Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Hvem elsker og lever med hund eller katt vet at pet av universet er omgitt av myter. Det er sant at de krever spesiell omsorg, men noen ganger litt veiledning - både bryr seg om, om å leve med kjæledyr - er gått feil, generere enda mer tvil og selv visse "frykt".

Du må ha hørt, for eksempel at en gravid kvinne ikke kan ha katter hjemme. Eller at rasen av hunden helt bestemmer deres atferd.

Men er alt dette virkelig sant?

Nedenfor fagfolk avklare de mest omtalte temaene på hunder og katter - både med hensyn til omsorg for disse dyrene, som i forbindelse med sitt forhold til mennesker.

1. Ha et kjæledyr gir fordeler for både voksne og barn.

Les også: 10 leksjoner vi kan lære av våre barn

SANNHETEN. "Absolutt. Er påviste fordeler knyttet til fysisk helse, forbedret immunitet i kroppen og tankene, noe som gir forbedringer i depressive lidelser, for eksempel "sier veterinær-farmasøytiske av DrogaVET, Mariana Mauger.

2. Hunder er festet til eiere og katter er knyttet til hjemmet.

MYTE. Marcos Fernandes, homeopatisk veterinær og analytiker, påpeker at dette ikke er sant. "Det som skjer er at katter ikke er hele tiden tilgjengelig for sine foresatte. De er mer selvstendige. De liker, ja, sine eiere, men på en annen måte hunden ", sier han.

3. Katter er ikke hengiven.

MYTE. "De er ganske hengiven for det meste. Men de er ikke like euforisk som hunder, for eksempel. De er alltid rundt, stryke i deres eiere ", sier Mariana.

Les også: 11 steder hvor du ikke bør gjelde vaskemiddel

4. Det er ikke sunt avl hunder og katter som om de var "barn".

SANNHETEN. Ifølge Fernandes, det er ikke sunt. "For det er en stor psykisk belastning for hunden å være dyr og på samme tid, barn. Foreløpig mange humanisert dyr blir syke på grunn av dette psykisk belastning, "sier han.

Giovana Mazzotti, Master of Animal Biology, PhD i Animal Health, utdannet professor i veterinærmedisin og professor i gradsstudier, American medlem Association of Feline utøvere og eier kontoret Giovana Mazzotti Medisin Felina, påpeker at den kjærligheten du gir til dyr kan være lik kjærlighet gis til et menneske. "Dette er en personlig sak. Hva er galt er antropomorfisme, det vil tilordne til dyre funksjoner, ønsker og karakteristikker av mennesker. Sko og parfyme, for eksempel skade helsen til disse dyrene, "sier han.

"Omsorgen for hunder og katter bør styres av behovene til disse artene, som er forskjellige fra hverandre og forskjellig fra mennesker," legger Giovana.

Selvfølgelig har hver person / familie sine særegenheter når du oppretter kjæledyret ditt, men du må alltid huske det første at det er et dyr, og må være forsiktig som sådan. Dette betyr ikke på noen måte, han kan ikke / bør få all den kjærlighet til sine foresatte.

5. Hunder bør spise bare mat (og ikke mat).

MYTE. Fernandes sier at hunder kan spise hjemmelaget mat, som alltid bør være foreskrevet av veterinær. "Vanligvis naturlig mat har mange fordeler for hunder," sier han.

Giovana påpeker at fôret er en diett utviklet av veterinær ernæringsfysiologer som, praktisk talt, tillater folk å mate dyrene friske. "Hvem velger å gjøre tilberedning av mat for hunder og katter hjemme må stole på råd fra en ernæringsfysiolog veterinær, som vil gjøre den ideelle 'oppskrift' for det dyret," sier han.

6. Wet fôret er alltid bedre for kjæledyr enn tørr mat.

MYTE. Fernandes påpeker at det er likegyldig. "Men yngre dyr som fortsatt har melketenner foretrekker fuktig fôr," sier han.

7. Hunder kan ikke spise litt frukt, for eksempel druer.

SANNHETEN. Mariana forklarer at hunder og katter ikke bør spise litt frukt til å forårsake toksiske effekter i kroppen av dyr som drue og carambola.

8. Katter kan ha et vegetarisk kosthold.

SANNHETEN. "Selv om de er hovedsakelig kjøttetende dyr kan leve godt med vegetarisk kosthold, siden balansert, i henhold til de daglige behov," forklarer Mariana.

9. Det er ikke trygt å kylling bein for hunder og katter.

SANNHETEN. "Kylling bein bryte enkelt og bli skarp og farlig og kan forårsake kvelning og punkteringer," sier Mariana.

10. Gi rått kjøtt for hunder og katter kan bringe sykdommer til dyrene.

SANNHETEN. Dette er en risiko, i henhold til veterinær Mariana, siden kjøttet er forurenset med bakterier og / eller parasitter.

11. En hund og en katt vil aldri komme overens.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

MYTE. "Det er ikke sant! Det er hunder og katter som bor sammen og er uatskillelige, "veterinær Fernandes.

Giovana huske at graden av vennskap mellom disse artene varierer individuelt. "En katt kan ikke liker mange hunder, men som mye av en spesielt, for eksempel," sier han.

12. Ikke bland fôr hunder og katter.

SANNHETEN. "De av hunder og katter dietter har forskjellige ernæringsmessige behov, og rasjonene er spesifikke for hver av disse behovene. For eksempel må taurin være tilstede i kostholdet til katter, men anbefales ikke for hunder ", forklarer Mariana.

13. Katter kan ha sine tenner børstet med normal tannkrem.

MYTE. Ifølge Mariana, bør man ikke bruke vanlig tannkrem for katter, fordi det inneholder mye fluor (giftig for dyr). "Det er spesifikke produkter og tryggere å utføre oral rengjøring kjæledyr," forteller han.

14. Vi kan vaske kjæledyrene med de samme sjampo og såper vi bruker på mennesker uten problemer.

MYTE. Mariana husker som bør brukes egnede produkter for dyr, så det er mulig å unngå allergiske reaksjoner. "Det er noen forskjeller i menneskelige formuleringer for bruk hos dyr. PH-verdien av sjampoer for mennesker, i alminnelighet er mer surt og kompatibel med human hodebunn, noe som kan forårsake irritasjon på huden til hunder og katter. Andre kjemikalier som essenser, konserveringsmidler og tensider i høyere konsentrasjoner, kan også føre til hudirritasjon hos dyr ", forklarer han.

15. Hvis hunden får løs i bakgården, trenger jeg ikke ta deg sightseeing.

MYTE. Dyret er løs i bakgården betyr ikke at det vil fungere ut alene, forklarer Mariana. "Turen er viktig å sikre øvelsen og også deres sosialisering."

16. Noen hunderaser trenger ikke å trene eller gå.

MYTE. Alle hunder trenger mosjon og gå, sier Mariana. "Det er svært viktig for din fysiske og mentale helse. Hva kan variere er intensiteten på trening og sightseeing. mer aktive raser som Border Collie, trenger mye mosjon, "sier han.

17. En hannhund og en kvinnelig vil aldri slåss.

MYTE. Fernandes forklarer at noen ganger dyr av samme kjønn gjøre det bedre enn det motsatte kjønn dyrene. "Hvert tilfelle er unikt, da dette er mer relatert til individualitet av dyret," sier han.

18. Hvis to hunder som bor i samme hus krangel en gang, sannsynligvis lurer alltid.

MYTE. Det er ingen regel for dette, sier veterinær Mariana. "Men det er tilrådelig, siden krangel, vær forsiktig i nære kontakter. Arbeidet med adferdsavvik som dette kan hjelpe mye i sosialisering av disse dyrene, "legger han til.

Giovana påpeker at kunnskap om arter (og løp) er av fundamental betydning. "Det er en gren i veterinærmedisin som studerer dyrs atferd, er psykologer / psykiatere dyr. Disse fagfolk bør konsulteres før vedta noen dyr og i enhver situasjon hvor det er uønsket atferd. Jo før jo bedre, "sier han.

19. Det er dyr som ikke liker barn.

SANNHETEN. "Vanligvis skjer dette med dyr som oppfyller de nysgjerrige barn, fordi de er for små eller ikke har mye sans for deres styrke og vet ikke til kjæledyr, klemme, dra og ta kjæledyret på fanget feil, ofte machucando- dem. Dermed disse dyrene knytte barn med smerte og prøver å unngå dem, være i stand til å demonstrere en viss aggressivitet i enkelte tilfeller ", sier Mariana.

20. modige hunder trenger å bli trent.

SANNHETEN. Mariana påpeker at de skal være trent for å unngå ulykker. "For å bli vurdert av en spesialist i dyrs atferd kan også bistå i sosialisering", sier han.

21. Det er ikke sikkert å bruke mat eller snacks å trene en hund.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

MYTE. "Eksperter i dyrs atferd tyder på at positiv forsterkning under trening, er gjort med belønninger at dyret virkelig liker. Noen er fornøyd med en kompliment, gå eller spille, men i likhet med mat eller snack appeller for det meste, er det vanlig å bruke denne metoden. Det viktigste er å variere form for belønning for å hindre foreninger og også vektøkning ", sier veterinær Mariana.

22. Hunder ser bare svart og hvitt.

MYTE. Fernandes påpeker at sannheten er at de ser mindre nyanser av farge, men ikke i svart og hvitt.

23. Det er godt å kastrere hunnen.

SANNHETEN. "Spesielt for prevensjon er det beste alternativet! For tiden i store bysentra det er mange av forlatte dyr på grunn av ikke kastrering, "sier Fernandes.

24. Mann bør ikke bli kastrert.

MYTE. "Menn kan også bli kastrert. Det er en enkel operasjon, og med mindre risiko enn kastrering av kvinner, "sier Fernandes.

25. Store hunderaser bor mindre.

SANNHETEN. Fernandes forklarer at, generelt, jo større hund, jo mindre han bor, og vice versa.

26. Løpet avgjør hvor lenge hunden skal leve.

MYTE. "Ikke spesielt, fordi lang levetid er individuell," veterinær Fernandes.

27. Hunder rase har flere helseproblemer enn en bortkommen hund.

SANNHETEN. "Dyr bastard er mer motstandsdyktig enn renrasede dyr", sier Fernandes.

28. Hunder spiser gress eller land bare når de er med tarmproblemer.

MYTE. "De kan spise bare en vane for", sier Fernandes.

29. Løpet avgjør alltid hundens oppførsel.

MYTE. "Løpet kan påvirke, men det er ikke avgjørende," sier Fernandes.

30. Hunder av rase som Pit Bull og Rottweiler er alltid aggressiv.

MYTE. "The Pit Bull og Rottweiler er raser som er genetisk valgt å være vaktbikkjer og kamper, men vi vet at genetikk avgjør ikke alene aggressivitet av dyret. Det er andre faktorer som bidrar til dette, for eksempel miljø der de bor og hvordan de blir behandlet av sine foresatte. Så, ikke alle hunder av disse rasene er aggressive ", sier veterinær Mariana.

31. Hunder føler kjærlighet for sine eiere.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

SANNHETEN. "Absolutt, og viser den mest rene og oppriktige," sier Mariana.

32. Dyr forstå hva deres eiere si.

SANNHETEN. Mariana forklarer at de forstår, spesielt tonen og dermed intensjonen av eieren. "For eksempel, når eieren vil skjelle, tonen som brukes er høyere og sterkere, og dyret gjenkjenner det," sier han.

33. Å ha en hund eller en katt hjemme gir utgifter.

SANNHETEN. For mer kult å være å kjøpe eller vedta et kjæledyr må du huske på at det vil gi utgifter. "Dette er grunnen til at folk bør tenke to ganger før du henter et dyr," forteller Fernandes.

34. Det er umulig å utdanne og trene en katt.

MYTE. "Det er faktisk mulig å trene katter. De har sterke personligheter og er mer selvstendige, så ta litt lengre tid å bli trent og adlyde kommandoer, men det er mulig ", sier veterinær Mariana.

35. Adopter en voksen hund er risikabelt fordi det sannsynligvis ikke vil bli brukt til hjem og familie.

MYTE. "Vi vet at mange lykkelige historier om hunder som blir vedtatt voksne. Derfor er det viktig å møte behovene til hvert dyr, alltid betaler nær oppmerksomhet, omsorg og kjærlighet ", sier Mariana.

Giovana påpeker at sannheten er at noen mennesker ikke vet hva er ansvaret for å ha et dyr og vedtar ... "Hvis personen ikke har tilstrekkelig kunnskap om arter atferd, er det tilrådelig det utføre en pre-adopsjon konsultasjon med en kvalifisert veterinær" , guider.

36. Det er umulig å utdanne og trene en hund gammel.

MYTE. "Det er mulig, ja, med tanke på sunn hund uten fysiske begrensninger," sier veterinær Mariana.

37. Når hunden logrer med halen betyr at han er fornøyd.

SANNHETEN. oftest betyr lykke, ifølge Mariana. "For å gjøre denne typen atferd lesing er nødvendig å se dyret som helhet. For eksempel, logrende halen opp og oppreist holdning er et varselsignal; men hvis det er mer avslappet er tegn på lykke, "sier han.

38. Hunder og katter slikke sine sår til å gro dem, og det er nok.

MYTE. "De kan slikke sårene er plaget, og bakterier som har spytt kan forurense og forverre skaden. Derfor, i tilfelle skade, bør unngå slikking og alltid se etter en veterinær, "sier Mariana.

39. Katter og hunder må være vaksinert årlig.

SANNHETEN. "Når det gjelder hunder: eightfold vaksine, rabies og influensa. I tilfelle av katter, feline firemannsrom og sinne ", forklarer veterinær Fernandes.

40. Valpesyke er en sykdom som ikke har noen kur.

MYTE. Det er sant at dette er en alvorlig sykdom, men ikke alltid det fører til døden.

"Valpesyke er en akutt infeksjonssykdom som kan ha to destinasjoner: en kur eller død. Dessverre er det en sykdom som dreper de fleste hunder berørt ", sier Fernandes.

41. Jo mer en hund bad tar, jo bedre.

MYTE. Mariana forklarer at det ikke er riktig å mange bad ", for dermed eliminerer naturlig beskyttelse av dyreskinn. Ideelt sett en ukentlig frekvens til annenhver uke, mer enn det kan føre til hudproblemer. "

42. Ingen katten liker vann eller bad.

MYTE. "Det er katter som liker å bade, men varierer med omsorg mottatt fra lærere", sier Mariana.

43. Katter alltid lander på føttene.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

SANNHETEN. "Cats faller stående fordi din følelse av balanse er ganske nøyaktig, slik at de kan kjøre fort, snu kroppen på alle fire raskt. Refleksene er mye raskere enn mennesker, på grunn av deres vestibular system (sett av det indre øret organ som tar seg av balanse), "sier veterinær Mariana.

44. Når hundens nese er varmt og tørt er fordi han er syk.

MYTE. Den naturlige er nesen å bli våt og kaldere, sier Mariana, men kan bo for noen tørre eller varme ganger og har ingen andre kliniske tegn. "Du må være oppmerksom på andre symptomer og dyrets oppførsel", sier veterinæren.

45. purring kattene betyr at de er fornøyd.

SANNHETEN. "Som meowing, er purring en form for katter vise følelser. Totalt katter male når de er rolig, glad og fornøyd ", sier Mariana.

46. ​​Katten grunnen forårsaker sykdom hos mennesker.

SANNHETEN. Mariana sier som kan overføre noen sykdommer, siden katten er forurenset. "Men dette kan forebygges hvis, etter en ripe, en vask med såpe og vann," forklarer han.

Giovana påpeker at mange sykdommer kan være forårsaket ved å skrape katter og også hunder. "Så er det viktig å holde kjæledyret frisk. Det er vanlige eiere, generelt, ta ditt kjæledyr til veterinæren bare for årlige vaksiner. Sjelden årlige eller halvårlige rutinemessige undersøkelser, som det skal. Da dyret syke risiko og overfører sykdommer øker. Og dermed økonomien som har blitt gjort i ignorering ender opp med å bli ganske dyrt ", sier Master i Animal Biology.

47. Gravide kvinner bør ikke ha katter hjemme.

MYTE. Fernandes forklarer at folk finner ut at toksoplasmose er vanligvis overføres gjennom avføringen til katter. "Det er denne muligheten, men de fleste som er berørt med denne sykdommen ervervet gjennom inntak av rått kjøtt eller kokt", sier han.

Giovana påpeker at gravide bør unngå kontakt med et hvilket som helst dyr eller menneske som har en hvilken som helst infeksjonssykdom. "Hold friske dyr med besøk til semi-årlige kontroller på din veterinær, og, selvfølgelig, å ha personlig og miljøhygiene," guider.

48. Ved fødselen en baby, vil hunden huset sannsynligvis føle sjalu.

SANNHETEN. "Men intensiteten av denne følelsen i dyret er relatert til lærerens oppførsel", sier Fernandes.

Giovana husk at alt avhenger av hvordan dyret var forberedt på ankomsten av babyen.

49. Det er nødvendig å sedate eller beroligende for dyr før du reiser med dem.

MYTE. Ikke nødvendigvis. dyrets oppførsel avhenger, som forklart veterinær Mariana. "Den beste tingen å gjøre er å oppsøke veterinær om den beste tilnærmingen til å ta. Vanligvis eiere medisinere dyrene sine fordi, med balansen i bilen, kan de føle seg kvalm og kaste opp. Den tips er å alltid mate kjæledyr senest tre timer før turen, "guider.

50. Katter har sju liv.

MYTE. Det er ikke riktig å si det. Mariana forklarer imidlertid at katter, fordi de er modige og smidig, kan lettere flykte fra farlige situasjoner. "I tillegg, mengden av 'mange liv' katt Ulike land og den dominerende religionen. Tallet '7' har mystiske betydning for ulike kulturer og religioner. I kabbalah, for eksempel, er en av de mest magiske kraft tall, "sier han.

51. Det beste å gjøre når miste et kjæledyr er å få en annen.

MYTE. "Dette er veldig personlig, og avhenger av hvordan hver håndterer tapet. Mange lærere trenger tid for sorg, men sammenligningen er uunngåelig og lidelse kan være enda høyere, "sier veterinær Mariana.

52. Alle kan rapportere mishandling av hunder og katter.

SANNHETEN. "Barnemishandling er en forbrytelse, og dermed som vitne til en forbrytelse bør gå til politistasjonen og rapportere hva som ble sett," sier Fernandes.

53. Hvert menneske år tilsvarer syv år for et dyr.

MYTE. Dette er bare en gjennomsnittlig, forklarer Mariana. "Det er stor variasjon mellom de ulike størrelser av dyr. Det finnes tabeller for å beregne nærmere, "sier han.

I tabellen under, for eksempel, gir deg et anslag på hvor gammel hunden din hvis han var menneske. Det tar hensyn til at hundene kan deles inn i fire størrelser: small, medium, large og kjempe.

Bilde: Woman tips

Bilde: Woman tips

Det er bemerkelsesverdig at dette er bare et estimat fordi hvert dyr har sine særegenheter, og det er ingen helt avgjørende studier i denne retningen.

54. Hver hund og katt bør identifiseres med identifikasjon krage (for ikke å tape).

SANNHETEN. "I tillegg til halsbåndet, ville de også veldig fint hvis alle ble pålagt å implantere en mikrobrikke i dyrene sine. Dette gjøres i USA og i Europa ... Noen mennesker har også denne bevisstheten i Brasil. Dataene i dette mikrobrikke kan leses med en skanner typen av veterinær, som gjør det mulig å ha dyret data og sin eier når det er nødvendig, "sa Giovana.

"I tilfelle av kidnapping og ran dyr, ville microchip utelukke salg av valp kjeltring ... I tilfeller av forlatte eller aggressive dyr å angripe mennesker eller andre dyr, kan den ansvarlige bli straffet," la han til Master i Animal Biology.

Nå, har du sannsynligvis forklares hoved tvil om hunder og katter. Husk at det å leve med disse dyrene kan gi mange fordeler faktisk. Men de krever også stell og dermed utgifter. Derfor beslutningen om å kjøpe eller vedta et kjæledyr spør mye oppmerksomhet og bevissthet.