Foto: Pressemelding / Netflix

Foto: Pressemelding / Netflix

Livet imiterer kunsten? Eller kunsten imiterer livet? Blant disse spørsmålene, er én ting sikkert: fiction tegn er ofte gode kilder til inspirasjon i livene til vanlige mennesker som deg og meg.

I tillegg til filmer og bøker, TV-serien er også gode vugger av utrolige karakterer og som har mye å lære. Takket være utviklingsmiljø i episoder i flere sesonger, serien kan bygge fremragende personligheter og godt utvikle karakteren av dem som er en del av fortellingen.

I dette universet, er det viktig å fremheve de produksjonene som fokuserer på kvinnelige karakterer og skildre alle dets kompleksitet, profiler og fasetter. Tross alt, er TV et middel ansvarlig for den kulturelle bakgrunnen til store deler av befolkningen og serien kan være verktøy i styrke kvinner i dekonstruksjon standarder og diskusjon av sentrale problemstillinger for samfunnet.

Det kan virke bare en detalj, men har en kvinnelig hovedperson er ikke vanlig. Kvinner som kjører bort fra stereotypier, som presenteres med egne ønsker og mål, som ikke er portrettert bare som en støtte eller tilbehør til å fortelle historien om menn - alt dette er viktig og se det på den lille skjermen kan være et skritt mot endring .

Deretter valgte vi 15-serien som har fantastiske kvinnelige karakterer sentrale tomten stillinger. Er produksjoner av ulike sjangere, som fortsatt er i aktiv tjeneste eller har blitt stengt, og som bringer sammen inspirerende kvinner som kan lære oss en masse ting. Sjekk!

Les også: 15 positive mantraer om den berømte kropp og selvfølelse

1. Gilmore Girls

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Medvirkende to kvinner, forteller Gilmore Girls historien om Lorelai Gilmore (Lauren Graham) og hennes datter Rory (Alexis Bledel). Tomten er det nære forholdet av de to og medvirkning, komedie og drama balansering og god utvikling personligheter. Lorelai er en ung mor som skapte seg datteren og Rory er en veldig ivrig jente og fokusert på mål. Begge er selvstendige kvinner, full av drømmer og inspirerende, hver på sin måte.

I tillegg til hovedpersonene, showet fremhever også de vennlige forbindelser av de to Gilmore med andre fantastiske kvinner og velbygget: Sookie (Melissa McCarthy), Lane (Keiko Agena) og Paris (Liza Weil), fortsatt ledsaget av oppturer og nedturer med Emily Gilmore (Kelly Bishop), Lorelai mor.

Gilmore Girls var i luften mellom 2000 og 2007, totalt sju sesonger. Serien ble vist i Brasil av SBT, med tittelen "Like Mother, Like Daughter".

2. Parker og rekreasjon

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Med sju sesonger, vises mellom 2009 og 2015, parker og rekreasjon presentert for offentligheten den fantastiske Leslie Knope (Amy Poehler). Historien følger Leslie, en ansatt ved Institutt for Parks and Recreation av byen Pawnee.

I løpet av de episodene, bygger komedie en sterk protagonist, full av ferdigheter, som sparer ingen forsøk på å gjøre byen bedre og oppnå sine mål, med stor vekt på din karriere. I den personlige sfære, viser Leslie også en fantastisk kvinne: det er et eksepsjonelt vennlig, hjelpsom, engasjerende og dedikert.

Les også: 12 leksjoner vi kan lære av videoer av fantastiske kvinner

3. Orphan Black

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Den kanadiske Orphan Black ikke bare bringer en utrolig skuespiller, men flere - og alle med det samme ansiktet. Serien kommer til en mystisk eksperiment som gytt kloner og begynner når Sarah oppdager at han er en av disse klonene å kjøre inn i en kvinnes identisk med seg selv.

Derfra utvikler tomten med konstant tilstedeværelse av Sarah, Cosima, Alison og Helena i farlige situasjoner, og krever mest av (mange!) Hver ferdigheter. Tegnene også bygge et sterkt støttenettverk, og har signert en urokkelig partnerskap.

serien lever alle klone karakterer, har skuespilleren Tatiana Maslany, som gjør en fantastisk jobb med karakterisering, endre atferd, hår og aksenter. Orphan Black debuterte i 2013 og går for en fjerde sesong.

4. Orange Is The New Black

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Med tre sesonger vises til dags dato, den opprinnelige serien fra Netflix følger livene til flere tegn i et kvinnefengsel i USA, fra ankomst av Piper (Taylor Schilling).

Orange Is The New Black utforsker livshistorien til hvert tegn i dybden, presentere for publikum en stor bygning personligheter. Kvinner er stjernene i plottet, som agenda kontroversielle saker og reiser viktige diskusjoner, spesielt når det gjelder situasjonen for kvinners fengsler.

Les også: 10 måter å takke som venn som er på din side siden barndommen

5. Min Mad Fat Diary

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Allerede ferdig, Mitt Mad Fat Diary en britisk serie som inneholdt tre sesonger som ble sendt fra 2013 til 2015. Serien følger Rae Earl (Sharon Rooney), en tenåring som nettopp har dukket opp fra en periode med sykehusinnleggelse i psykiatrisk sykehus og gjenoppta sitt liv.

Serien spør standarder for skjønnhet og viser en betydelig effekt som alle regler pålagt utseendet kan blande seg inn i livet og helsen til folk. Rae deles med publikum hver av dine tanker, frykt, begjær og usikkerhet gjennom en dagbok. Min Mad Fat Diary utforsker styrker og svakheter ved Rae, noe som gjør det enkelt å identifisere og bli inspirert av det.

6. Parenthood

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Jeg vil bare at du skal vite hvor mye jeg støtter." Foto: Avspilling / Giphy

Vises mellom 2010 og 2015, Parenthood endte i sin sjette sesong. Det er et familiedrama sentrert på Braverman familien, forteller hver episode det daglige livet til hver mor, far, besteforeldre, barn og barnebarn.

Blant Braverman, er fantastiske kvinner: Camille (Bonnie Bedelia), Sarah (Lauren Graham), Julia (Erika Christensen), Kristina (Monica Potter), Amber (Mae Whitman), Jasmine (Joy Bryant) og haddie (Sarah Ramos). De er vanlige kvinner som lever vanlige liv - men ikke desto mindre ekstraordinære. Det er lett å identifisere seg med ulike situasjoner, og du kan bli inspirert av flere eksempler på styrke og elastisitet.

7. Formidling

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Jeg kan ikke synes synd på alle ... Jeg vil ha fakta!" Foto: Avspilling / Giphy

The Newsroom forteller sagaen om skriving av en TV-nyheter etter et stort skifte i redaksjonell linje når teamet bestemmer seg for å forplikte seg til sannheten og ikke klarer å velge innhold basert utelukkende på publikum.

Ansvarlig for denne endringen er en av de store kvinnene i serien, MacKenzie McHale (Emily Mortimer), en kompetent produsent og kjører hans team med visdom og dyktighet. Det er tett fulgt av Maggie (Alison Pill) og Sloan (Olivia Munn), to strålende journalister som omfavner det nye forslaget.

Laget av trendy Aaron Sorkin, serien er et dykk inn i verden av TV-journalistikk og bruker reelle fakta av nyere historie (spesielt amerikanske) for å bygge sin fortelling. Det er et godt valg for de som søker inspirasjon i yrkeslivet, uavhengig av operasjonsområdet.

8. Sense8

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Sense8 er en original serie fra Netflix som forteller den komplekse historien om åtte personer tilkoblet, kan de dele følelser og opplevelser, selv om de er på forskjellige steder på planeten. Blant hovedpersonene er fire kvinner: Sun (Doona Bae), Nomi (Jamie Clayton), Kala (Tina Desai) og Riley (Tuppence Middleton).

Høydepunktet er Sun, en koreansk som driver familiebedriften, og er en mester i kampsport; og Nomi, et kors USA, og aktivist med høye datakunnskaper. De to ansikt forskjellige problemer, som årsak refleksjon og er inspirasjon av styrke og utholdenhet. Ut av de åtte beste, står også ut Amanita (Freema Agyeman), kjæreste og viktigste kilde til Nomi støtte.

9. Brudd Kimmy Schmidt

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Også produksjonen av Netflix, er Unbreakable Kimmy Schmidt fokusert på historien til Kimmy (Ellie Kemper) etter at hun og andre kvinner klarer å flykte fra en sekt som holdt dem fanget i en underjordisk ly. Gratis, Kimmy fokusert på å starte sitt liv, nå i New York City.

Med etableringen av Tina Fey, har serien en skarp vidd og bringer frem en rekke saker, blant annet feminisme. Dessuten er Kimmys en brønn optimistisk og bestemmelse at inspirasjon både tegnene i rekken selv og publikum.

10. United States of Tara

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Ferdigstilt i 2011, United States of Tara fortalt i tre sesonger i historien av Tara (Toni Collette), en kvinne som lider av dissosiativ identitetsforstyrrelse. Plottet viser hver av de andre identiteter, fortællende hvordan Tara avtaler med lidelse og familie og yrkesliv.

Foruten den utrolige karakter, serien har også de gode resultatene av Toni Collette, som utfolder seg i flere tegn og kan ta tak i situasjonen av det offentlige.

11. Once Upon Tid

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Folk vil fortelle deg hvem du er gjennom hele livet. Du trenger bare å svare: Nei, dette er hvem jeg er." Foto: Avspilling / Giphy

Du kjenner historien om hjelpeløse prinsesser som alltid venter på en prins å redde dem? Glem det! I Once Upon a Time, som bringer en serie inspirert og oppdatert versjon av klassiske eventyr, de kvinnelige karakterene er mye mer selvstendig enn i Disney-filmer.

Snow White (Ginnifer Goodwin) er en viss prinsesse som kan godt ta vare på ta vare på seg selv og kjempe for egne mål. Regina (Lana Parrilla) er den store skurken, som har sin karakter utvikles stadig siden debuten i serien i 2011. Emma (Jennifer Morrison) er den viktigste nøkkelen av tomten og bærer kallenavnet "frelser".

Dvs. i Once Upon a Time, er den tradisjonelle ideen om eventyr prinsesse dekonstruert og scenen er kvinner.

12. The Good Wife

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Vel, det var moro." Foto: Avspilling / Giphy

På lufta siden 2009, forteller The Good Wife historien om Alicia Florrick (Julianna Margulies). I plottet, mannen til Alicia arrestert etter å ha blitt fanget i en skandale som involverer korrupsjon og prostitusjon. Derfra blir hovedpersonen ansvarlig for å heve to sønner, og fortsetter sin karriere som advokat.

I tillegg til inspirasjon som en som tar kontroll over sin profesjonelle og personlige liv med styrke og besluttsomhet, viser serien også hvordan Alicia omhandler hva som skjedde med mannen sin og blir stående midt i skandalen.

13. 2 Broke Girls

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Og da er jeg like: Hvem bryr seg? Jeg er stor "Foto: Avspilling / Giphy

Komedien som debuterte i 2011 følger livene til to kvinner som arbeider som servitriser i New York. Caroline (Beth Behrs) er en kvinne vant til den komfortable rikt liv som mister alt og må begynne livet fra bunnen av. Max (Kat Dennings) i dag innbydende Caroline og dele med henne det lille de har.

De to blir gode venner og også forretningspartnere. I løpet av de episoder følger vi hele banen av hovedpersonene som ønsker å gjøre sine drømmer gå i oppfyllelse, til tross for mange hindringer.

14. VEEP

Foto: Avspilling / Giphy

Foto: Avspilling / Giphy

Viste siden 2012, er VEEP en komedie som utforsker den amerikanske politiske scenen med fokus på Selina Meyer karriere (Julia Louis-Dreyfus), USAs visepresident.

Plottet følger profesjonelle liv av Selina, herunder strategier for å fortsette i sin stilling og opprettholde gode relasjoner med andre politikere. Ved siden av ham, har visepresident jobben med stabssjef Amy Brookheimer (Anna Chlumsky).

15. Scandal

15 TV-serie med fantastiske kvinnene som hovedpersonene

"Yeah løst" Foto: Avspilling / Giphy

Også med en fot i den politiske tomten, er Scandal fokusert på det profesjonelle historie PR Olivia Pope (Kerry Washington). Serien bygger en svært dyktig fagperson som leder et lag som er best på det.

Skandalen er i luften siden 2012 og siden da har avtaler med tilfeller av kriser og problemer løses ved Olivia og hans team. Hovedpersonen er en stor inspirasjon lederskap og fokus på mål og resultater.

Dette er bare noen av seriene som har fantastiske kvinneskikkelser - Heldigvis har vi andre, og hver premiere, håper vi å finne nye spillere som også kan få på listen!