10 cara untuk berseronok dan berehat mengikut sains - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Organisasi, ketepatan dan konsisten sangat digalakkan di tempat kerja, di sekolah atau membesarkan anak. Tetapi ada satu titik di mana kita menuntut terlalu banyak dengan kami. Orang yang hidup di bawah tekanan terlalu banyak dan sentiasa mencari kesempurnaan sering berasa kecewa kerana tidak semua bertindak dengan cara ini. Semak berikut 10 tips untuk membuat rutin yang lebih fleksibel dan menyeronokkan anda, menggelecek kekecewaan.

 1. Perhatikan tingkah laku yang ketat
  Mengambil masa dari hari anda untuk menulis rutin dan peringatan-Mu. Kemudian meminta anak anda, rakan atau rakan sekerja untuk menilai bagaimana tegar seolah-olah tindakan yang kamu perhatikan. Latihan ini tidak mempunyai niat untuk membuat dia merasa buruk, dan ya, membuat dia memahami bagaimana rutin anda boleh membawa anda sarat emosi.
 2. Mencuba sesuatu yang baru
  Mencuba makanan baru, sukan baru, jenis filem, deodoran, apa-apa! Menggunakan otak anda untuk melakukan perkara-perkara yang berbeza. Ini mengurangkan kebimbangan anda dan membuat ia lebih fleksibel dalam situasi kehidupan yang lain.
 3. Hayati peluang
  Jangan berkata "tidak" semata-mata kerana kebiasaan. Daripada memikirkan 20 alasan untuk tidak melakukan sesuatu, fikirkan lima sebab mengapa anda perlu melakukannya. Pertimbangkan apa yang benar-benar hebat dan penting. Sebagai contoh, anda tidak berasa seperti pergi keluar dengan kawan-kawan, tetapi mahu memelihara dan mengukuhkan persahabatan mereka.
 4. hanya memberi tumpuan kepada apa yang lakukan
  Jangan berfikir tentang semua perkara lain yang perlu anda lakukan. Ini tidak akan menyelesaikannya. Melambatkan dan menumpukan kepada apa yang anda lakukan pada ketika itu. Ini akan mengurangkan tekanan anda dan membuat masa anda tugas yang terbaik dilakukan.
 5. Tukar
  Anda sentiasa melakukan perkara-perkara atas sebab-sebab atau hanya kerana kebiasaan? Mula melakukan sesuatu yang berbeza. Memilih jalan baru untuk pergi ke tempat kerja, menggantikan tahun semasa dengan yoga, memasak perkara yang berbeza. Ini adalah cara yang hebat untuk anda untuk melihat bagaimana anda merasa tanpa ketegaran yang begitu biasa.
 6. Mengikuti aliran
  Ini boleh menjadi satu cabaran besar: untuk membenarkan orang lain untuk mengambil alih. Mempunyai hari yang apabila rakan kongsi atau rakan anda merancang segala-galanya tanpa pendapat anda. Supaya anda menjadi lebih fleksibel dalam semua aspek lain dalam hidup anda, secara semula jadi dan spontan.
 7. Mengakui perasaan seterusnya
  Mengenal pasti situasi di mana anda sentiasa bertanggungjawab. Ada orang lain dalam hidup anda yang layak untuk memberi satu lagi pandangan? Mereka mungkin telah berhenti memberi pendapat mereka, kerana anda tidak mengenali mereka, dan mengubah suai tingkah laku ini akan memberi manfaat kepada kedua-dua pihak. Belajar untuk mendengar lebih kepada orang lain dan untuk menjadi lebih fleksibel berhubung dengan pandangan mereka.
 8. Dan orang-orang yang hidup dengan anda bebas
  Tinggalkan sedikit untuk dapat mengawal dan amalan membiarkan orang di sekeliling anda lebih bebas. Jika pasangan anda tidak kali ganda tuala cara yang anda suka, atau jika anak-anak tidak melakukannya dengan baik tidur mereka, hanya membiarkan mereka menjadi begitu. Berdiam diri mungkin kelihatan satu perbuatan yang sangat sukar, tetapi menganggap kebebasan yang anda akan mendapat dalam tidak perlu memantau orang lain. Ini akan menjadikan anda lebih ringan dan dengan kehidupan yang lebih sedikit kebimbangan.
 9. untuk memantau mereka
  Daftar perbendaharaan kata anda dan mengubah suai "tidak boleh", "harus tidak" atau "tidak boleh." Ini adalah ungkapan biasa yang tidak mempunyai sikap yang fleksibel.
 10. amalan
  Sama seperti anda melakukan senaman untuk menguatkan otot anda, anda perlu melakukan perkara yang sama dengan pemikiran dan perbendaharaan kata mereka, untuk menjadi mental fleksibel. Menetapkan matlamat kecil pada mulanya, bagaimana untuk membuat perubahan kecil setiap hari. Lebih banyak anda boleh mencabar diri anda untuk membolehkan pengalaman baru, lebih mudah ia adalah untuk mengintegrasikan mereka ke dalam kehidupan seharian mereka.