Photo: Main semula / Vintage Collage

Photo: Main semula / Vintage Collage

Gaya jalan, yang dalam terjemahan ke dalam Bahasa Portugis bermakna fesyen jalan, fesyen adalah lebih "spontan" dan semula jadi, ia menghampiri fesyen dari kehidupan sebenar, tanpa campur tangan daripada editorial fesyen, sebagai contoh.

Dengan kemajuan fesyen dan mudah ke fesyen maklumat, tidak lama lagi timbul laman web yang menyiarkan gambar-gambar ini. Walau bagaimanapun, dengan evolusi rangkaian sosial, laman-laman yang sama telah dicipta profil di Instagram, yang merupakan permohonan yang betul untuk penyebaran imej, dan kemudian komunikasi adalah lebih cepat.

Banyak profil Instagram berasaskan kandungan jalan fesyen, dan sering memberi tumpuan kepada fesyen imej, terutamanya di pintu perarakan. Manakala profil lain, asas kandungan mereka di fesyen benar-benar dilihat di jalan-jalan, orang yang sama sekali tanpa nama, benar kepada gaya, tetapi mewujudkan sesuatu yang lebih dalam penampilan mereka.

Imej-imej fesyen jalan dibentangkan dalam cara yang kurang komersial, dengan kelihatan pelbagai jenama, bagi mana-mana poket. Tidak syak lagi, imej profil ini boleh berfungsi sebagai dos yang baik inspirasi untuk mengubah penampilan dan memasang kombinasi baru.

12 profil fesyen untuk mengikuti sekarang!

Semak senarai dua belas profil terdiri mengepam Instagram anda dan isi dengan dunia rujukan fesyen. Ramai daripada profil ini membolehkan mengiringi imej minggu fesyen utama di dunia, dan hampir dalam masa sebenar.

Juga membaca: 10 penulis blog fesyen untuk mengikuti di Instagram

1. Stockholm Street Style

Photo: Main semula / Stockholm Street Style

Photo: Main semula / Stockholm Street Style

Profil ini diarahkan oleh Carolines Mode, personaliti penting fesyen Sweden itu. Profil Instagram adalah berdasarkan laman Style Stockolm Street, yang termasuk banyak fesyen Sweden tetapi juga hadir dalam minggu fesyen menggambarkan rupa orang yang bergerak peristiwa-peristiwa. Anda boleh menemui beberapa blogger Brazil dalam penuh dengan gambar inspirasi.

2. Nabile Quenum

Photo: Main semula / Nabile Quenum

Photo: Main semula / Nabile Quenum

Kaitan fesyen Perancis tidak dapat dinafikan dalam dunia fesyen, dan ia adalah tepat apa yang digambarkan dalam profil ini. The Nabile jurugambar di samping menyediakan imej anda untuk jenama utama dan majalah fesyen, berkongsi apa yang anda lihat di jalan-jalan di Paris pada profil anda, di samping itu juga menyediakan video minggu pertunjukan fesyen.

3. Sartorialist

Photo: Main semula / The Sartorialist

Photo: Main semula / The Sartorialist

Scott Schuman adalah jurugambar yang mengetuai profil dan laman instagram dengan nama The Sartorialist, di samping itu juga menyumbang kerja mereka untuk beberapa majalah Vogues Eropah. Dalam profil anda boleh mencari gambar yang dibuat di bandar-bandar utama dunia seperti New York dan Milan. Imej ini penuh dengan inspirasi untuk kelihatan lelaki dan perempuan.

4. Melodie Jeng

Photo: Main semula / Melodie Jeng

Photo: Main semula / Melodie Jeng

Jurugambar Melodie Jeng tinggal di New York dan mempunyai beberapa kerja-kerja dengan agensi-agensi model, tetapi profil pengkamiran adalah disebabkan oleh imej fesyen bandar jalan Asia, seperti Taipei, sebagai contoh. Profil juga mungkin untuk melihat penampilan model belakang pentas di pertunjukan, melalui kanta Melodie.

5. Mark Iantosca

Photo: Main semula / Mark Iantosca

Photo: Main semula / Mark Iantosca

Banyak imej kerja fesyen, tetapi juga jalan-jalan di Los Angeles, dapat dilihat pada jurugambar profil Mark Iantosca itu. Selain blogger dikenali gambar belakang pentas sebagai Man Repeller dan Song of Style, anda juga boleh mencari satu siri imej Coachella Festival, yang dijalankan di California.

Juga membaca: 10 blogger fesyen antarabangsa untuk anda berjumpa dan dapatkan inspirasi

6. Tommy Ton

Photo: Main semula / Tommy Ton

Photo: Main semula / Tommy Ton

Tommy Ton jurugambar dihormati dalam dunia fesyen dengan teliti menangkap trend, sering walaupun sebelum mereka telah dibebaskan "rasmi" pada landasan. butiran berharga daripada beberapa kelihatan digambarkan dalam klik penuh dengan personaliti jurugambar.

7. Wheresmydriver

Photo: Main semula / Tim Regas

Photo: Main semula / Tim Regas

Imej dengan kelihatan musim panas terdapat di dalam jurugambar profil Tim Regas, yang mempunyai tumblr dengan nama profil Instagram yang sama dan sentiasa betul dikemaskini. Imej beliau ditangkap dalam minggu fesyen dan editorial. Brazil dan Helena Bordon dan Lala Rudge boleh dilihat dalam imej anda.

8. Lee Oliveira

Photo: Main semula / Lee Oliveira

Photo: Main semula / Lee Oliveira

profil Miner Lee Oliveira telah dilantik oleh blogger Camila Coutinho, Blog Gadis bodoh, salah satu yang terbaik untuk mengikuti untuk mengikuti minggu fesyen. Di Brazil profil anda akan mencari imej dari selebriti utama seperti Olivia Palermo dalam minggu fesyen, kerana imej blogger Martha Graeff Viaduct dalam teh, di São Paulo.

9. SP Street Style

Photo: Main semula / Gaya Street SP

Photo: Main semula / Gaya Street SP

Bandar São Paulo adalah senario utama fesyen jalan dipaparkan pada profil Street Style SP. Claudia Palma gambar dan Ana Carolina Pan menggambarkan fesyen kelihatan, penulis blog, model dan juga tanpa nama, yang boleh memberi inspirasi kepada penciptaan kelihatan, dengan rujukan dan trend hari kami ke hari.

10. NY Times Fashion

Photo: Main semula / NY Times Fashion

Photo: Main semula / NY Times Fashion

Versi fesyen akhbar Amerika New York Times adalah fokus profil Instagram ini. profil yang menyediakan imej perayaan terkenal, seperti anugerah permaidani merah, serta berpuluh-puluh orang yang tidak dikenali yang mengandungi imej penuh gaya kelihatan jalan-jalan di New York.

Juga membaca: Fesyen untuk setiap tanda: diilhamkan oleh zodiak untuk mewujudkan penampilan mereka

11. Lookbook

Photo: Main semula / Lookbook

Photo: Main semula / Lookbook

Tapak lookbook.nu adalah ruang di mana orang di seluruh dunia mendedahkan melihat mereka. profil tapak atas saham Instagram banyak gambar yang disiarkan di laman web ini dan juga menyediakan profil fashionista pautan pada laman web ini.

12. Gaya Street kanvas

Photo: Main semula / Gaya Street kanvas

Photo: Main semula / Gaya Street kanvas

Rujukan dalam dunia fesyen sebagai Giovanna Battaglia dan Anna Dello Russo boleh dilihat datang dalam sukan minggu fesyen digariskan kelihatan dan penuh gaya, melalui kanta gambar Ruby Wang. Tidak dinafikan, fesyen pengaruh adalah kemuncak fesyen yang digambarkan dalam profil ini.

Apa sahaja gaya anda, inspirasi dengan melihat penampilan lain adalah cara terbaik untuk mengasah sisi kreatif anda untuk kelihatan. Ikut blogger dan profil yang anda paling mengenal pasti dengan untuk memberi makan kepada idea-idea untuk gaya anda sendiri.