Mold: hvordan å eliminere en gang inntrengeren i hjemmet

Foto: Thinkstock

Når regntiden kommer, er luften mer fuktig, noe som kan føre til utseendet av mugg i ulike deler av huset. Foruten å ha en ubehagelig utseende, mugg ofte likevel presenterer en plage lukt og stimulerer utseende av respiratoriske sykdommer og allergier. Å vite alt om emnet og lære å kvitte seg med det i stedet for hjemmet ditt, sjekk ut følgende tips.

Hva er mugg?

Formen er dannet av en sopp, som trives i fuktige og mørke steder. I henhold til biologen Carlos Eduardo Lopes, fra University Castelo Branco, reiser den mikroorganismen gjennom luft og dermed multipliserer. "Det prolifererer gjennom sporer - beskyttende lag og sørger for spiring av artene - som slippes ut i luften. Når de finner et sted med ideelle forhold de reproduserer, og dermed generere en koloni, "sier han.

Også kalt mugg, kan det bli funnet i mat, klær, skap, dusjforheng, vegger, tak, tre, papir og selv i kjøleskapet. I tilfelle av mat, blir det upraktisk å bruke så snart som oppfattes den første støpeform laget. Vær derfor oppmerksom på gyldigheten av produktene og den beste form for lagring.

problemer forårsaket av mugg

Mold ikke bare ta elementer fra hjem for å ha en ubehagelig utseende, men kan også være usunt, spesielt for dem som allerede har rhinitt, bihulebetennelse, bronkitt og astma. Ved inhalering soppene trenge inn i den menneskelige kropp og er gunstige, og dermed utløser allergiske prosessen.

Master i mikrobiologi og parasittologi Applied og professor ved School of Petrópolis of Medicine, Rebeca Vazquez, avslører at de viktigste sykdommer forårsaket av sopp, "De vanligste sykdommer forbundet med kontakt med dem er vanligvis allergi, både puste som mat og forgiftning forårsaket av produksjon av giftstoffer av disse mikrobene. "

Hvis din hjemme tilbrakte mye tid med mold og du eller andre folk som bor i den lider av luftveisproblemer bør søke medisinsk hjelp for å behandle tilstanden.

Hvordan forhindre mugg i huset

Ifølge Carlos Eduardo, er det flere måter og hjemmelagde metoder for å hindre dannelse av mugg, men det er en som fremdeles forblir den beste. "Det viktigste er å holde alltid tørt miljø og mer luftig som mulig," sier han.

Hvis selv forlate luftig hus, er fuktigheten tilrettelegge formen sprer seg i hjemmet ditt, er det en rekke metoder som kan hjelpe deg. La åpent hus i løpet av dagen, slik at sollyset inn og varme miljøet. I tillegg til å gi en tørr, vil temperaturøkningen forhindre virkningen av mikroorganismen. Fjern tepper og gardiner, som er ideelle steder for reproduksjon av mikrober. Og hvis du kan, male huset med vanntett blekk og velg kalde gulv for ditt hjem.

Hvordan du rengjør og fjerne mugg

Det er ikke vanskelig å finne hjemmelagde løsninger for å hindre mugg vises i klær som er lagret i skap, skuffer og kister. Åpne disse mobil fra tid til annen, slik at klærne kan puste eller fjerne dem fra det sted hvor lagres er et godt tips å ikke la uønsket agenten er installert. Sjekk ut noen flere alternativer:

  • kritt: La poser tyll med sedertre baller eller kritt vil fjerne fuktigheten. Når kritt er våt, er det et tegn på at det er på tide å endre det. Som for sedertre, bare sette den i solen for å tørke og bruke den.
  • blekemiddel: Rebeca Vazquez sikrer at fungerer. "I dag er markedet vi har flere produkter til slutt mold og de fleste av dem baserer seg hovedsakelig på klor handling." Først fjerne muggsopp med en tørr klut. Bland 50 ml av blekemiddel med 1 liter vann, våt klut i løsningen og passerer inn i det infiserte området. La det tørke og deretter lagre klær og andre elementer i skapet. Bruk hansker for å beskytte huden blekemiddel handling.

Se noen mer super nyttig tips mot mugg i følgende video:

anti-mold produkter på markedet

Det finnes en rekke anti-mold produkter tilgjengelig i supermarkeder og store butikker og bygningsdeler for hjemmet.

Men før du kjøper dem, være oppmerksomme på hvilke komponenter du ønsker å kjøpe. "Det er meget viktig å merke seg i blandingen, er klor, formaldehyd eller glutaraldehyd, eller natriumhydroksyd er de mest effektive stoffene i å eliminere disse mikroorganismene" råder dyktig i mikrobiologi. Nedenfor er mangfoldet av anti-mold produkter:

Anti-mugg Mon Bijou, 130g, US $ 7.59 i JBIPresentes

Anti-mugg Mon Bijou, 130g, US $ 7.59 i JBIPresentes

Anti-mugg Durasol, 180g. R $ 9,75 i LojaTudo

Anti-mugg Durasol, 180g. R $ 9,75 i LojaTudo

Anti-Mold Tørking apparater Premium, 200g. R $ 20,00 i LojaOZ

Anti-Mold Tørking apparater Premium, 200g. R $ 20,00 i LojaOZ

Anti-mugg SecarPremium, 200g. R $ 11,00 i LojaOZ

Anti-mugg SecarPremium, 200g. R $ 11,00 i LojaOZ

Anti-mugg Sanol, 100g. R $ 4.79 i MeuCarrinho

Anti-mugg Sanol, 100g. R $ 4.79 i MeuCarrinho

Luktfjerner anti-mugg Sanol 250 ml. R $ 14,90 på C & C

Luktfjerner anti-mugg Sanol 250 ml. R $ 14,90 i C&C

Som i mange tilfeller, denne situasjonen er det ideelle også hindre snarere enn kur. Følg tipsene og holde huset og luftig møbler for å hindre at problemet vises.