122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: iStock

Sauser er en viktig del i forberedelsen av mange retter. De er krydderet i salater og grønnsaker, primordial del i utarbeidelsen av retter med pasta, gi den spesielle økt med snacks og fremheve smaken av kjøtt. Noen sier at mange retter er kjedelig uten sauser.

Mange sauser er klar på super'n, men en saus laget hjemme kan gi mer smak til måltider. Foruten smak, en annen bonus i å gjøre hjemme i bunter er ernæringsmessig verdi, siden mange industrialiserte sauser kan inneholde stoffer som skader helsen.

De fleste sauser presenterer en svært enkel tilberedning. I mange tilfeller bare blande alle ingrediensene og server, så det er veldig praktisk å lage din egen saus. Selv de mest komplekse forberedelse ende opp kompensere for det endelige resultatet.

Separert fantastiske oppskrifter på sauser for ulike typer parabolen. Selv de som er godt nybegynner på kjøkkenet vil ha store problemer med å forberede disse oppskriftene. La oss sette hendene skitne? Eller rettere sagt, sausen! Sjekk ut:

Salatdressinger og kokte grønnsaker

122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: Avspilling / Tips Maria

1. Smør Saus: Denne sausen er laget av avklart smør, en prosess som fjerner fett. For å fullføre smak, kaller oppskriften på fersk persille og pepper.

Les også: 15 oppskrifter på hjemmelaget burger for deg å prøve

2. Tartar saus: tartar saus er en klassisk og til tross for å være lett å finne klare, og tilbyr enkel forberedelser og å gjøre hjemme garanterer deg mer smak i dine måltider.

3. vinaigrette saus: i denne videoen presenterer forfatteren tre alternativer vinaigrette. Denne teknikken er en fransk dressing, fremstilt fra et surt til tre deler av fett.

4. honning sennep saus med: klassisk, er en velkjent kombinasjon i Brasil, veldig enkel å lage, og også svært velsmakende.

5. melasse saus! For hvem er en fan av bittersøt smak, er dette et flott alternativ for dressing salat. Foruten melasse, tar saus olivenolje og sitron, som sikrer et spesielt preg til salat hver dag.

6. yoghurt saus: saus syre er opp til den mandarin eller appelsinjuice, noe som også gir et bittersweet smak til sausen. Den rosa pepper, i tillegg til å gi en lys krydret, blir også brukt til å dekorere.

Les også: 16 triks for matlaging som hver kokk bruker, og du trenger å vite

7. mint saus: mint tildeler en friskhet, å være en meget god oppskrift på varme dager. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.

8. saus og sesam honning: i tillegg til sesam, balsamico, olivenolje og sennep sikre smaken av denne saus. Bare bland alt og server.

9. remulade saus: det er mye som saus med tartar saus. Forskjellen er tilsetning av krydder, slik som paprika, karri og ansjos.

10. Hollandaisesaus: Denne sausen er veldig mye som en majones. Det er gjort basiske og smør knopper, dannelse av en emulsjon. Selv kompleks lyd, er det veldig enkelt å gjøre, bare følg trinnene for å ha ingen feil.

11. forfriskende saus: en kombinasjon laget av sitron, soyasaus og honning. Forslaget er at det serveres med bete salat.

Les også: 31 oppskrifter for fersk pasta å si farvel til massene klar

12. bittersweet saus: denne oppskrift er laget fra koke buljong rødbeter, noe som gjør dette meget næringsrikt saus. Den bittersøte touch til opphold på grunn av brunt sukker, igjen en sunn ingrediens.

13. Oriental Saus: Denne oppskriften krever ingredienser som er typiske for orientalsk mat som wasabi, ingefær og soyasaus. Det tar også en klype brunt sukker, noe som gir en touch bittersøt til saus.

14. grønn saus: smaken av denne sausen er friske urter. Preparatet er veldig enkelt, bare gå alle ingrediensene av prosessoren og er klar.

15. Hot Sauce: for de som liker krydret smak, er dette et flott alternativ. Forslaget er å tjene rødkål salat.

16. sennep saus, eddik og honning ganske enkelt å blande alle ingrediensene sammen med en Fouet for emulsjonen punktet. Hvis ønskelig, tilsett mer sennep eller honning, etter smak.

17. mandarin saus: en meget enkel saus, men som har en meget forskjellig smak ved nærvær av mandarin. Fruktjuice er brukt i stedet for sitron, noe som gir en mindre syrlig og søtere smak.

18. Passion Fruit Saus: Denne sausen er veldig søt, med en markant tilstedeværelse av honning. For å fremstille bare slå ingrediensene med en Fouet inntil en emulsjon.

19. blåbær saus: sausen blir brukt for blåbær gelé, og hvit eddik, olivenolje, salt og pepper. En saus med mer sofistikert touch og ideelt å bli servert med grønne blader.

20. Ginger Saus: krydret smak som ingefær saus går veldig godt i salat med kylling, foreslått i oppskriften.

21. saus av yoghurt og honning: i tillegg til de ingrediensene som er oppført i oppskriften, forfatteren også anbefaler å bruke mynte, ideelt å bevilge mer friskhet til saus på varme dager.

22. gurkemeie kremaktig saus: laktose også presenterer ingen bestanddeler av animalsk opprinnelse. Det gjorde en kastanje krem ​​og deretter de andre ingrediensene til sausen er lagt til.

23. karrisaus: karri er en typisk krydderet i indisk mat og hjem veldig godt i oppskrifter med kylling. Denne oppskriften er laget en grønn salat med kylling å bli servert med saus.

24. tørr ostemasse Saus: den tørre massen saus laget med melk, olivenolje og krydder for valg. Den kombinerer mye med sopp.

pasta sauser

122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: Avspilling / Gordelicias

25. Tomato Sauce: er en klassiker når det kommer til masse. I denne oppskriften vil du lære å lage din egen tomatsaus med flere tips for å sikre suksess.

26. pesto saus! For hvem er en fan av friske urter, er pesto saus et flott alternativ. Det er veldig aromatisk og lett å gjøre. Ideell å bli servert med pasta.

27. Hvit saus: også kjent som hvit saus, er denne sausen veldig enkel å lage og flott å stoppe følge den generelle massene.

28. ostesaus: ost brukt i oppskriften er gorgonzola, ost med sterk smak, og derfor må brukes i riktig mengde. Ideell å bli servert med pasta.

29. Chicken Saus: Dette er en tradisjonell rød saus oppskrift, men med strimlet kylling. Den kan serveres med nudler eller annen masse av valg.

30. hvit saus: bechamel er en av de mest tradisjonsrike sauser. I denne oppskriften kan du gi mange tips for saus å være en suksess.

31. funghi saus: den funghi anvendt i denne oppskrift er tørr. For å gjøre denne saus bare fukte den i noen minutter, saus laget av vann som brukes til hydrat selv, sammen med resten av ingrediensene.

32. pepperoni saus: utseendet på denne sausen er svært lik den Bolognese-saus, som Calabria brukte passeres av prosessoren. ideell saus å bli servert med pasta.

33. shitake saus: bunnen av sausen er fersk fløte, noe som gir et mer raffinert smak til sausen. Vannet som brukes til å hydrere shiitake blir også brukt til å koke pastaen.

34. Paris Saus: bunnen av Paris saus er hvit saus. Den legger opp skinke, erter og klar. Spissen av forfatteren er å tjene med fersk pasta fettuccine.

35. carbonara saus: carbonara sausen er laget av rømme, egg og sprø bacon biter også. Ideell å bli servert med spaghetti.

36. gorgonzola saus: Denne sausen er veldig enkel å tilberede og ingen hemmeligheter. Bare sette alle ingrediensene i en kasserolle over svak varme under omrøring til osten er oppløst.

37. ostesaus: ideell for en rask og praktisk måltid - men velsmakende - denne saus er klar på bare to minutter.

38. Sauce grønnsaker: Du kan spise pasta også på varme dager. Dette vegetabilsk saus bringer letthet og friskhet til oppskriften.

39. Lemon Saus: sitron brukes er siciliansk, sammen med rømme, Parmesan ost og rosa pepper. Hvis sausen blir tykk, kan du legge litt melk for å oppnå ønsket konsistens.

40. laks kremet saus: i oppskriften, er sausen servert med en hjemmelaget pasta bete. Men kan brukes på andre måter, er det veldig lett og sunn.

41. saus gulrøtter og rødbeter: utseendet er av tomatsaus, men det er det ikke. Det er en veldig næringsrik saus og ideelt å variere tomatsaus kan serveres med forskjellig masse.

42. tørket kjøtt saus: for jerky-fans er dette en stor rød saus oppskrift. Etter at kjøttet avsaltet, er utarbeidelse veldig fort og blir servert med gnocchi potet og ost.

43. saus squash og hvitløk: squash og hvitløk er bakt og deretter gjøre saus, som gir en mer spesiell smak.

44. tomatsaus og majericão kombinasjonen av en tomatsaus med basilikum er typisk italiensk og gir et høyt aromatisk saus. Basil er også en urt rike på gode helseegenskaper, og er en god anti-inflammatorisk og anti-bakteriell.

45. alfredo saus med kylling: alfredo saus er en klassisk, være forberedt på basis av melk og parmesan krem. I denne oppskrift, er den differensielle ved kylling konto i strimler.

46. ​​mignon biff og gorgonzola saus: er det viktig å bruke en stor stekepanne slik at biff koker jevnt. Sausen er ideelt å bli servert med lang pasta og kan også serveres som aperitiff.

47. Rustikk vegetabilsk saus: en oppskriften krever forskjellige grønnsaker som squash, paprika og tomater. Forfatteren av oppskriften anbefaler å bruke andre grønnsaker som aubergine eller andre av ditt valg. ideell saus å bli servert med penne.

48. vodka saus: Denne sausen er rose, ledende tomatsaus og rømme. Den har også en liten krydret preg med chili. Ideell å bli servert med penne.

49. reker og sitron saus: for de som ikke liker sjømat, anbefaler forfatteren erstatte reker for kylling. Den siste finpussen for å tjene masse er å legge sitronskall på tallerkenen.

50. reker saus og kirsebærtomater: denne oppskrift for reker og halen blir brukt. Tomater er kokt i hvitvin. ideell saus å bli servert med fersk pasta.

51. Asparagus saus: tuppen av asparges er gjort en krem ​​og stilkene er sautert. For sausen blir mer kremaktig, legger til et pastakoking vann skall.

52. geitost og mandler saus: bunnen av sausen er fersk fløte og hoved krydder er purre, som blander med hvite sauser.

53. Pumpkin Saus: Denne sausen er svært velduftende og ideelt for kaldere dager. Blant de krydder som brukes er kanel, karri og nykvernet pepper.

54. Tuna Saus: Denne sausen er veldig rask og er klar mens pastaen koker. Bare legg tunfisk, tomat og krydre sine preferanser i en stekepanne.

55. kremet sitronsaus: en saus med enkle forberedelser, men veldig sofistikert og svært forskjellig fra konvensjonell smak. Kalk brukes er den sicilianske, slik at smaken blir slående og subtile samtidig.

56. trapanese Saus: trapanese sausen er en slags pesto laget med modne tomater, flådd og duftende. Basil er også til stede for å videre perfuming inntekter.

57. aubergine saus: en liten aubergine og tomater gi tre for å lage en saus til pasta mye. Bare surr den i en gryte, sesong og er klar.

58. saus ricotta og asparges: denne sausen samt rask og praktisk er også veldig sunt. Inntekter tar også chili og basilikum for en svært aromatisk resultat.

59. Pesto brokkoli og purre: utseendet på saus er svært lik den tradisjonelle pesto saus laget med basilikum. Smaken er svært forskjellige, men svært velsmakende. Det lønner seg å oppleves!

60. purre saus og shimeji: den shimeji er en stor kilde til protein og dens koketiden er svært kort. Absolutt en veldig praktisk og næringsrik saus.

snacks til sauser

122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: Avspilling / Flower Sal

61. Majones: majones er en klassisk saus for snacks og andre ulike retter. Til tross for at funnet er klar, har hjemmelaget majones en mer spesiell smak og er veldig enkelt å gjøre.

62. Ketchup: en annen klassiker, og veldig enkel saus som skal gjøres hjemme. Tilsett litt eddik i sausen vare i opptil 2 uker i kjøleskapet.

63. peppersaus: de som liker spiciness vet du ikke kan gå glipp av det hot saus som en snack. Den av denne oppskriften er laget med pepper lady finger og tips for de som foretrekker en mindre krydret smak er fjern pepper frø.

64. cheddar saus: en oppskrift er laget av cheddar ost, fløte og krydder. Ideell å tjene med chips.

65. Sauce velsmakende: inspirert av en berømt snack, er denne saus allerede en suksess. Inntekter garanterer en pen og perfekt saus til å bli servert med snack av ditt valg.

66. Saus rose: rose saus er en blanding av majones, ketchup og sennep. For denne oppskriften en hjemmelaget majones er brukt slik at sausen blir enda mer smakfull.

67. Pølse Saus: hjemmelaget pølse saus er en klassiker. Det er veldig rask, praktisk og økonomisk. Forfatteren anbefaler også erstatte pølse for kjøttdeig, kylling eller pølse hvis du foretrekker det.

68. Chili saus: Etter bakt, kuttet opp huden og frø av paprika. Deretter koker alle ingrediensene i ca 30 minutter.

69. ostesaus og karamellisert løk: bare blande alle ingrediensene og ostesaus er klar. De karamellisert løk er laget med smør, salt og sukker, kok til varsel fargen karamell.

70. oransje saus: ideell saus å bli servert med kylling burger. Denne sausen har en bittersøt smak på grunn av den oransje.

71. Saus skaft med chili: alle ingrediensene ble plassert i en trykkoker og kokt sammen. Det er en praktisk saus og strimlet skinke er matlaging etter dette, fortsatt i pannen.

72. tørket tomatsaus: å gjøre sausen bare legge alle ingrediensene og slå på prosessoren. Sausen serveres med rå skinke sandwich.

73. tahini saus: tahini er en pasta laget med sesamfrø korn. I denne oppskriften er saus servert med Kikert burger, en deilig og sunn kombinasjon.

74. whisky saus: for å komme til kremet konsistens av inntektene, må du følge forfatterens tips, som selv om enkle, gjør hele forskjellen til det endelige resultatet.

75. Spesial Saus: Denne sausen brukes til sesongen kjøtt burger og sikrer at kjøttet er myk og krydret preg. Sausen tar pepper, spisskummen, ketchup, sennep og Worcestershire saus.

76. ranch saus: ranch dressing er laget av majones, yoghurt og honning, som tildeler et bitter smak. I tillegg til å gifte seg godt med diverse snacks, kan den også brukes i salater.

77. Agurk Saus: Denne sausen er svært forskjellige og bærer ingredienser som tahini og kokosmelk. Sausen serveres med en bønne burger.

78. hvitløkssaus: hvitløk er bakt slik at smaken blir jevnere. Så bare blande de andre ingrediensene og slå i en blender. Sausen kombinerer med diverse snacks.

79. Hot Sauce: Dette hot saus er veldig enkelt å gjøre. Bare blande majones, kokt eller det kan bli industrialisert, sammen med en varm saus av valget.

80. Sug sopp: anvendes sopp paris, shimeji og shiitake-sopp med rømme utgangspunkt for en kremaktig saus. Ideell å bli servert med hamburger.

81. honning sennep saus: for saus er laget en blanding av forskjellige typer mostada. Forfatteren av oppskriften servert med grillet burger og rustikke poteter.

82. wasabi saus: til basen, kan du bruke rømme, yoghurt eller cottage cheese. Deretter tilsett pepperrot og salt, og om ønsket en sterkere saus, tilsette en større mengde pepperrot.

83. Sauce kremost og sitron: en mild smak saus som blander med ulike typer snack. Bare bland alle ingrediensene og klar.

84. chili saus: chili saus kan serveres på mange måter. I videoen, er forslaget med hamburger, men kan også serveres med pommes frites, pasta og selv som pastell fylling.

85. Majones krydret paprika: majones anvendt i oppskriften er hjemmelaget og for et spesielt preg tilsettes en skje med krydret paprika.

Sauser for kjøtt

122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: Avspilling / Her på kjøkkenet

86. Sauce grill: det er svært enkelt å gjøre den populære grillsaus hjemme så vel som å være økonomisk og gi en mer hjemmekoselig smak til dine oppskrifter.

87. Worcestershiresaus: Worcestershiresaus er laget av eddik, olje og krydder. Bare koker alle ingrediensene i 15 minutter.

88. oransje saus: sursøt saus som er ideell å bli servert med kylling. Den kan brukes til å marinere eller som et akkompagnement.

89. Lemon Saus: for saus brukes rømme, honning, olivenolje og sitron. Det er ideelt å bli servert med ulike fisk.

90. pasjonsfrukt fløtesaus: Dette pasjonsfrukt sursøt saus gjør det enkelt å betjene med kyllingfilet, men kan også brukes med annet kjøtt.

91. Sennep saus: det er en saus laget av krembasen og gul og Dijon sennep. Det er servert med okse indrefilet, men kan også serveres med annet kjøtt.

92. chimichurri sausen: Argentine tradisjonelle sausen er laget av noen tørkede krydder som løk, persille, pepper, blant andre. Det er ideelt å bli servert med grill.

93. guava saus: sursøt saus som er ideell å bli servert med svinekjøtt. Hvis du ønsker en jevnere saus, bare trykke på blender.

94. stella saus: bare blande alle ingrediensene til en saus som går bra med ulike kjøtt, fra biff til panerte tilapia.

95. champignon saus: Sausen er laget med rømme base, med mange krydder og sopp. Det er ideelt å bli servert med kylling.

96. Kaffe Saus: ja, kan du lage en saus for kjøtt med kaffe. Det kan virke uvanlig, men smaken overraskelser. Ideell å bli servert med kylling.

97. Peach Sauce BBQ: Dette er en saus som går bra med alle typer kjøtt. Det kan gjøres i bulk og frosset skal brukes senere uten å miste smaken.

98. teriyakisaus: det er et svært populært sursøt saus i orientalsk mat. Den er laget med soyasaus, sake, sukker, ingefær og hvit eddik. Hus perfekt med kylling.

99. tare saus: en annen populær saus i orientalsk mat er tare. Den er laget med sukker, sake og soyasaus. Inntekter forfatteren gir noen tips fra andre ingredienser som kan brukes.

100. alfredo saus: Alfredo saus er laget av melk og parmesan krem. Den kan serveres med ulike retter i så fall det er servert med kylling.

101. saus rust er rust saus en tykk saus laget av tomater saus. Ideell for å bli servert med biff.

102. rødvinsaus: de streikende vin smaks resulterer i en svært sofistikert saus. Ideell for de mest raffinerte anledninger og å tjene med rødt kjøtt.

103. saus av sopp: hemmeligheten sausen smak er å ta soppen til å lage mat i samme panne som kjøttet ble utarbeidet. Så bare legge de resterende ingrediensene.

104. løk Saus: kjøtt fra kokevæske gjøres saus. Bare tilsett smør, olivenolje og løk skåret i halvmåne.

105. saus tre: tre saus er ideelt å følge kokt, biff eller svinekjøtt. Sausen er laget av kokevæske fra kjøttet.

106. saus av stout: i tillegg til fett, tar sausen tomatpuré, Worcestershire-saus og diverse kryddere. Det er ideelt å bli servert med biff lapskaus.

107. rød frukt saus: å gjøre oppskriften kan du bruke bær etter eget valg, for eksempel jordbær, bringebær, bjørnebær, blant andre. Det er også mulig å bruke bare én av dem. Det er en stor saus å bli servert med biff.

108. surf and turf reker saus: Sausen er laget med reker, hvitvin og smør. Hemmeligheten til reker er møre er å ikke la koke mye.

109. saus kastanjer: sausen er laget sammen med kjøtt, som i dette tilfelle er en del av magert kjøtt slik som øgle.

110. miso saus: miso er et lim laget av soyabønner, svært tradisjonelle i Øst-mat. For denne oppskriften, blir miso benyttes som en base for en saus servert med ribbe.

111. gengiskan saus: Sausen er laget med ingredienser som er typiske for orientalsk mat som ingefær, soyasaus og Ajinomoto. Ideell for å bli servert med biff.

112. bearnaisesaus: sausen er typisk for fransk mat og er laget av eggeplommer og vin eddik. Utseendet til sausen er majones og den kombinerer godt med rødt kjøtt.

lette sauser og veganere

122 oppskrifter på sauser som vil øke smaken av sine retter

Foto: Avspilling / Gordelícias

113. Hvit saus av mandler og sopp: dette vegan saus kombinerer med forskjellig masse. Den er laget av mandel melk, som er tilberedt med andre ingredienser.

114. Hvit saus lys: den tradisjonelle hvit saus er ingen venn av dietten. Men dette lyset versjonen kan inntas uten skyld pannekaker, grillet og pasta generelt.

115. vegansk hvit saus: Denne sausen er laget av blomkål. I tillegg til å være veganer er en sunn og næringsrik versjon. Den kan serveres med pasta generelt.

116. lys tomatsaus: ferdige tomatsauser kan inneholde salt og sukker i overkant. Du kan lage en hjemmelaget tomatsaus, frisk og lett hjemme.

117. soyasaus Bolognese: erstatte kjøttdeig i soyaprotein kan du få den tradisjonelle Bolognese saus i vegansk versjon. Den kan serveres med pasta generelt eller i smørbrød.

118. linse Bolognese-saus: Bolognese-saus kan også gjøres med linser. Linser er en stor kilde til vegetabilsk protein. Sausen kan serveres med forskjellig masse.

119. havre saus og kikerter: Denne sausen er svært næringsrik og sunn. Det er ideelt å bli servert med salater og kan lagres i lang tid i kjøleskapet.

120. lett yoghurt saus: bare blande alle ingrediensene og server som ønsket. Den kan brukes i snacks, salater, kjøtt og alt annet fantasien din forteller deg.

121. avokado og basilikum saus: det er en meget praktisk og allsidig saus som skal brukes sammen med pasta. Som avocado oksiderer raskt, er det ideelt å tjene sausen umiddelbart etter tilberedning.

122. bittersøt peanøttsaus: Denne sausen er ganske annerledes og forfatteren garanterer at han er veldig behager ganen. Sausen har en kremet konsistens og er ideell for å bli servert med pasta.

123. saus av mandler og pære: denne sausen er ideelt å bli servert med coleslaw. Den forfriskende og bittersøte smak perfekt med varmere vær.

Nå som du har lært å gjøre så mange sauser sikkert industri sauser var tørt. Sats på hjemmelaget sauser for å gi en naturlig smak til retter og nybakt og ha det gøy på kjøkkenet.