25 perkara yang perlu anda tahu pada usia 25 - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Lengkap 25 tahun, bagi sesetengah orang, menjana keraguan mengenai laluan yang berikut, sama ada dalam kehidupan peribadi atau profesional. Terdapat majlis-majlis yang sentiasa sah pada bila-bila masa dan pada sebarang usia. Lihat senarai 25 perkara yang anda perlu tahu:

 1. Kebanyakan masa, kita tahu apa-apa tentang perkara-perkara kehidupan, sama ada pada 15 atau 65. Tetapi anda pasti tahu bagaimana untuk menjadi seorang yang baik dan bagaimana untuk mengikuti jantung anda. Terus berbuat demikian.
 2. Menghabiskan masa kurang di internet, ini adalah satu pembaziran masa.
 3. Jika anda masih tidak tahu bagaimana untuk memasak hidangan yang sihat, belajar. Badan anda tidak suka perkara-perkara yang tidak baik.
 4. Mempunyai tanggungjawab yang lebih untuk mengambil alkohol, anda tidak mempunyai 15 tahun lagi.
 5. Sentiasa ingat untuk suka badan anda kerana ia adalah, kaki, mata, senyuman, semua ini adalah warisan keluarga mereka untuk generasi.
 6. Bersyukurlah untuk masa yang apabila anda membuat keputusan untuk berhenti menjadi seorang yang bodoh dan jaga anda untuk jatuh cinta dan membiarkan seseorang jatuh cinta dengan anda.
 7. Pastikan anda teroka. Perjalanan dunia bila-bila masa dan wang membenarkan. Pengalaman ini memang luar biasa dan mengisi jiwa.
 8. Luangkan masa untuk ibu bapa mereka. Mereka masih boleh hidup bertahun-tahun tetapi tidak kekal. Jadi menikmati masa yang dihabiskan dengan mereka, cuba untuk mengenali mereka sebagai kanak-kanak dewasa dan sedar bahawa mereka masih mempunyai banyak untuk mengajar.
 9. Sebenarnya mempunyai masa untuk semua orang dalam hidup anda. Terdapat ramai orang yang suka anda, bersyukur. Tidak menjadi seseorang yang sentiasa sangat sibuk.
 10. Keberatan postur anda. Ia akan mencederakan lebih banyak kerana anda mendapat hingga 70 tahun.
 11. Hentikan rungutan. Life mempunyai masa sukar dan ini akan terus berlaku, tetapi bahagian. Bersyukur dengan apa yang anda ada dan menjadi lebih kuat.
 12. Berhenti membandingkan. Anda anda dan baik kerana ia adalah.
 13. Jangan bimbang terlalu banyak tentang kerja. Ia menghisap, tetapi anda perlu untuk membuat wang. Cuba untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik dan tidak digantung di atas mencari pekerjaan.
 14. Menulis. Kadang-kadang, perkara-perkara yang anda tulis akan menjadi lebih kuat daripada yang anda boleh bayangkan.
 15. Teruskan hidup kehidupan yang anda mahu untuk hidup, bukan umur sahaja, duduk, melainkan jika itu yang anda telah membuat keputusan yang anda mahu.
 16. Ada rancangan, tetapi ingat bahawa ia OK untuk meninggalkan sedikit keluar dari jalan.
 17. Tidak menjual! Anda lebih baik daripada itu.
 18. Belajar dari kesilapan keluarga mereka, tetapi juga dengan kejayaan mereka dan orang-orang yang indah kita telah menjadi. Dan terima kasih.
 19. Menjadi berani dan berani. Anda bukan seorang kanak-kanak yang takut untuk berada di dalam gelap atau turun tangga. Jangan lupa bahawa.
 20. Walaupun anda ingin benar-benar mempunyai anjing peliharaan, tunggu. Fikir ia akan dapat menjaga ia.
 21. Begitu juga dengan kanak-kanak. Hanya menunggu. Anda pasti akan menjadi seorang ibu yang hebat, tetapi tidak semestinya tidak lama lagi.
 22. Baca lebih banyak buku. Blog adalah laman web yang baik yang besar, tetapi pastikan untuk mencabut komputer anda dari semasa ke semasa dan mengambil buku atau akhbar.
 23. Beriman kepada sesuatu yang lebih besar daripada anda, walaupun anda tidak faham. Ia mungkin Tuhan atau alam semesta, apa yang penting adalah untuk percaya pada sesuatu, kerana seperti semua yang lain gagal, apa yang tinggal adalah iman bahawa segala-galanya akan bertambah baik.
 24. Menghabiskan masa di alam semula jadi, menjaga taman atau mendapat laut.
 25. Dan jangan lupa: anda adalah indah.

Via Huffington Post