Blødning under samleie - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Selv om ikke så vanlige episoder, blødning som oppstår under samleie kan ikke anses som sjelden og mye mindre bør ignoreres av kvinner. Fordi i noen tilfeller kan faktisk være et tegn på noe mer alvorlig. Dermed dens årsaker bør alltid undersøkes.

Ifølge gynekolog og fødselslege Barbara Murayama, noen studier anslår at 0,7 til 9% av kvinner har minst en episode av blødning under eller etter samleie, et år.

De viktigste årsakene til blødning under samleie

Før du snakker om noe viktig årsak, som utgjør en risiko for kvinners helse, konstaterer medisinsk Anna Aguiar at "i samleie nær tidspunktet for menstruasjon er nesten sikker på at det vil være blødning. Mange kvinner kommer til meg og sa at blødde dagen før mensen, for eksempel. Dermed blir første grunn til å tro at det var menstruasjonsblod, "sier han.

Men som påpekt i midten, det er andre mer viktige grunner som fortjener etterforskning. "Seksuelt overførbare sykdommer (seksuelt overførbare sykdommer) er en av dem. Noen bakterier kan erverves under samleie, som chlamydia, trichomonads og andre. Disse forårsaker betennelse i livmorhalsen, slik at det er sprøtt, forårsaker blødning og smerte under samleie. Så hvis guider kondom alltid, uavhengig av prevensjonsbruk ", forklarer Anna Aguiar.

Barbara gynekolog skiller seg ut som de hyppigste årsakene: "cervicitt, som er infeksjoner i livmorhalsen av ulike grunner, og kan være ledsaget av skred; samt polypper endocervikale og vaginal tørrhet karakteristisk for fallende hormonnivåer i overgangsalderen, for eksempel, "sier han.

Men selv i henhold til Barbara gynekolog, årsaken til størst bekymring er livmorhalskreft. "Det er fordi du vet at rundt 11% av pasienter med denne kreftformen er blødning relasjoner", forklarer han.

Ifølge Anna Aguiar, bør et høydepunkt gis til endometriose, en sykdom som rammer 5-15% av kvinnene. "Results oppsto vevet i livmoren, endometrium, endometriose kan fremme blødning under samleie på grunn av gjennomføringen av denne vevsområder slik som cervical og vaginal kanalen. Under sex, for å være berørings disse områdene, skjer blødning ", forklarer han.

Blødning under samleie - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Menopause og blødning under samleie

Anna Aguiar påpeker at i overgangsalderen er det en ekstra kilde for blødning, vaginal atrofi. "Etter denne perioden, reduserer eggstokksvikt produksjonen av østrogen, et hormon som er ansvarlig for vaginal smøring. Dermed kan reduksjon av vaginal tørrhet og elastisitet fører til blødning under samleie, "sier han. "En lokal hormon kan løse dette problemet i mange tilfeller," legger legen.

Blødning og smerter

I noen tilfeller kan lufte under samleie være ledsaget av smerte. For Barbara Murayama, de to fakta sammen kan være et tegn på en infeksjon eller endringer på overgangsalder. "Det kan være fra en enkel vulvovaginites til livmorhalskreft selv. Hvorfor er dette så viktig å gå til gynekolog jevnlig og eventuelle symptomer ", sier gynekolog og fødselslege.

medisinsk hjelp

Som allerede påpekt gynekolog Barbara, bør kvinnen søke medisinsk hjelp så snart som observert blødning (alliert eller ikke smerte) under samleie. "Det er flere årsaker, fra de enkleste til de mest urovekkende. Men bare en komplett medisinsk vurdering, med full gynekologisk undersøkelse, og i noen tilfeller, laboratorieprøver, er at vi vet diagnosen, "sier han.

"Til enhver episode av blødning kvinnen skal se din gynekolog for å ytterligere undersøke årsaken og gjøre den nødvendige behandlingen. Hun bør ikke vente skje flere ganger for å oppsøke lege, "legger Anna Aguiar.

forebygging

Ifølge gynekolog Barbara Murayama, bruk av kondomer bidrar sikkert, og for å hindre kvinnen få seksuelt overførbare sykdommer. Og følgelig hindrer episoder av smerte og blødning som kan oppstå under samleie.

"The kondom hindrer også livmorhalskreft i livmoren som er forårsaket av HPV - en seksuelt overført virus," legger Barbara.

"Videre er det viktig å gå til gynekolog rutinemessig utføre forebyggende vurdering, som inkluderer Pap test, som søker å forebygge livmorhalskreft," avslutter Barbara Murayama.

Husk å være forsiktig, selv i tiden av glede! Ikke forvent noen av disse symptomene (blødning eller smerte) for å unngå det verste: alltid bruke kondom, uavhengig av bruk av prevensjonsmidler. Og smøremidler kan også være gode valg for tilfeller vaginal tørrhet.