Verdt å bruke alkohol i husholdning rengjøring? - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Bare vandre nedover hygiene og renhold session supermarked for å se de mange løsningene som tilbys av markedet for husmoren å forlate hjemmet rent, beskyttet mot bakterier og velduftende. Men i tid for en god vår rengjøring og selv enkle rengjøring dag til dag, mange mennesker fortsatt foretrekker å bruke alkohol tro sine overlegne effektivitet. Spørsmålet er kontroversielt, men i hvilken grad det er verdt å ty til en slik farlig produkt?

Registreringer av bruk av alkohol som en renere kommer fra middelalderen. I Brasil har det vært brukt i over 200 år hovedsakelig i sykehus og helsetjenester på grunn av sine antiseptiske egenskaper og microbicidal og bakteriedrepende potensiale. Bruken er så populære at Brasil regnes som en av de største forbrukerne av alkohol for innenlands bruk i verden og en av de få der salget er tillatt uten tilsyn eller kontroll.

Jo flere typer av alkohol som anvendes i rense er etyl og isopropyl. Begge er desinfeksjonsmidler og antiseptiske midler, men isopropylalkoholen er mer effektivt mot bakterier, mens eddik er mer potent mot virus. Etanol Vann har i sin sammensetning og er lett selges i supermarkeder til lave priser som isopropyl er dyrere og har sin markedsføring begrenset til sammenblanding apotek og maskinvare butikker, som dets vannfrie formel, det vil si med meget lite vann, det er mer effektivt til å rense maskinvare, ettersom man unngår korrosjon og oksydasjon av metaller som er tilstede i slikt utstyr.

Varselet for bruk av alkohol er det faktum det er en svært brannfarlig produkt som, når de settes inn i husholdningen til å vaske huset eller lyse grill eksponerer voksne og spesielt barn til svært alvorlige brannskader og risiko som kan være dødelig.

Data for brannskader hos voksne og barn er svært høy, men er ikke nøyaktig. Ifølge Helsedepartementet, i 2011 mer enn 7200 mennesker ble innlagt på sykehus som følge av brannskader fra brennbare produkter som alkohol, bensin, diesel, parafin, etc., og misbruk og feil oppbevaring av disse stoffene i hjemmene kan bidra til økningen av slike data.

Selv om det er fortsatt ingen nasjonale register rapporterte tilfeller av brannskader fra alkohol, fra data i datamaskinen avdeling av Health System i Brasil, Datasus, er det anslått at antall ofre for brannskader alkohol snu to tusen i året.

For National Front Mot Ulykker med alkohol, dannet av flere sivilsamfunnsorganisasjoner, vil alvorlighetsgraden av konsekvensene av en brenne i en persons liv og den høye kostnaden av helsesystemet med utvinning av disse pasientene være tilstrekkelig til å rettferdiggjøre suspensjon salg av alkohol.

I 2002 var netto hadde sin alkoholsalg forbudt av en oppløsning på ANVISA. På denne tiden, i henhold til undersøkelser av SBQ - Sociedade Brasil brenner, erstatning av den flytende alkohol ved gel-versjonen har redusert antallet hjemmeulykker med alkohol mellom 60 og 65%, men denne oppløsningen ble deretter opphevet av den Abraspea brasilianske Association of Produsenter og tapperier av alkohol med den begrunnelse at og forbud mot alkoholsalg til det innenlandske forbruker ville føre til ulovlig handel å øke, og med det, antall ulykker også ville stige. Etter det, returneres den flytende alkohol til hyllene.

Siden da, National Front for bekjempelse av ulykker Alkohol kamp for å forby salg av alkohol og en viktig grunn er at det finnes andre alternativer til bolig og selv sykehus rengjøring med ytelse som eller mer effektivt enn alkohol og langt mindre risikabelt. Den svært generell vaskemiddel eller renere har bakteriedrepende handling og er i stand til å rengjøre og bevare møbler, utstyr og redskaper uten å være brannfarlig.

For å kunne vurdere sikkerheten gis til forbrukeren, i 2007 Protest, brasilianske Association of Consumer Protection, gjennomgikk ulike tester merker av alkohol tilgjengelig i Brasil i flytende versjon og også gel. Disse forsøk bekreftet at produktet lett kan antennes og en flammetemperatur på 26 grader er tilstrekkelig til å bringe alkoholen til forbrenning og forårsaker forbrenninger og branner.

Videre ble det vist at alkoholer med grader 46-65 grader utryddet mellom 98 og 99,6% av mikroorganismer, på samme måte som andre antibakterielle rengjøringsmidler. Det ble også funnet at mangelen på sikkerhetslåser kan lette inntaket av barn og vid åpning av væske versjonene, hindrer doseringen kontroll ved tidspunktet for bruk spre vilt produkt, noe som ikke skjer i gel versjon.

Allerede National Congress et lovforslag som begrenser salg av alkohol som en måte å bekjempe de mange ulykkene forårsaket. Det er også kampanjer for forbrukeren ikke klarer å gjøre bruk av produktene både i husholdning rengjøring som belysning grilling og velger å ikke brannfarlig. Mens ingen av dette skjer, er alkohol fortsatt tilgjengelig for de som ønsker å kjøpe, og den endelige avgjørelsen er opp til forbrukeren.

Hvis du ikke er overbevist av risiko og foretrekker å fortsette å bruke stoffet i renhold, sjekk ut noen tips for å beskytte deg og din familie:

  • Hold alkohol unna barn og dyr;
  • Hold det tett i tett et sted beskyttet mot varme og luftig;
  • For å lette grilling, velge spesifikke produkter og forsikring;
  • Før du kjøper, se etter kontrollmerke Inmetro;
  • Les alle advarsler og instruksjoner for bruk;
  • Ikke bruk eller punktere emballasjen;
  • Ikke røyk ved bruk av produktet.