Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ungdomstiden er en periode preget: flere endringer og funn gjør uforglemmelig scene. dess~~POS=TRUNC, akne Det er en av de problemene som markerer disse årene i dårlig forstand. Tross alt, som aldri møtt en ung mann som mistet viljen til å forlate hjemmet på grunn av kviser?

Men det er ingen grunn til å fortvile, så er det flere behandlinger som kan sette en stopper for dette problemet i løpet av noen måneder.

Fair tenårings ...

den kviser "Pop up" i denne perioden fordi det er når du starter produksjonen av hormoner, og noen av dem - spesielt testosteron, som er produsert hos menn og kvinner (i mye mindre grad) - stimulerer talgkjertlene i huden er ansvarlig for å produsere sebum, som funksjon er å beskytte huden.

Hos personer med en genetisk disposisjon, er sebum produksjon mer uttalt og således huden blir fetere, som tetter porene og letter utseende hudormer. For å få en klar idé, er stud noe mer enn opphopning av talg, keratin (protein som produseres av huden), og bakterier i porene.

den Forskjellen mellom stud og ryggrad Det er i virkeligheten den sistnevnte blir et tilfelle inflammasjon, når huden har rødlig og høye punkter med sekresjon inne. den akne, i stedet, er navnet gitt til denne hud problem, hvis viktigste kjennetegn oiliness, hudormer og kviser.

Det har arvelig saken

Genet pool er en av faktorene som skal vurderes når det gjelder kviser. Det er verdt å merke seg eller be familien om noen var der og bli smartere med hudpleie og mat.

Uavhengig av arvelighet faktor, vil ca 90% av tenåringer har acne en viss grad, men faktum er at ikke alle vil lide av det på grunn av immunrespons av hver. De med huden mer tørr, for eksempel, tar de brev av akne.

Typer av akne

  • Grad 1: huden har hudormer bare uten pigger;
  • Grad 2: Huden har nelliker og overfladisk ryggraden;
  • Grad 3: med nelliker, små og større pigger. Noen er allerede indre og smertefull;
  • Grad 4: Foruten de tre klasse funksjoner, er huden veldig betent og knuter som synes å skjemme deler av ansiktet.

Hvordan forebygge kviser?

Fra det øyeblikket de oppstår de første nelliker (noen ganger er det av ni, ti år), er det best å se etter en hudlege som vil foreskrive en rutine omsorg, med anticravos såper og oljer osv Likevel, noen pasienter fortsette å utvikle saken. Og da legen indikerer mer selvheftende produkter, antibiotika og til og med medisiner muntlig.

Den grunnleggende anbefaling er aldri å presse hudormer og kviser, hvis du ønsker en markert huden. Også bare gjøre huden rensing når anbefalt av hudlege, dessuten gå til steder med respekt.

Isotretinoin: for ekstreme tilfeller

den isotretinoin er et medikament via oral derivat av vitamin A og utrolig effektivt i bekjempelse av akne. Det er vanligvis anbefales etter manglende suksess med behandlinger "lettere" og allerede eliminerer problemet i ca seks måneders bruk.

den behandling for akne med isotretinoin Det er effektivt fordi det virker på talgkjertlene, redusere dens størrelse, redusere utskillelsen av sebum, og å endre dens sammensetning. Dette stoffet hindrer også blokkerer åpningen av hårsekken og reduserer inflammasjon.

Men forsiktighet er nødvendig på grunn av bivirkninger. Den mest alvorlige er en teratogen, forårsaker fødselsskader. Det vil si at kvinner som ønsker å bli gravide bør ikke ta den. tørr munn, hårtap, neseblødning, øket kolesterol og leverforandringer (så er nøyaktige periodiske blodprøver) er andre side symptomer.

Kraften myte

Fettet vi spiser ikke kommer på huden som noen tror. Temaet er kontroversielt og mange prøver å etablere dette forholdet, men det er ingen bevist noe i medisin. Det er snarere en effekt av mat på huden, men det er indirekte.

Det som skjer er at noen mat med høyt absorberes raskt karbohydrater - blant annet melk, sjokolade og andre søtsaker - stimulerende hormonreseptorer i huden og føre til feilfunksjon av talgkjertelen, som kan føre til spredning av bakterier som forårsaker kviser .

Farvel til merkevarer

å trekke seg akne merker, Det første trinnet er å behandle problemet, da, med huden fri for pigger, til behandlinger med produkter retinsyre base i kombinasjon med andre behandlinger, som dermabrasjon (sliping av huden), små skin grafts, kjemisk peeling og laser.

Og ikke glem: å bruke produkter på egen hånd kan bare forverre bildet. Tidsplan med din hudlege, er det han som forteller deg enkelte produkter til behandling av akne, ikke hennes fetter, nabo, venn, etc.