Jeg er bipolar? - Kvinner tips

Det er ikke uvanlig å lytte i vår dag-til-dag at en slik person er "bipolar"På grunn av deres humør ustabilitet (En time er glad og en annen er trist). I virkeligheten bipolar lidelse Det er ganske forskjellig fra det vi kan kalle felles glede og sorg, fordi sykdommen er preget av episoder med ekstrem glede (eufori) og ekstrem tristhet (depresjon). den bipolar kjenner ingen middelvei, og så er det alltid "for mye".

Sykdommen kan begynne i barndommen, vanligvis med symptomer som alvorlig irritabilitet, men den høyeste forekomsten er 20 til 30 år. I omtrent 80 til 90% av tilfellene pasienter har en relativ med bipolar lidelse i familien.

Diagnostisering av bipolar lidelse Det bør gjøres av en psykiater og er basert på pasientens symptomer. Det er ingen laboratorie eller imaging tester for å hjelpe diagnose. Behandlingen etter nøyaktig diagnose er medisinert.

Behandling med litiumkarbonat er den mest tradisjonelle, og i dag er det betydelige fremskritt i studiet av nye behandlinger med få, men viktige nye medisiner introdusert i medisin i nyere tid. Litium induserer en rekke uheldige virkninger, og derfor må ha en konsentrasjon skal bli målt i blodet med jevne mellomrom. moderne behandling bipolar lidelse Det er gjort uten litium, med fortsatt bruk av olanzapin eller quetiapin. Med bruk av riktige medisiner og psykologisk støtte, er det fullt mulig å ha et normalt liv.

Det er viktig å si at humørsvingninger kan være forårsaket av flere typer sykdom hos kvinner, og derfor fortjener spesiell oppmerksomhet, prøv å gå til gynekolog ofte, tross alt forebygging er alltid den beste medisin.