Burnout syndrom: Lær hvordan du kan identifisere og behandle dette problemet

Foto: iStock

Arbeidet, daglige forpliktelser, krav, ansvar og mengden av virksomheten - enten i personlige liv, yrkesliv eller begge deler - ende opp opptar mye av tiden og krevende mye energi. Og alt dette kan ende opp med å bryte den interne balansen og utløse stress, som kan oppstå på ulike nivåer.

Når du er i små mengder, kan dette stress også være gunstig fordi det stimulerer frigjøring av adrenalin i kroppen. Men når det er noe større, kan det være farlig, så det blir en dør til psykiske lidelser og fysisk, slik som hypertensjon, gastritt, samt angst, sinne, likegyldighet, depresjon og motløshet. I alvorlige og avanserte tilfeller kan føre til psykotiske episoder eller nevrotiske kriser.

I tillegg til stress, det er andre problemer som kan oppstå som et resultat av denne intense arbeidskapasitet og akkumulering av oppgaver på en daglig basis. En av de mest omtalte er nå utbrenthet. Selv studerte i USA siden 70-tallet, er det mye mer tydelig i dag.

Den utbrenthet oppstår primært på arbeidsplassen og er definert som en ekstrem følelsesmessig stress som går utover stress på grunn av overdreven bekymringer, frustrasjoner, ansvar og faglige trykk.

Og det er misvisende å tro at dette syndromet rammer mindre motivert til å jobbe. Tvert imot! Hun pleier bare påvirke mer involvert og som investerer i yrket som de som jobber for mye eller at samhandler stadig og aktivt med andre - som leger, sykepleiere, fengselsbetjenter, politi og lærere, blant andre. Kvinner med to skift og omsorgspersoner, betalt eller ubetalt, har også en høy risiko for å utvikle syndromet.

Les også: 15 enkle tips for å unngå stress på en daglig basis

Årsaker til Burnout syndrom

Burnout syndrom: Lær hvordan du kan identifisere og behandle dette problemet

Foto: iStock

Den Lícia Oliveira psykiater, professor ved Medcel forberedende kurs for medisinsk bosted, forklarer at emosjonelt stress er en av karakteristikkene av dette syndromet, spesielt når denne spenningen er forårsaket av arbeid eller knyttet til arbeidslivet, forårsaker stress og fører til fysisk stress, emosjonell og psykologisk.

"Sykdommen oppstår i et sett av personlighet (genetiske) og miljømessige forhold (eksterne faktorer). Tydeligvis en person med mer rigid personlighet, som tolererer ikke frustrasjoner, er mer sannsynlig å utvikle det, "advarer han.

Som for ytre kjennetegn, skiller seg ut begrenset autonomi i arbeidsprestasjoner, samlivsproblemer med lederskap, samlivsproblemer med kolleger eller kunder, konflikt mellom arbeid og familie, følelsen av inhabilitet og manglende teamet samarbeid.

Store fysiske og følelsesmessige symptomer

Burnout syndrom: Lær hvordan du kan identifisere og behandle dette problemet

Foto: iStock

Den profesjonelle forklarer også at betydningen av fysisk og emosjonell utmattelse er typiske symptomer på syndromet. Dette uttømming kan føre en person til å ha negative holdninger, irritabilitet, plutselige endringer i humør, og gjenspeiles i arbeidet, slik som fravær, konsentrasjonsvansker, angst, minne opphører, blant andre problemer. Det er også tegn på depresjon og lav selvfølelse, isolasjon og pessimisme.

Hun sier hun kan også fortsette å vise noen fysiske symptomer. De vanligste er hodepine og konstant trøtthet. Også, muskelsmerter, søvnproblemer, overdreven svetting, hjertebank og gastrointestinale problemer.

Les også: Hvordan meditasjon kan hjelpe din karriere

Hvordan å behandle problemet?

Den lykisk psykiater forklart at behandling av utbrenning syndrom er gjort med psykoterapeutiske, antidepressiva og endringer i livsstil, inkludert fysisk aktivitet, meditasjon, blant andre.

Hvordan hver av disse behandlingene vil bli gjennomført, vil avhenge av hvert enkelt tilfelle, så det må være en individuell vurdering og oppfølging av hver pasient.

En nyhet som også kan hjelpe til i behandlingen av syndromet er farmakogenetisk test. Psykiateren Guido mai, forklarer Lab CEO GnTech at denne undersøkelsen gir fullstendige opplysninger om legemidler vil bli metaboliseres av denne personen, øker sjansene for suksess i forskrivning av legemidler, og dermed reduserte bivirkninger, samt forbedret symptomer.

Det viktigste er ikke treg til å søke behandling. "Hvis du merker noen symptomer på syndromet, enten fysisk eller følelsesmessig, må du umiddelbart oppsøke en psykolog eller psykiater for å diagnostisere og gjennomføre behandling", forklarer han.

5 tiltak som kan bidra til å forhindre utbrenthet

Burnout syndrom: Lær hvordan du kan identifisere og behandle dette problemet

Foto: iStock

Endringen i livsstil er en viktig del for behandling for å fungere. Ifølge Lycian psykiater, kan noen små handlinger gjør en forskjell. De er:

Les også: Angst: Hvor mye er akseptabelt?

  • Fysisk trening;
  • Å ha en riktig og balansert kosthold;
  • Ta med rutinemessige øyeblikk av fritid og avslapning;
  • Implementere måter for arbeidet forstyrrer ikke livskvaliteten;
  • Ikke betalt så mye.

Men enkel, er det nødvendig å kjenne igjen vanskeligheten av å holde alle disse tingene i dag. Men med tålmodighet og engasjement, er det mulig!

Forskjellen mellom stress, depresjoner og utbrenthet

Burnout syndrom: Lær hvordan du kan identifisere og behandle dette problemet

Foto: iStock

Profesjonell forklarer at til tross for de mulige likheter mellom stress, utbrenthet og depresjon, er det nødvendig å skille hvert enkelt tilfelle.

Stress kan betraktes som summen av fysiske og psykiske reaksjoner forårsaket av eksterne stimuli, og tillate den enkelte å overvinne visse miljøkravene, selv om generering av slitasje. I utbrenthet utbruddet av symptomer forekommer som respons på kronisk yrkesmessig stress, alltid med hensyn til arbeidet. Og i depresjon, symptomer som slapphet, skyldfølelse, mangel på glede og ønske om å gjøre aktiviteter er rettet mot den generelle konteksten av sitt liv, ikke bare fungere.

Nå som du vet mer om Burnout syndrom, være oppmerksom på symptomer og ta vare på din rutine på jobben!

Les også: Lei? Sjekk ut 5 tips for å bekjempe tretthet