10 perkara yang wanita yang berjaya adalah berbeza - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Setiap wanita mempunyai definisi mereka sendiri untuk berjaya. Tetapi ada ciri-ciri tertentu yang kebanyakan daripada kita bersetuju bahawa adalah penting. Lihat apa yang mereka adalah:

 1. Mereka benar-benar berminat dengan apa yang mereka lakukan
  Jika anda tidak suka apa yang anda lakukan, anda mungkin tidak akan bermotivasi untuk maju, berinovasi dan menonjol dalam pasaran kerja. Tetapi jika anda ghairah tentang kariernya, akan mampu masa dan usaha untuk ini menjadi sesuatu yang menyenangkan, dan bukan kewajipan.
 2. Mereka tidak mengharapkan kesempurnaan
  Tidak untuk diri mereka sendiri, baik dari orang-orang di sekeliling mereka. Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa membuang masa dan tenaga cuba untuk menjadi sempurna hanya membawa kepada rasa tidak puas hati dan rasa tidak puas hati. wanita yang berjaya tahu apa yang mereka tidak boleh lakukan. Tetap fokus pada kelemahan mereka hanya akan mengurangkan prestasi anda di tempat kerja. Mendekatkan dirinya sendiri.
 3. Selalunya mereka menjadi pemimpin
  Ramai wanita berjaya mendapati bahawa jika anda adalah bos, anda boleh menetapkan peraturan anda sendiri. Apabila anda berada dalam kawalan, anda mempunyai keupayaan untuk mewujudkan persekitaran kerja yang lebih sihat, bahagia dan seimbang untuk anda dan pekerja anda.
 4. Berkahwin dengan baik - atau tidak berkahwin
  wanita yang berjaya tahu nilai satu perkongsian benar. Suami harus menyokong kerjaya wanita. Walau bagaimanapun, berkahwin atau tidak tidak mempengaruhi pelaksanaan kerja. Ia adalah lebih baik untuk bersendirian daripada mempunyai rakan kongsi yang tidak menyokongnya untuk melakukan apa impian.
 5. Mereka percaya mereka akan berjaya
  Percaya matlamat mereka adalah penting untuk ia berlaku. Trust - dan iman itu sendiri - adalah kunci kepada kejayaan.
 6. Mereka tidak takut untuk mengambil risiko
  Cuba untuk bertanya, "Apa yang akan anda lakukan jika anda tidak takut?" Renungkan soalan ini mudah boleh membuat anda sedar bahawa kerjaya anda boleh pergi lebih jauh, dengan dos keberanian. wanita yang berjaya tidak mengambil keputusan melulu, tetapi mereka risiko.
 7. Mereka tahu bahawa kegagalan seiring dengan kejayaan
  Kegagalan boleh menjadi motivasi untuk berjaya. wanita yang berjaya tahu bahawa anda tidak boleh berdiri sepanjang masa, dan untuk memberi lompatan dalam kerjaya anda boleh membuat ia jatuh. Hanya untuk memberi anda idea, 12 penerbit menolak buku pertama dalam siri Harry Potter oleh JK Rowling, tetapi itu tidak menghalang untuk terus hantar ke penerbit lain - dan untuk mendapatkan kejayaan yang dicapai.
 8. Mereka menjaga diri mereka dari segi fizikal
  Ramai wanita berjaya telah bercakap tentang nilai senaman - bukan kerana mereka cuba untuk menjadi kurus, tetapi kerana ia dikenali bahawa senaman melegakan tekanan, siaran endorfin dan meningkatkan tenaga.
 9. Mereka tahu bahawa senarai mereka perkara yang perlu dilakukan tidak akan lengkap
  Dan berbuat baik dengan pasti itu. Kadang-kadang anda boleh menjadi lebih produktif jika anda menerima bahawa anda tidak akan melakukan apa saja. Belajar untuk melepaskan matlamat tertentu, tanggungjawab dan tugas-tugas boleh menjadi sukar, tetapi membebaskan.
 10. Mereka mengucapkan terima kasih kepada orang di sekeliling
  wanita yang berjaya mengenali orang-orang yang berada di sisi anda setiap hari - kedua-duanya dalam kehidupan anda di rumah dan di pejabat. Dan kehangatan yang bukan sahaja menjadikan mereka orang yang lebih baik, tetapi menggalakkan kesetiaan pekerja mereka. Oprah Winfrey adalah seorang wanita yang kuat yang memahami kepentingan menghargai pekerjanya. Pada tahun 2009, dia telah mengambil segala kakitangannya (dan keluarga mereka!) Pada pelayaran Mediterranean.

Via Huffington Post