7 helah masakan untuk menjadikan kehidupan anda lebih mudah - Wanita Tips

Photo: Pengeluaran semula

periuk sukar merasmikan bawang membuat kita menangis, dapur adalah penuh dengan masalah kecil. Cuba helah ini dan menghidupkan pakar dalam keazaman kecil "bersusah-payah" masakan:

  1. Menjimatkan nasi dibakar: Mengambil periuk nasi periuk, letakkan sekeping roti di atas nasi dan tutup kuali selama 5 hingga 10 minit. roti seharusnya menyerap rasa bakaran beras. Berkhidmat seperti biasa, menjaga supaya tidak menangkap bahagian bawah yang dibakar.
  2. Membuka periuk sukar: Gam sekeping pita saluran (perak pita, penetapan tinggi) ditepi cap, meninggalkan percuma sebahagian yang lain. Lipat bahagian percuma pita untuk membiarkan kedua-dua pihak terjebak dengan gam, membentuk satu "pemegang." Memegang pemegang dan berputar terbuka.
  3. Bagaimana untuk mengetahui jika telur yang segar: Meletakkan telur di dalam bekas dengan air. Jika ia terus bertahan, adalah masa lalu, dan tenggelam, ia adalah sejuk.
  4. Memotong bawang tanpa air mata: Biarkan bawang dalam peti sejuk, penyejukan ia untuk maksimum, tetapi berhati-hati untuk tidak membiarkan ia membeku. Sekarang dia sudah bersedia untuk dipotong tanpa menyebabkan air mata.
  5. Berkhidmat walaupun keras ais krim: Skit sudu besar di atas api, berhati-hati, dan berkhidmat.
  6. Menyimpan salad segar: Ikuti salad anda di dalam pasu. Mereka akan memastikan mereka segar antara 7-8 hari lebih lama daripada purata dan salad anda tidak akan menjadi coklat atau daun layu ada. Lebih-lebih lagi, supaya lebih mudah hanya untuk mengambil daun yang anda perlukan.
  7. Memanaskan pizza dalam ketuhar gelombang mikro: Meletakkan gelas dengan sedikit air bersama-sama. Oleh itu, anda mengelakkan kulit menjadi lebih lembut.