Hvordan du rengjør sofaen: praktiske tips for en grundig rengjøring - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Man kan ikke nekte for at sofaen er et av de viktigste elementene i et hus. Foruten å være dekorative, er det også synonymt med komfort og velvære. Det er der de fleste mennesker tilbringer en del av tiden du har tilgjengelig. Etter en dags arbeid, ingenting som sitter på sofaen og gi den avslappede, gjør det ikke?

Å være relativt høy pris på deler, sofaer ikke ofte endret, og at utsmykningen av huset er endret, er tendensen til at det å være i et par år.

Derfor er skikkelig rengjøring og vedlikehold av sofaene avgjørende for å sikre at varen holdes vedlikeholdt, rent og med den fyren igjen.

Sjekk ut noen tips om hvordan du rengjør sofa og holde rent lenger. Her er hva du ikke bør bruke i renhold og hvordan bli kvitt flekker.

Kjemisk rensing eller fuktig klut? Hva er den ideelle?

Den type renhold velges avhenger av materialet sofaen er gjort. Foreløpig tilgjengelig i markedet sofaer laget i bredt spekter av materialer: bomull, lær, lin, semsket skinn, fløyel, napa, courino, blant andre.

Derfor, før du utfører rengjøring er det nødvendig å vite nøyaktig hva slags sofa materiale. Det er også viktig å sjekke etiketten på undersiden av sofaen, der rengjøring instruksjonssymboler:

 • En etikett med symbolet P står for den normale renseprosessen. Slike flushing kan utføres av tørre kluter som er solgt i supermarkeder. Støvsug sofaen og passerer kluten over overflaten.
 • W betyr normal våt renseprosessen, noe som er den vanligste form for rensing av vann er brukt og hvor spesifikke produkter som vaskemiddel.
 • Bokstaven F på undervisningen merket betyr profesjonelt rengjøring tørr. I slike tilfeller anbefaling er ikke å fortsette med rengjøring hjemme og se etter et spesialisert selskap.
 • Bokstaven O i kaldt vann vaskemidlet.

Hvordan rengjøre sofaen hjemme og holde det rent lenger

Hvordan du rengjør sofaen: praktiske tips for en grundig rengjøring - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Personal Organizer Adriani Gonçalves anbefaler alltid starte rengjøring eller støvsuging sofaen med en myk børste for å fjerne støv og skitt som handler om det.

Stoff, lin og fløyel: Ifølge ekspert, en meget nyttig løsning i hjemmet rengjøring stoff sofa er som følger: Bland en liter varmt vann til 1/4 av hvit eddik. Dypp en ren klut og denne blandingen passerer sofaen. "Hvis det er vanskelige flekker å fjerne, gjenta prosessen med en mer svamp fuktet i denne løsningen og tørk etter å ha forlatt tørke naturlig" guider. Ifølge Adriani, eddik i tillegg til å rense, tar bort lukten og forlater bløtvev. Gjør dette rengjøring minst en gang i måneden.

lær: I tilfelle av skinnsofaer, Napa eller courino orientering er å passere bare en fuktig klut med en løsning av vann og nøytral såpe (vaskemiddel). For å bevare lær og forhindre oppsprekking av Adriani orientering påføres hver tredje måned, vaselin eller flytende silikon med en flanell på sofaen.

suede: "For semsket stoff er det tilrådelig å passere bare en klut fuktet med vann og mildt vaskemiddel for å fjerne smuss. Du bør børste sofaen en gang i uken med sin egen børste for semsket skinn, "guider Personal Organizer. Hvis noe væske fall på stoffet er den ideelle tørr umiddelbart.

Hva du skal unngå når du rengjør sofa

Under veiledning av Rafaela Oliveira, blogg Organiser enkelt, er det ikke anbefalt å bruke produkter som inneholder klor. Bruken av såpepulver er heller ikke egnet for rengjøring av sofaer. "Når i tvil, et nøytralt flytende vaskemiddel eller et spesifikt produkt for rensing av møbeltrekk," guider.

Hvordan fjerne flekker

Hvordan du rengjør sofaen: praktiske tips for en grundig rengjøring - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

For å være et sted med stor sirkulasjon, er det vanlig noen flekker på sofaen. Det første du må gjøre er å rengjøre det umiddelbart. Dette vil lette rengjøring og fjerning. Lær hvordan du fjerner de viktigste typer flekker.

Vin og kaffe: bruke et papirhåndkle for å absorbere så mye av væskesøl. Start på kanten mot midten for å hindre at flekken sprer seg. Helle litt tonic vann eller gass på flekken til å boble opp til overflaten. Tørk deretter igjen med et papirhåndkle, unngå rubbing. Gjenta om nødvendig. Et annet alternativ er å gå is på flekken og gå tørke.

brus: for å fjerne flekken anbefales anvendelsen av en fargeløs væske vaskemiddel og vann.

penn: våt svamp i hvit eddik og gjelder faren for gnidning penn med den myke delen av svampen til flekken skjørtet. Et annet alternativ er å passere en våt klut med makeup remover (makeup remover) på stedet.

fett: for å fjerne fett og matflekker følge de trinn som tas ved Adriani: mild såpe og vann (1 kopp varmt vann i 1/4 nøytral oppvaskmiddel), danner et skum av denne blanding, og tørke med en svamp flekken, la den i 15 minutter, ta med en klut eller et papirhåndkle, alltid utenfra og inn. Tilbring en tørr klut og la tørke.

leppestift: "Pass alkohol i lokalene og fjerne overflødig med et papirhåndkle," guider Adriani.

Nyttige tips og triks for å ta vare på sofaen

Hvordan du rengjør sofaen: praktiske tips for en grundig rengjøring - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

 • I tillegg til hjemme-produkter, kan du også bruke egne produkter for sofa;
 • baby kluter er gode allierte i sofaen rengjøring;
 • For å holde ren trukket lenger unngå å spise på sofaen;
 • For å hindre flekker fra kopper, sette bord ved siden av sofaen eller media som kan stå i armene av det samme;
 • Dryss natron på sofaen og la stå i 30 minutter hjelper i renhold og lukt eliminering. Denne teknikken er ideell for folk som har kjæledyr hjemme og er allergisk;
 • Damp sanitizers er store muligheter for rengjøring møbeltrekk;
 • Den vanntetting av møbeltrekk er en meget nyttig metode for dens konservering. Selv om investeringen ikke vil være lav, er resultatet tilfredsstillende, spesielt for de med barn hjemme.

Hvor ofte skal jeg rengjøre sofa?

Adriani Gonçalves styrer grunnleggende rengjøring gjøres ukentlig. Således kan støv og fuktighet ikke akkumuleres på sofaen. Å helle væske på polstret, helst umiddelbart tørke den med en tørr klut.

Dersom tung rengjøring anbefales å utføre dem i ett år fra hverandre, og om mulig leie en spesialisert selskap, er det verdt investeringen.