Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

I økende grad har tapioka vunnet terreng på menyen for de som gidder å følge et balansert kosthold, og selv på dagen for de som gjør en diett for å gå ned i vekt. Men, selvfølgelig, for å sikre at delikatesse tilbyr helsemessige fordeler, må du vite hvordan du bruker den.

Funksjonell ernæringsfysiolog Helouse Odebrecht forklarer at tapioka er en forberedelse mye brukt i nord og nordøst for Brasil, gjorde søt tapioca mel base (avledet fra kassava). "Det har nå blitt brukt og anerkjent nasjonalt som et brød erstatning, å være en mat som ikke inneholder gluten," sa han.

Tapioka kan inntas i en diett for vekttap?

Den tapioka har gjort stor suksess blant folk som følger en sunn diett hovedsakelig fordi de ikke inneholder gluten. Men de som ønsker å gå ned i vekt bør ikke overdrive sitt forbruk, og bør ta hensyn til noen punkter.

"The tapioca karbohydratkilden er en middels til høy glykemisk indeks, det vil si, har evnen til å øke et glukose raskt inn i blodet. Kan brukes i diett for vekttap, men med tilstrekkelige mengder for enkeltpersoner, "sa Helouse.

Den ernæringsfysiolog forklarer at det kan brukes til frokost eller ettermiddag snack. "For vekttap, er det viktig å unngå det om natten på grunn av sin glykemisk indeks. Beløpet må være hensiktsmessig for den enkelte, ca 2 til 3 spiseskjeer er ideelle deler for vekttap, "sier han.

Les også: 12 trinn for å gå ned i vekt uten å endre din rutine radikalt

En annen orientering av de profesjonelle er, ved tidspunktet for fremstillingen av tapioka, erstatte en spiseskje pr chia, lin mel eller amarant flak, for å inkludere mer fiber, og redusere glykemisk indeks av platen.

Fordeler med tapioka

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Helouse forsterker som tapioca er en kilde av komplekse karbohydrater (avledet fra kassava, som er en rot som gir energi til kroppen). "Det er en god kilde til karbohydrater og er en av fordelene ikke inneholder gluten, og derfor har en litt bedre fordøyelse for folk som har en intoleranse overfor proteinet (gluten)," sier han. Vet, da, de viktigste fordelene ved forbruk av tapioka:

1. Inneholder ikke gluten. Så det er et godt alternativ for de som har en intoleranse eller som rett og slett unngår dette proteinet.

2. Gir energi. Ved å ha middels til høy glykemisk indeks, gir den energi raskere til kroppen, og dermed gjøre en god pre-trening alternativ.

3. Du kan bytte ut brød. Som karbohydratkilde er, kan erstatte brød til frokost, for eksempel for å variere på menyen (og med fordelen av å ikke inneholder gluten).

les også: Chia frø fullstendig av næringsstoffer som satiates og har anti-inflammatorisk virkning

4. Det er gratis av sukker og fett. Den er laget av mel og vann, derfor har ikke sukker og ikke fett.

5. Det er praksis. Det er lett å gjøre tapioca hjemme og deretter enda enklere montere den med den valgte fylling.

6. Det gir utallige muligheter. Fyllinger for tapioka er uendelige. Du bare være kreativ. Men, selvfølgelig, som ønsker å gå ned i vekt bør alltid velge sunn mat. Det er også mulig å forvandle massen av tapioca pannekaker og til og med minipizza.

Fyllinger lys for tapioka

Nedenfor Helouse antyder noen kombinasjoner av ingredienser for å lage en sunn tapioca:

 1. fett ost (hytte eller Ricotta bøfler) med arugula og olivenolje.
 2. sukkerfri jordbærsyltetøy med kokos og Chia.
 3. Banan bakt med kanel.
 4. Posjert egg med tomat og oregano.
 5. sardiner eller tunfisk Pate med gulrøtter og rødbeter.

"Unngå fyllinger kalori og høy i sukker eller fett, slik som kondensert melk, Nutella, fettholdig kjøtt etc.," råder ernærings.

Les også: gylne linfrø: en stor alliert helse

Hvordan lage tapioka hjemme?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Foruten muligheten for å gjøre massen av tapioca hjemme, kan du finne på markedet en masse allerede klar (for deg å sette i pannen og satt sammen med innholdet). Helouse påpeker imidlertid at enkelte ferdig tapiocas har konserveringsmidler, som er kjemiske tilsetningsstoffer. Derfor bør man være oppmerksom på kjøpstidspunktet.

Det anbefales å tapioca hjemme. Nedenfor Helousa forklarer ernæringsfysiolog hvordan du:

ingredienser:

 • 500g søt mel
 • 3 kopper vann
 • 1 ts salt te

forberedelse:

 1. Ha mel i en bolle og sakte legge 300 ml vann.
 2. Bland med hendene.
 3. Sil den stivelse som allerede er våt, i små porsjoner, eller gradvis.
 4. Etter sikting, oppvarming av en teflonpanne.
 5. Sett massen av stivelse, som allerede vist, nok til å dekke pannen, forårsaker en masse svært tynn sirkel form, som pannekake.
 6. La i noen minutter før de faller pannen, og slå til den andre siden som omelett.
 7. Etter noen minutter, er den klar til å fylle.

Inntektene fra tapioka å prøve hjemme

Foruten den tradisjonelle tapioka du kan fylle i henhold til dine preferanser, det er andre glutenfrie oppskrifter som også fører til tapioca i forberedelse og er svært velsmakende. Sjekk ut og prøve:

tapioka ost brød

søt tapioca dessert

Pancake tapioka

tapioka meksikanske

Dadinho tapioka

Nacelle tapioca fylt med laks og kremost

Lasagne tapioka og jerky

Husk til slutt at til tross for tapioka å være en sunn og deilig mat, det bør inntas i moderate mengder. Tross alt, noe i overkant er bra for kroppen!