari ini kerja-kerja dengan mana perubatan membantu dalam merealisasikan hasrat ini, tetapi tidak menjamin mengandung kerana sesetengah orang mempunyai masalah kronik.

8. Duduk di atas pad tidak meningkatkan peluang seorang wanita menjadi hamil. Ia adalah mitos.

9. Yang takut mengambil pil kawalan kelahiran kerana mereka berfikir bahawa selepas berhenti penggunaan apabila anda cuba untuk hamil, mempunyai masalah mendapatkan, anda boleh menjadi riang. Jika semua ubat yang telah diambil di bawah pengawasan perubatan, serta gangguan tersebut telah dirancang dan disasarkan, tidak akan ada masalah.

10. Selang masa antara kehamilan seorang kanak-kanak dan lain-lain tidak mempengaruhi apa-apa dalam kehamilan kedua. Jika ibu dan bapa tidak mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan kesuburan dalam tempoh itu, kehamilan akan berjaya.