Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foreløpig mye er sagt om viktigheten av kollagen forbruk, spesielt etter 30 år. Men, vet du nøyaktig hva er kollagen og hva er deres rolle? Når og hvorfor tilskudd er angitt?

Først må man forstå at kollagen utgjør majoriteten av vev og organer i kroppen. Det er til stede i huden, brusk, ben og bindevev. Dvs, det er produsert naturlig i kroppen, men kan også finnes i matvarer som kjøtt og gelatin, for eksempel, samt fuktighetsgivende kremer og (nå kjent) kosttilskudd (kapsler, pulver, blant andre måter).

Bruno Vargas, uteksaminert hudlege i medisin fra Federal University of Minas Gerais (UFMG), medlem av den brasilianske Society of Dermatology (SBD) og medeier av Inovatto Clinic (i Belo Horizonte), påpeker at huden er kollagen ansvarlig for gi styrke og stivhet.

"Med aldring, huden mister evnen til å syntetisere kollagenfibre, som fører til tap vev og støtte alderen utseendet av det. Huden aldringsprosessen akselereres ved nedbryting av kollagen og ved den direkte innvirkning av ultrafiolett stråling fra solen og kunstige kilder, "forklarer dermatolog.

I denne forbindelse, i løpet av årene, er det viktig kollagen erstatning, enten gjennom matvarer som (i mange tilfeller) fra kosttilskudd.

Les også: 10 Anti-aging matvarer bør du inkludere i kostholdet ditt

Fordeler med Collagen

Lilian Silva de Andrade, ernæringsfysiolog Nutri Factory, sier at kollagen har mange fordeler, blant annet: rolle å bidra til styrke og struktur til hele organismen, og gir elastisitet til vev, noe som gir fasthet til huden, negler, hår , brusk og sener.

Den ernæringsfysiolog forklarer at i alle deler av kroppen, vil kollagen opptre på en måte:

 • Bone, kan firmaet.
 • I leddene, fungerer den som et smøremiddel som gir elastisitet artikulert.
 • Sener, gir stivhet og styrke.
 • Den opererer i styrkingen av bein, ledd, negler og hår.
 • Det fungerer i å forbedre hudens elastisitet, bidrar til forbedring av forekomsten av cellulitter.
 • Det bidrar også til vekttap, som det fremmer metthetsfølelse.

For alle som er kollagen sett på som en stor alliert av skjønnhet, slåssing, inkludert tidlig aldring.

Når kollagen erstatning indikeres?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Viktigere, fra en alder av 30, er det en gradvis reduksjon i kollagen produksjon av menneskekroppen. "Legg merke til at fra den alderen, musklene blir slapp, er bentetthet redusert og ledd og leddbånd mister elastisitet og drivkraft," sier Lilian.

Allerede ved 50 år, produksjon synker drastisk, og når bare 35% av den totale produksjonen. "Det er også verdt å merke seg at kvinner lider litt mer med dette tapet i produksjonen av kollagen, på grunn av redusert produksjon av hormonet østrogen i overgangsalderen. Så hvis et sunt kosthold med mye protein kilder er nødvendig, i tillegg til å utøve og ofte tilskudd, dermed tar sikte på å stimulere produksjonen av kollagen i kroppen vår, "sier ernæringsfysiolog.

Les også: 11 enkle tips for å se yngre

Vargas hudleger påpekt at det er ingen regel, men generelt: folk som har et dårlig kosthold av proteinet perspektiv, idrettsutøvere og folk med høy eksponering for legemidler som akselerere prosessen med nedbryting av kollagenfibre (for eksempel sol og røyk) blir dratt med tilskudd av hydrolysert kollagen.

Matvarer som er kollagen kilde

Men til slutt, hvordan å fortelle en diett som bidrar til utskifting av kollagen?

Lilian forklarer at mer mat rik på kollagen er de av animalsk opprinnelse, slik som rødt eller hvitt kjøtt og fargeløse geler (som har færre toksiner). Eksempler ernæringsfysiolog høydepunkter:

 • rødt kjøtt;
 • fisk;
 • egg;
 • Melk og melkeprodukter som yoghurt (fortrinnsvis mindre fett);
 • hvit ost (hytte);
 • Kylling uten hud.

"En super viktig spissen: kollagen vil virke mer effektivt når det kombineres med en sunn diett, det er, er det vesentlig inntak av matvarer som er rike på vitaminer og mineraler slik som vitamin C og vitamin E, kopper, selen, sink og silisium, "legger ernæringsfysiolog.

Hvordan gjenopprette kollagen i tilfelle av vegetarianere?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

I tilfelle av vegetarianere, er det svært viktig å gjennomføre følge opp med helsepersonell slik at et balansert og sunt kosthold er foreskrevet. "En av de mest effektive måter å oppnå den kollagen i disse tilfellene er en diett rik på vegetabilske proteinnæringskilder og vitamin C (som vil hjelpe til bedre absorpsjon av disse næringsstoffer)," sa Lilian.

Les også: 14 triks skjønnhet bestemor fortsatt fungerer

De beste plantekilder, ifølge en ernæringsfysiolog, er:

 • Korn (mais, hvete, havre, ris, quinoa etc.)
 • Pulser (linser, bønner, soyabønner, erter, erter, etc.)

"Det første trinnet i en god kollagenproduksjon er å holde en meget variert diett rik i hele kilde av mat, selen (Brasil mutter), sink (solsikkefrø), vitamin C (appelsin, kirsebær) og vitamin E (mandler ), "legger Lilian.

Supplering med kollagen

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foreløpig er kollagen tilskudd presenteres i forskjellige former: pulver, sukkertøy, sjokolade, vibrering, geleer, te, yoghurt og kapsler. "Husk at den mest effektive og effektiv måte skal alltid ledes av en dyktig fagperson, og alltid respektere behovet for hver enkelt", sier Lilian.

"Studier viser at hydrolysert i pulverform er mer effektiv (ca. 90% er absorbert), dette gjør det lettere å opprettholde en fast hud, på grunn av hydrolyseprosessen. En liten mengde av produktet inneholder en høyere konsentrasjon av rent kollagen, og den vil bli fullstendig absorbert av kroppen. En av de minst effektive midler er gelatin som inneholder lave konsentrasjoner av protein, dessuten er rik på sukker, fargestoffer og kjemiske tilsetningsstoffer", fremhever den ernærings.

Når forbruket er i kapsler, i henhold til Lilian, er det anbefalt å ta en eller to kapsler en dag, sammen med et glass vann.

Les også: 24 grønne juice oppskrifter for å legge til menyen

En detalj er at: men det er noen kosmetikk som inneholder kollagen med i deres formuleringer (dvs., for topisk anvendelse), er de mest effektive orale versjonene, ved å virke progressivt på de dypeste lag av huden.

Hvor kan man kjøpe kollagen

Nedenfor kan du se noen kollagen presentasjoner tilgjengelig for salg:

Pepto hydrolysert kollagen pulver for $ 54,60 i natue

Pepto hydrolysert kollagen pulver for $ 54,60 i natue

Stem kollagen kapsler for $ 16.49 i Netfarma

Stem kollagen kapsler for $ 16.49 i Netfarma

Kollagen Kapsler Nutrilatina for R $ 34,11 i løpet av sesongen Cosmetics

Kollagen Kapsler Nutrilatina for R $ 34,11 i løpet av sesongen Cosmetics

gelatin baller med kollagen for $ 28.70 i natue

gelatin baller med kollagen for $ 28.70 i natue

Kollagen Day Snapshot av R $ 70,50 i natue

Kollagen Day Snapshot av R $ 70,50 i natue

Kollagen hydrolysat Sanavita av R $ 69,74 i Ultrafitness

Kollagen hydrolysat Sanavita av R $ 69,74 i Ultrafitness

Hydrolysert kollagen Klinisk Skin av R $ 53,55 i Otima Nutri

Hydrolysert kollagen Klinisk Skin av R $ 53,55 i Otima Nutri

NU3 kollagen kapsler for $ 29.77 i natue

NU3 kollagen kapsler for $ 29.77 i natue

Det er bemerkelsesverdig at, til tross for at lett funnet på salg, er det ideelt å bruke kollagen tilskudd følge instruksjonene av helsepersonell.

Uttalelser av de som bruker

Christianne Abila, 29, journalist, benytter kollagen hydrolysat pulver i omtrent to år. "Min ernæringsfysiolog indikert på den tiden, og har siden sluttet ikke å ta, fordi jeg tror det virkelig lønner seg. Jeg la merke til en reduksjon av cellulitter og forbedrer hudens utseende generelt. Alt dette, selvfølgelig, fordi jeg forbinder kollagen med god ernæring og mosjon, "sier han.

Patrícia Vieira, 42, en sivil tjener, benytter også kollagen pulver i minst tre år. "Jeg føler en god forskjell i huden min, mange folk selv spør meg hva slags behandling gjøre fordi, for min alder, jeg anser å ha færre rynker og huden generelt svært gode (ler)," sier han.

"Jeg pleier å kjøpe kollagen pulver uten smak, i compounding apotek samme, og deretter blandingen i fruktkjøtt (for juice) daglig, praktisk og effektiv," legger Patricia.

Kontra i bruken av kollagen

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Siden det er en naturlig mat, er det ingen kontraindikasjoner for friske individer, ifølge Lilian ernæringsfysiolog. "Anbefalinger ikke å overskride anbefaling fra Verdens helseorganisasjon (WHO), som anbefaler inntak av kollagen 9g per dag for voksne," sier han.

Hudlege Bruno Vargas påpeker at som med annen mat, er det overskytende ikke velkommen. "Det finnes en rekke aminosyrer som er nødvendig daglig for produksjonen av proteiner (for eksempel kollagen) at kroppen trenger. Rådene er: bruk som foreskrevet av legen din, som vil vite det ideelle mengden for kroppen din (basert på vekt, fysisk aktivitet, etc.), "sier han.

Husk at, som kollagen er et protein av animalsk opprinnelse, finnes det kontraindikasjon for vegetarianere eller ikke kan forbruke animalske produkter. I slike tilfeller er det svært viktig å utføre følge opp med helsepersonell slik at et balansert og sunt kosthold er indikert.