ujian kehamilan di rumah: bahagian 5 ujian untuk anda

Photo: Thinkstock

Ada wanita yang tidak sabar menunggu pengesahan yang benar-benar mengharapkan bayi, terutama apabila mereka telah cuba untuk hamil untuk masa yang lama. Lain-lain lagi, bagaimanapun, terkejut dengan kemungkinan mengandung - kadang-kadang kerana mereka sudah mempunyai anak-anak lain, atau hanya kerana mereka dianggap masa yang sesuai untuk kedatangan ahli baru dalam keluarga.

Tetapi tidak kira apa hasrat dan pelan keluarga, ia adalah benar bahawa persoalan yang berada atau tidak mengandung membuat mana-mana wanita lebih dari cemas sedikit! Hanya sehari lewat haid atau mana-mana gejala lain selama seribu idea datang ke fikiran!

Tepat untuk sebab ini, ramai wanita akhirnya menggunakan ujian kehamilan di rumah untuk berakhir dengan soalan anda secepat yang mungkin.

Di internet ia adalah mungkin untuk mencari beberapa resepi yang berjanji untuk mengesahkan atau tidak kehamilan. Sudah tentu, tidak ada bukti saintifik atau jaminan keberkesanan, tetapi sesetengah orang yang benar-benar percaya bahawa mereka boleh membantu.

Di bawah anda boleh melihat yang merupakan ujian yang paling popular kehamilan di rumah, dan juga pendapat perubatan tentang mereka dan testimoni daripada wanita yang telah bertaruh resipi ini.

1. Rebus ujian air kencing

Wanita itu mesti mendidih air kencing di dalam bekas aluminium dan kemudian bersabda: jika air kencing sama dengan susu mendidih - ia "naik" dan membentuk semacam "krim" - hasilnya adalah positif. Jika barah itu adalah sama dengan air - tidak "meningkatkan" dan hanya tinggal menggelegak - hasilnya adalah NEGATIF.

2. Needle Test

wanita itu perlu membuang air kecil di dalam bekas dan meletakkan jarum di dalamnya. Kemudian, ia adalah perlu untuk menutup bekas dan menunggu selama lapan jam. Satu tip untuk mengawal kebimbangan adalah untuk diuji sebelum tidur dan menonton keputusan pada hari berikutnya. Jika perubahan warna jarum, hasilnya adalah POSITIF.

3. Ujian peluntur

wanita itu perlu membuang air kecil ke dalam bekas dan menambah peluntur. Jika air kencing bertukar warna atau gelembung, hasilnya adalah POSITIF. Jika tidak, hasilnya adalah NEGATIF.

ujian 4. Klorin

Seorang wanita perlu meletakkan air kencing dalam cawan pakai buang dan menambah klorin. Jika ia menjadi gelap, hasilnya adalah POSITIF. Jika campuran untuk mengekalkan warna yang sama, mungkin hasilnya adalah negatif.

5. Pine Testing Oil

Seorang wanita harus campuran air kencing dengan minyak pati pain. Jika campuran bertukar warna, hasilnya adalah POSITIF.

Ambil perhatian bahawa tidak ada ujian ini telah memetik bukti saintifik. Ramai wanita mengaku walaupun curiga keputusan yang boleh menawarkan resipi buatan sendiri, tetapi di saat-saat keraguan dan kebimbangan, beberapa pertaruhan tips ini sebagai satu cara untuk mengurangkan, sekurang-kurangnya agak, jangkaan mereka.

Alessandra Bedin, Hospital Israelita Albert Einstein pakar sakit puan, menunjukkan bahawa, sebenarnya, resepi buatan sendiri boleh dianggap lebih sebagai "kepercayaan popular" daripada ujian yang boleh dipercayai. "Mereka berkhidmat (dengan baik) untuk mengurangkan kebimbangan, tetapi tidak boleh dianggap boleh dipercayai. positif palsu dan negatif palsu yang sangat biasa, "tambahnya.

ujian kehamilan di rumah: bahagian 5 ujian untuk anda

Photo: Thinkstock

kesaksian wanita mengenai ujian kehamilan di rumah

Valéria F. Diehl, 28, pramuniagawati berkata, dia melakukan ujian kehamilan di rumah selepas lapan hari haid. "Dia menunjuk ke arah hasil yang positif. Saya membuat tiga lagi farmasi dan semua ujian adalah negatif; serta ujian darah. Tidak lama selepas itu, haid saya datang normal dan mempunyai pengesahan yang benar-benar tidak mengandung. Iaitu, dengan saya ujian rumah tidak bekerja, "katanya.

Jennifer Cristina Lopes, 23, pelajar, laporan yang dibuat ujian jarum. "Saya peed sebelum tidur pada periuk kecil telus dengan tudung dan dimasukkan ke dalam jarum. Keesokan harinya pee saya adalah gelap, yang akan mewakili hasil yang positif. Kemudian saya melakukan ujian mendidih, yang juga didapati positif. Selepas membuat ujian darah, saya mengesahkan bahawa saya mengandung. Tetapi saya tidak tahu jika ia adalah kebetulan atau jika ujian rumah adalah lebih berkesan, "katanya.

Katarina Davi, 30, setiausaha, berkata dia telah bertaruh pada ujian rumah. "Perkara pertama yang saya lakukan adalah positif. Yang kedua, adalah negatif! Berterusan dalam keraguan ... Tetapi selepas beberapa hari, saya pergi ke pakar sakit puan saya dan saya mempunyai bukti yang benar-benar mengandung, "katanya.

ujian kehamilan benar-benar berkesan

Bagaimana ujian kehamilan di rumah tidak memberikan apa-apa keterangan tentang keberkesanannya, ramai wanita tidak mempertimbangkan kemungkinan membuat mereka. Mereka lebih suka untuk melabur serta-merta dalam ujian farmasi kononnya. Tetapi adakah mereka benar-benar boleh dipercayai?

Pakar sakit puan Alessandra Bedin menunjukkan bahawa mereka boleh dipercayai, ya, terutamanya jika terdapat haid. "Preferred air kencing pagi pertama, yang lebih pekat. Tetapi beberapa ujian sudah dapat mengenal pasti hormon kehamilan dalam air kencing walaupun sepanjang hari. Jika bayi dalam kandungan masih awal, kepekaan ujian adalah kurang daripada darah kemudian boleh datang negatif dan, sebenarnya, wanita itu sedang mengandung. Sebaliknya, jika ia adalah positif, terdapat sedikit keraguan, benar-benar hamil, "katanya.

Tetapi ujian darah, menjelaskan pakar sakit puan boleh mengesan kehamilan sehingga 12 hari selepas persenyawaan, atau sehingga 2 hari sebelum tempoh yang terlupa. "Air kencing adalah lebih dipercayai dari hari yang haid ditangguhkan," tambah beliau.

Dengan semua maklumat ini, hujung ialah: jika anda mempunyai hasil yang positif diperolehi dengan ujian farmasi (yang mempunyai 99% keberkesanan) atau walaupun dengan ujian kehamilan di rumah (yang belum terbukti), lihat anda pakar sakit puan yang mungkin akan memerintahkan ujian darah dilakukan di makmal. Mengesahkan kehamilan, dia akan menetapkan semua peperiksaan sentiasa memantau kesihatan anda dan bayi dan lulus semua maklumat yang diperlukan untuk tempoh ini.