Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

De fleste kvinner er klar over deres intime helse stadig bekymre seg når han la merke til noen endring i volum, farge eller lukt av "utflod". Mange lurer på, for eksempel, som kan bety en "deigaktig hvit utflod."

Faktisk eksisterer denne type tvil fordi ikke alle vet nøyaktig hva utslippet er, når kan indikere et helseproblem, og når det anses "normal".

Mariana Halla, en fødselslege og gynekolog med medisinsk bosted og fordypning i Endocrine gynekologi, medlem av International Menopause Society, IMS, forklarer at "utladning" er den populære begrep som refererer til økt vaginal utflod, når en kvinne har soppinfeksjon, bakterier eller protozoer. "Det kan være hvit, gul og selv grønn, forårsaker kløe, svie, smerter og stinkende", sier han.

Janio Serafim, gynekolog St. Helena Hospital, påpeker at utladning (eller vaginitt) kan ha en ubehagelig lukt og forårsake symptomer som kløe nedentil, bekkensmerte, smerte under samleie eller andre symptomer.

De viktigste årsakene til utladninger, til og med i henhold til Serafim, er:

Les også: 7 vaginal problemer og hvordan man skal håndtere hver av dem

 • vaginale infeksjoner;
 • Vulvites og vulvovaginitis;
 • cervical infeksjoner og kreft i livmorhalsen;
 • Seksuelt overførbare sykdommer (seksuelt overførbare sykdommer).

Frederico Corrêa, fødsels gynekolog Hospital St. Lucia and Clinical FertilCare, Brasilia, understreker at det er viktig å skille den fysiologiske utflod utflod (som er vanlig og ikke forbundet med infeksjon).

De viktigste typer damp

Frederico Corrêa forklarer de typer av utflod kan variere avhengig av årsaken, det vil si den type av assosiert infeksjon. "Det mest vanlige er de utslipp som oppstår ved tilstedeværelsen av infeksjon av en sopp kalt Candida, og som forekommer ved infeksjon med bakterier eller protozoer." Nedenfor Corrêa detaljer bedre egenskapene til disse store infeksjoner som forårsaker ras:

candidiasis: infeksjon av soppen av de vaginale vegger kan føre til en hvit utslipp, for eksempel "skummet melk" ingen vond lukt, men vanligvis assosiert med kløe (pruritus) vaginal og vulva.

Bakteriell vaginose: en type av infeksjoner forårsaket av bakterier som er tilstede i vagina, de vanligste er Garnerella vaginalis. "Utløps er rikelig, med bobler har gråhvit farge med meget dårlig lukt som ligner" råtten fisk', ikke er assosiert med kløe", forklarte Cooke.

trichomoniasis: Trichomonas vaginalis infeksjoner forårsaket av protozoan overført ved samleie. "Utslippet i dette tilfellet er rikelig i gul-grønn farge, med vond lukt kan være forbundet med kløe og ikke veldig intense bekkensmerter", forklarer gynekolog.

Les også: vaginal kløe: forstå årsakene til problemet og hvordan du kan unngå

José Ferreira Neto Gomes, konsern i Santa gynekolog og medlem av den brasilianske Society of gynekologi, understreker at de vanligste jordskred er forårsaket av Candida og Gardnerella vaginalis.

Janio Serafim legger en annen kjent type av utladning i forbindelse med cervicitt (betennelse i livmorhalsen, viral, bakteriell eller parasitt). Denne irritasjon kan være forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer som klamydia, gonoré, HPV.

hvit utflod uten lukt og uten kløe

Mariana sier at det er meget viktig å skille "utladning" (sykdom) av normal vaginal sekresjon. "Enhver kvinne har utgang liten mengde væske sekresjon hvitt, luktfritt gjennom skjeden, dette er bra og holder den smøres. På tidspunktet for eggløsning, ca 10 til 14 dager etter den kommende menstruasjon, er det en frigjøring av slim, en slags fargeløs gelatin for å lette samleie og økning av sædceller befruktning, slik at det ", forklarer han.

Frederico Corrêa forklarer at mange av de tilfeller som er beskrevet som utladnings kvinner er faktisk externalizing vagina sekresjon av disse kjertler i livmoren, livmorhalsen og vaginalveggen. "Derfor, vaginal fluidet slippes ut uten vond lukt, hvit eller lys-farget - Transparent, ingen kløe, er helt normal og avhenger av flere forhold, slik som den fase av menstruasjonssyklus eller ikke bruk av prevensjonsmidler, tilstanden til hydrering av kvinne, blant andre. "

"Volumet av disse vaginal væske kan variere på forskjellige tider i samme kvinne. I disse tilfellene, er det ingen grunn til bekymring. I den første fase av menstruasjonssyklusen, presenterer vaginal væske klar væske egg typen og omfattende, men etter eggløsning den blir tykk, hvitaktig, "gynekolog.

tykk hvit utflod med kløe og irritasjon

Mariana sier det er muligens en gjær infeksjon. "Det er ikke normalt, og det er nødvendig for en avtale med gynekolog," guider.

Frederico Corrêa forbedrer utslipp av disse egenskapene er meget som tyder på infeksjon med Candida soppen ansvarlig for trøske. "I disse tilfellene, hovedsakelig på grunn av vaginal irritasjon og kløe, kvinner har en tendens til å søke helsetjenester raskere. Etter å ha bekreftet diagnosen skal utføre riktig behandling, "sier han.

Cooke forklarer at behandling av candidiasis bør gjøres med soppdrepende midler ved oral eller vaginal rute i form av krem ​​eller ovuler. "Candidiasis er en vanlig infeksjon hos kvinner og er nært beslektet ved immunitet. Det er meget vanlig, eksempelvis etter bruk av antibiotika for behandling av andre sykdommer, for modifisering av de vaginal flora og for å lette vekst av sopp. Kvinner med endringer i immunforsvar er mer sannsynlig å ha vaginal candidiasis ", sier han.

Mariana ut som forebyggende tiltak for tykk hvit utflod med kløing og irritasjon (assosiert med gjær-infeksjon):

 • lokale hygienetiltak som å vaske seg med såpe til området eller glyserin.
 • Unngå over disse toalett og alltid skyll godt.
 • Hold genital området tørt og unngå våte bikinier for lang.
 • Vask truser hindrer såpe, kokosnøttsåpe eller foretrukket egnet for dette formål.
 • Unngå tettsittende klær på dagen og sove uten undertøy.
 • Moderat inntak av sukker og raffinert hvitt mel fordi de er sanne "mat" for sopp.

Correa minnes om at soppen har en preferanse for varme og fuktige miljøer. Således forsterker bruk av lettere og luftige klær, som bidrar til å redusere, og dermed risikoen for candidiasis. "Care for immunitet er også viktig for å forebygge tilbakevendende infeksjoner," legger han til.

tykk hvit utflod kan være et tegn på graviditet?

Gomes Neto streket at utslippet ikke er noen tegn på graviditet. "Det cervical mucus øker i mengde i tid for eggløsning". Men man bør ikke si at dette er utflod.

Frederico Corrêa påpeker at, under svangerskapet, på grunn av hormonelle endringer, er det vanlig tilstedeværelsen av hvite sekresjon og tykk spesielt i de første måneder av svangerskapet. "Det høye nivået av progesteron, et hormon viktig i svangerskapet, forårsaker denne endringen i livmorhalsen for å skaffe disse egenskapene. Man skal ikke gjøre noe med det, fordi denne type utslipp er normalt og fysiologisk, "sier han.

Janio Serafim minnes om at i løpet av menstruasjonssyklusen, mengde, farge og tekstur av slimhinnen i livmorhalsen endringen på grunn av hormonelle svingninger, så vel som i løpet av graviditet.

Ved mistanke om graviditet, som instruerte Serafim, skal en kvinne se din gynekolog for å foreta en konkret vurdering og be om de nødvendige undersøkelser.

7 at utslippet signalet ikke er normal

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Janio Serafim huske at ikke alle vaginal sekresjon er sykdom. Skjeden har en kombinasjon av væsker og celler som er viktig for å beskytte det samme. En kvinne bør imidlertid være forsiktig når:

 1. Det er økt volum av utflod;
 2. Den fargeendring fra hvit, krystallinsk til gul-grå, gul puss, gul-grønn, grønn, gul hvitt eller andre farger;
 3. Truser er våte hver dag, og kan til og med flytte til yttertøy;
 4. Hvis stygg lukt, spesielt i løpet av menstruasjonssyklusen eller etter samleie;
 5. Hvis du opplever svie eller smertefull vannlating,
 6. Hvis det vulvovaginal kløe;
 7. Hvis bekkensmerter, smerter under samleie eller andre symptomer.

Gomes Neto enig: utladningen opphører å være fysiologisk når det blir symptomatisk. "Med andre ord, når en kvinne begynner å føle kløe (kløe), stikkende, stinkende eller en økning i mengden. Så, bør du oppsøke lege for en gynekologisk undersøkelse. "

Nå vet du: vaginal innhold bør ikke være grunn til bekymring. Men hvis du merker endringer i volum, farge eller lukt, samt symptomer som kløe og smerte (vannlating, samleie), ikke nøl med å søke medisinsk hjelp for å diagnostisere og behandle årsaken til utslippet.